Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Φωτόπουλος στο Creteplus.gr: Η Αστυνομία έχει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας!

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.creteplus.gr
Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013
-“Κλειδί για την επίτευξη του στόχου είναι η συστράτευση της ΕΛ.ΑΣ. με την κοινωνία”, λέει μιλώντας αποκλειστικά στο CretePlus.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος.
Στα πλαίσια της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η Ομοσπονδία για την αλλαγή του σχεδιασμού της Αστυνομίας, που θα σημάνει τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας, ο κ. Φωτόπουλος βρέθηκε στο Ηράκλειο.
Από το Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε την παρουσίαση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας, με μοναδικό γνώμονα την αντιμετώπιση του εγκλήματος μέσα από την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού.

«Η εικόνα που έχω για την Κρήτη είναι ότι όντως υπάρχει μια αύξηση της εγκληματικότητας σε σχέση με το παρελθόν. Χρόνο με το χρόνο – όπως δυστυχώς συμβαίνει και πανελλαδικά- τα ποσοστά αυξάνουν. Αυτό οφείλεται φυσικά και στην εξέλιξη του εγκλήματος, αλλά και στον τρόπο που στελεχώνονται μέχρι σήμερα οι Υπηρεσίες και στο νησί και στην υπόλοιπη Επικράτεια.

Ειλικρινά σήμερα το ζήτημα που συζητάμε για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες του συνδικαλιστικού κινήματος, και ιδιαίτερα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων», επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος.

Μια αναδιοργάνωση, -όπως λέει ο ίδιος-σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες της.

«Με την ίδρυση της Ομοσπονδίας αρχίσαμε να προσπαθούμε για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Σήμερα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αυτό το σχέδιο πρέπει να μπει σε εφαρμογή», αναφέρει μιλώντας στο CretePlus.gr για να τονίσει ότι:

«Δυστυχώς μέχρι τώρα, δεν είχαμε τη στήριξη της Πολιτείας και της ηγεσίας της Αστυνομίας. Απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι η μελέτη αυτή που παρουσιάζουμε - όπως και άλλες από το 2000 και έπειτα - εκπονήθηκε με δική μας πρωτοβουλία. Μια νέα μελέτη που ήρθε το 2011, η οποία ενισχύει την ήδη υπάρχουσα».

«Κλειδί» για τον ίδιο, αλλά και για όσους πιστεύουν σε αυτή την πρωτοβουλία και στην επιτυχία που θα υπάρξει με την επίτευξη των στόχων της Αστυνομίας μέσα από αυτή τη μελέτη, είναι η συστράτευση με την κοινωνία.
«Μια τόσο σημαντική κίνηση, όπως η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και των Υπηρεσιών της, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμπραξη της κοινωνίας. Αν αυτό δε συμβεί, τότε θα μιλάμε για μια προσπάθεια που ευθύς εξαρχής θα έχει μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας», καταλήγει.

Συντάκτης: Ανδρέας Κριτσωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.