Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 21 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες
Ο δράστης επιχείρησε να εμβολίσει τις δίκυκλες μοτοσικλέτες των αστυνομικών
Συνελήφθη χθες (20-6-2013) το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνση Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 44 χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες (6 υπηκόους Αφγανιστάν και 3 Συρίας).
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει επιπλέον και τις κατηγορίες της αντίστασης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.
Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, εντόπισαν αρχικά σε χωριό του Διδυμοτείχου, σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ξεκίνησε το όχημά του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον καταδίωξαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο δράστης αποπειράθηκε αλλεπάλληλα να εμβολίσει, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών.
Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα του 44χρονου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ αυτός τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες .
Το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.