Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Υγειονομική κάλυψη στο Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών που λειτουργεί στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής


poasyΑθήνα, 5 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 100/3/43α
Προς:1) Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
2) Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Η Ε.Α.Υ. Ροδόπης, όπως και η πλειονότητα των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας, κατ' επανάληψη έχουν ασχοληθεί και αναδείξει μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που υφίστανται και παρουσιάζονται στους χώρους κράτησης λαθρομεταναστών, αλλά και στους λοιπούς χώρους κράτησης (κρατητήρια).
Πρόκειται για ζητήματα που ταλανίζουν και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους.
Όλα αυτά έχουν προωθηθεί πολλάκις από την Ομοσπονδία και προς την Ηγεσία και προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να δίδονται ή να δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπισή τους, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται και η όλη κατάσταση να οδηγείται προς το χειρότερο.
Έτσι, λοιπόν, η Ε.Α.Υ. Ροδόπης, ανησυχώντας και αγωνιώντας επειδή τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής δεν έχουν τύχει επίλυσης, επανέρχεται με την επισυναπτόμενη υπ' αριθ. 196/13 από 30-05-2013 επιστολή της, όπου εμπεριστατωμένα και διεξοδικά καταγράφει την κρατούσα κατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο, όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη εφαρμογή των στοιχειωδών ορών υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα, καλεί όλους τους αποδέκτες της επισυναπτόμενης επιστολής της να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Λαμβάνοντας υπόψη τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, στις οποίες η Ομοσπονδία δηλώνει αρωγός και συμπαραστάτης, σας καλούμε για τις από μέρους σας πρωτοβουλίες, προκειμένου τα συγκεκριμένα ζητήματα τύχουν άμεσης και θετικής αντιμετώπισης.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.