Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σύλληψη δύο διακινητών από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 9 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (8-1-2013), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας - Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ερυθραίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) πλαστικές βάρκες
  • Το χρηματικό ποσό των 1.200 δολαρίων Αμερικής και 80 λιρών Τουρκίας
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το έτος 2012, συνελήφθησαν συνολικά εκατόν πενήντα δύο (152) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.