Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 21 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (20-2-2017), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 57 και 51 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τον 51χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, συνέλαβαν τον 57χρονο διότι, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων στο ρυμουλκούμενο, διαπίστωσαν ότι ο 57χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, 5 κινητά τηλέφωνα και 1 tablet .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.