Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για τη χορήγηση Δανείων ΤΕΑΠΑΣΑ

poasy

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 506/1/47
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ύστερα από πληθώρα ερωτημάτων μελών Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, αναφορικά με τα δάνεια του ΤΕΑΠΑΣΑ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1) Στο ΦΕΚ 421-Β/14-02-2017 δημοσιεύθηκε η υπ' αριθ. ΓΔΟΕΣ/1/1/3-α από 04-02-2017 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνεται η αποδέσμευση κεφαλαίων από τους Τομείς Προνοίας του ΤΕΑΠΑΣΑ.
2) Τα ως άνω εγκριθέντα κεφάλαια είναι αυξημένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του περασμένου έτους, μετά από πιέσεις που άσκησε η Ομοσπονδία μας, τόσο σε επίπεδο Πολιτικής Ηγεσίας όσο και σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου.
3) Σε εύλογο χρονικό διάστημα και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ, θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος χορήγησης των δανείων, η οποία θα διαμορφώνει το πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης αυτών, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν.3586/2007, αλλά και με αντικειμενικές – αξιοκρατικές μεθόδους που εισηγήθηκε η Ομοσπονδία μας, κατόπιν προτάσεων Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
4) Η ως άνω εγκύκλιος θα αναρτηθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας μας, καθώς και θα σταλεί άμεσα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία / τηλεομοιότυπα των Ενώσεων μελών μας προς ενημέρωση των συναδέλφων ενδιαφερομένων.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, βρισκόμενο πάντα δίπλα στο συνάδελφο, προσπαθεί και επιτυγχάνει, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ταμείου μας, τον επαναπροσδιορισμό στις παροχές και στο πλαίσιο λειτουργίας του, στη βάση ενός αυτοτελούς ασφαλιστικού Φορέα που είναι αξιοποιήσιμος από το συνάδελφο, ανεξάρτητα από τα έτη υπηρεσίας του.
Η μάχη που έδωσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα για την αυτονομία του Ταμείου δε σταματά στις διατάξεις του ν.4387/2016, αλλά είναι διαρκής και στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 21 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (20-2-2017), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 57 και 51 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τον 51χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, συνέλαβαν τον 57χρονο διότι, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων στο ρυμουλκούμενο, διαπίστωσαν ότι ο 57χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, 5 κινητά τηλέφωνα και 1 tablet .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45 μελών της, ενώ κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τα 31
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της ληστείας και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί ειδικού φόρου κατανάλωσης, περί αλλοδαπών και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 536 ναρκωτικά δισκία, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, 1.130 λαθραία πακέτα τσιγάρων, λαθραίος καπνός, 3 περίστροφα κρότου – λάμψης, 2 κυνηγετικά όπλα, 2 σπρέι πιπεριού, 4 ζυγαριές, πλήθος κινητών τηλεφώνων, χρηματικά ποσά, 17 οχήματα και 2 μοτοσικλέτες
Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία σαράντα πέντε (45) μελών της ομάδας και συγκεκριμένα 41 ημεδαπών και τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Αιγύπτου, Αφγανιστάν, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την 21 και 22-2-2017, στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης, υπό το συντονισμό της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τριάντα ένα (31) μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για είκοσι εννέα (29) ημεδαπούς και δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη επτά (7) άτομα, που δεν ανήκουν στην εγκληματική ομάδα.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της ληστείας και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί ειδικού φόρου κατανάλωσης, περί αλλοδαπών και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, προέκυψε ότι τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Οκτωβρίου του 2016 - μέσα Δεκεμβρίου του 2016, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και σύνθεση που εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις, έχοντας ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών και της προώθησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα μέλη της συμμορίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης.
Επιπλέον, κάποια από τα μέλη της δραστηριοποιούνταν και στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, τους οποίους όπως προέκυψε κατακρατούσαν παράνομα για ορισμένο χρόνο, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις αφαιρούσαν με τη βία τα χρήματα που κατείχαν οι μη νόμιμοι μετανάστες.
Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος οργάνωνε και συντόνιζε την προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά, την αποθήκευση των ναρκωτικών και ακολούθως την διακίνηση τους, καθώς επίσης οργάνωνε και συντόνιζε την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου στο εσωτερικό της χώρας.
Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας υπό τις κατευθύνσεις του αρχηγού, αναλάμβαναν διάφορους ρόλους στην διακίνηση ναρκωτικών και την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν περισσότερους από ένα ρόλο.
Επίσης, τα μέλη της συμμορίας προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τους οποίους ενεργοποιούσαν σε στοιχεία αλλοδαπών ( ghostphones ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.
Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ακόμη ότι ορισμένοι από τους δράστες δραστηριοποιούνταν και στην πώληση λαθραίων τσιγάρων.
Επισημαίνεται ότι δύο από τα μέλη του κυκλώματος, ημεδαποί, ηλικίας 26 και 36 ετών, είχαν συλληφθεί 19-11-2016, στον Έβρο, για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών και σε σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • 127,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 536 ναρκωτικά δισκία
  • 1.130 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 626 γραμμάρια καπνού για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 3 περίστροφα κρότου – λάμψης
  • 2 κυνηγετικά όπλα
  • 10 φυσίγγια
  • 2 σπρέι πιπεριού
  • 7 στιλέτα
  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές
  • το χρηματικό ποσό των 5.285 ευρώ
  • 12 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 96 κινητά τηλέφωνα
Κατασχέθηκαν επίσης 17 οχήματα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Ομιλία Προέδρου ΠΟΑΣΥ - Ένστολη Πανελλαδική Κινητοποίηση 22-02-2017 - Πλατεία Συντάγματος

 


πηγή:www.poasy.gr

Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

omospondies logo

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 201/1/39ιβ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συντονισμένο «σφυροκόπημα» δέχτηκε χθες η Κυβέρνηση από τους προέδρους των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, οι οποίοι κατήγγειλαν την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώπιον των χιλιάδων συναδέλφων τους στην ενεργεία και στην αποστρατεία, που έδωσαν βροντερό «παρών» κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος. Μιας συγκέντρωσης -με κεντρικό σύνθημα «η υπομονή μας εξαντλήθηκε, δυο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις»- που θα ζήλευαν πολλά από τα πολιτικά κόμματα τόσο για τον όγκο όσο και για το αγωνιστικό πάθος των συμμετεχόντων. Οι ένστολοι απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να δώσουν αγωνιστικά και δυναμικά τις οφειλόμενες απαντήσεις σε όσους τους απαξιώνουν και να απαιτήσουν σεβασμό και τήρηση των εξαγγελιών τις οποίες υπενθύμισαν με προβολές μέσω βίντεο γουόλ.23-2-2017aΑνάλογες αναφορές στις προεκλογικές υποσχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και στις πυκνές δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων υπουργών, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, έγιναν από τους ομιλητές, αναδεικνύοντας τα αιτήματά μας όσον αφορά την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών (αποφάσεις ΣτΕ), την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, το ειδικό μισθολόγιο και τα ισοδύναμα, το ασφαλιστικό σύστημα, τις περικοπές δαπανών, τις προσλήψεις αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και άλλα ζητήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας που καθιστούν μαρτύριο την άσκηση του λειτουργήματος όλων των ενστόλων.23-2-2017bΤόσο με τις ομιλίες-παρεμβάσεις από το βήμα της συγκέντρωσης όσο και με τα εύστοχα συνθήματα των συγκεντρωθέντων, εστάλησαν ηχηρά μηνύματα τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς τα πολιτικά κόμματα, απαιτώντας να μην προχωρήσουν στην ψήφιση νέων περικοπών, φέρνοντας ένα νέο μισθολόγιο, αλλά να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, ούτε να σκεφθούν να συνδιαλλαγούν πίσω από κλειστές πόρτες με τους τροϊκανούς χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την επικινδυνότητα και την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των ενστόλων.23-2-2017cΤο συνδικαλιστικό μας κίνημα θα κλιμακώσει τη δράση του ανεπηρέαστα από κομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις μέχρι τελικής δικαίωσης. Τονίστηκε δε ότι η εποχή που άλλα υπόσχονταν πριν από τις εκλογές και άλλα έκαναν ως Κυβέρνηση, για τους ενστόλους ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα Σώματα Ασφαλείας με πνεύμα συναίνεσης έξω από τις προβλεπόμενες περικοπές των μνημονίων.23-2-2017dΣτους συγκεντρωθέντες απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Παύλος Χρηστίδης, ο πολιτευτής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Συνδικάτων CESP και πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου κ. Ανδρέας Συμεού, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κ. Γεώργιος Πέρρος.23-2-2017eΤη στήριξη στον αγώνα των Ομοσπονδιών, επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσιώτης και ο Χαράλαμπος Βουρτελίνος, ο υποψήφιος βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχαήλ Τολίκας, αντιπροσωπεία των Αστυνομικών Συνδικάτων Αλβανίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σαντεντίν Φύσα, οι επίτιμοι πρόεδροι της ΠΟΑΞΙΑ κ.κ. Γιώργος Καμαρινόπουλος και Δημήτρης Γεωργατζής, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δήμος Γόγολος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Νίκος Διαμαντής, ο πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασίλειος Ροζής, προεδρεία και μέλη Συνδέσμων αποστράτων αστυνομικών, το Πανελλήνιο σωματείο ΠΣ 5ετούς υποχρέωσης και η Ένωση ΠΣ 5ετούς υποχρέωσης Ελλάδος, η Επιτροπή αγώνα συμβασιούχων πυροσβεστών, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών ΠΣ, η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΣ και άλλοι.23-2-2017fΑκολούθησε πορεία μέσω των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας προς το Κοινοβούλιο, με πρώτη στάση στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θυροκολλήθηκε από τους προέδρους το σχετικό Ψήφισμα, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία των έξι Ομοσπονδιών επέδωσε το ίδιο Ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, μέσω των βουλευτών κ. Αντώνη Συρίγου και κας Γιώτας Κοζομπόλη, μελών της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.23-2-2017gΑφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το προεδρείο της Βουλής θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα και θα μεσολαβήσει για να γίνει επιτέλους ουσιαστικός διάλογος με το υπουργείο Οικονομικών, οι Ομοσπονδίες ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για το αμέσως προσεχές διάστημα, καλώντας τους Αστυνομικούς, τους Πυροσβέστες και τους Λιμενικούς όλης της χώρας να σηκώσουν ακόμα πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα και να προετοιμάζονται για την επόμενη ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.23-2-2017hΑποτιμώντας σήμερα τη χθεσινή συγκέντρωση, οι Ομοσπονδίες θεωρούν ότι πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή και διαβεβαιώνουν τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν νέες μορφές δράσης.23-2-2017i
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22-02-2017



πηγή:www.poasy.gr

Οι θέσεις για τις μεταθέσεις των Υπαστυνόμων - Αστυνόμων Β' της ΕΛ.ΑΣ.



23-2-17

πηγή:www.poasy.gr

Ενημέρωση για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων



Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 509/7/4
Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτουμε την υπ΄αρίθμ. 1761/17/364493 από 21/02/2017 διαταγή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α με θέμα «Αιτήματα διαγραφής Αστυνομικού Προσωπικού από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ)» σε συνέχεια των υπ΄αρίθμ. σχετικών με το αντικείμενο εγγράφων μας 509/07/01 από 11/01/2017, 509/7/2α από 30/01/2017 και 509/7/3 από 01/02/2017 καθώς επίσης και έντυπη αίτηση για τους δυνητικά αιτούντες διαγραφή από το ταμείο συναδέλφους.

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει την καθημερινή προσπάθεια, με δράσεις και πρωτοβουλίες προς όλα τα μέτωπα, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και βεβαίως των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

   
 O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

αίτηση διαγραφής

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για τη χορήγηση Δανείων ΤΕΑΠΑΣΑ



Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 506/1/47
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ύστερα από πληθώρα ερωτημάτων μελών Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, αναφορικά με τα δάνεια του ΤΕΑΠΑΣΑ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1) Στο ΦΕΚ 421-Β/14-02-2017 δημοσιεύθηκε η υπ' αριθ. ΓΔΟΕΣ/1/1/3-α από 04-02-2017 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνεται η αποδέσμευση κεφαλαίων από τους Τομείς Προνοίας του ΤΕΑΠΑΣΑ.
2) Τα ως άνω εγκριθέντα κεφάλαια είναι αυξημένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του περασμένου έτους, μετά από πιέσεις που άσκησε η Ομοσπονδία μας, τόσο σε επίπεδο Πολιτικής Ηγεσίας όσο και σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου.
3) Σε εύλογο χρονικό διάστημα και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ, θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος χορήγησης των δανείων, η οποία θα διαμορφώνει το πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης αυτών, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν.3586/2007, αλλά και με αντικειμενικές – αξιοκρατικές μεθόδους που εισηγήθηκε η Ομοσπονδία μας, κατόπιν προτάσεων Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
4) Η ως άνω εγκύκλιος θα αναρτηθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας μας, καθώς και θα σταλεί άμεσα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία / τηλεομοιότυπα των Ενώσεων μελών μας προς ενημέρωση των συναδέλφων ενδιαφερομένων.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, βρισκόμενο πάντα δίπλα στο συνάδελφο, προσπαθεί και επιτυγχάνει, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ταμείου μας, τον επαναπροσδιορισμό στις παροχές και στο πλαίσιο λειτουργίας του, στη βάση ενός αυτοτελούς ασφαλιστικού Φορέα που είναι αξιοποιήσιμος από το συνάδελφο, ανεξάρτητα από τα έτη υπηρεσίας του.
Η μάχη που έδωσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα για την αυτονομία του Ταμείου δε σταματά στις διατάξεις του ν.4387/2016, αλλά είναι διαρκής και στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Η Δημοκρατία ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται


Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/230
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι Ομοσπονδίες μας καταδικάζουν απερίφραστα την εγκληματική επίθεση με δέκα βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες θωρακίζουν τη Δημοκρατία και δεν την τρομοκρατούν.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο που τραυματίστηκε καθώς και στους υπαλλήλους του κόμματος που διέτρεξαν επίσης θανάσιμο κίνδυνο.
Ως Έλληνες αστυνομικοί, δηλώνουμε ακόμα μια φορά ότι θα υπερβούμε εαυτούς για την προάσπιση της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών.
Εκφράζοντας ωστόσο τον αποτροπιασμό μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν αρκούν πλέον ούτε οι φραστικές καταδίκες τέτοιων ενεργειών ούτε οι διαβεβαιώσεις για την αντιμετώπισή τους γενικώς και αορίστως στο μέλλον.
Ο τραυματισμός του συναδέλφου μας, η διακινδύνευση ζωών συμπολιτών μας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δράστες εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι, μας αναγκάζουν να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουμε από την πολιτεία να υψώσει τείχος προστασίας αφενός απέναντι στον Έλληνα Αστυνομικό, αφετέρου δε απέναντι στους ίδιους τους θεσμούς που προκλητικά βάλλονται και λοιδορούνται από έναν περιφερόμενο εσμό εγκληματικών στοιχείων.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

O Πρόεδρος


Ο Γενικός Γραμματέας


ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος


ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος


ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Περιορισμός γραφειοκρατίας-περιστολή δαπανών


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ



                                            Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ & EUROCOP      
Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100
Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152  email:seayorestiadas@gmail.com        Τηλ. 2552027800     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com  
       
                                                                         Ορεστιάδα, 17-02-2017
Αρ. Πρωτ.: 21/2017                                         ΠΡΟΣ: όπως πίνακας
                                                                                         αποδεκτών
Θέμα: «Περιορισμός γραφειοκρατίας-περιστολή δαπανών».   
                                                      
Σχετ.: α)Υπ’ αριθ.860 από 20/01/2017 έγγραφο Δ/νσης Ελέγχου Εκκαθάρισης και Πληρωμών Δαπανών.

      Με το ανωτέρω σχετικό, απεστάλησαν στη Δ.Α Ορεστιάδας , όλα τα υπομνήματα και οι δαπάνες του 2016 , ώστε να γίνει επανυποβολή τους με το νέο τρόπο όπως αυτός ισχύει από 01-01-2017. Από τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω σχετική προκύπτει ότι, εκτός από τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που θα πρέπει εκ νέου να αποσταλούν(πλήρης φάκελος), θα πρέπει να αποστέλλονται και ευκρινή φωτοαντίγραφα αυτών.  
κ. Υπουργέ
      Για την σύνταξη και την περαίωση των δαπανών και των υπομνημάτων έτους 2016 δαπανήθηκαν, εργατοώρες και αναλώσιμα υλικά (τόνερ, χαρτικά, συντήρηση και επισκευή φωτοαντιγραφικών) τα οποία όπως γνωρίζεται έχουν μεγάλο κόστος και το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν χορηγούνται καθόλου από την Υπηρεσία(για λόγους οικονομίας) με αποτέλεσμα να καλύπτονται είτε από την τσέπη των συναδέλφων είτε από δωρεές πολιτών είτε από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις(δηλαδή πάλι από την τσέπη των συναδέλφων).
κ. Υπουργέ
      Παρακαλούμε, όπως εξετάσετε το ζήτημα που έχει ανακύψει και δώσετε άμεσα λύση γιατί οικονομία με «ελεημοσύνες και δωρεές» δεν γίνεται και θα πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να αναλάβει τα βασικά για την λειτουργία των υπηρεσιών και όχι  να ευαγγελίζεται ότι μειώνει τα ελλείματα και τις λειτουργικές δαπάνες.
                                                               Για το Δ.Σ
                                      
              
                                                                                                                                              -Ο-                                                            -Ο-
         Πρόεδρος                                          Γεν. Γραμματέας
                                        
    ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                  ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος
      6945238100                                                 6947527152


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΠΡΟΣ:
1) Αναπληρωτή Υπουργό
Εσωτερικών κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο       
  (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
2)Βουλευτές Ν.Έβρου   
ΚΟΙΝ:
1)Μέλη μας