Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εως το τέλος Φεβρουαρίου η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.policenet.gr
Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013
-Έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, η φιλοσοφία είναι η «νέα ΕΛ.ΑΣ» να δομηθεί στο τρίπτυχο Τάξη, Ασφάλεια και Μεταναστευτικό.
Όπως είπε ο Ν. Δένδιας, στις αλλαγές που θα υπάρξουν είναι και ο διοικητικός διαχωρισμός του υπουργείου από την ΕΛ.ΑΣ και το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε ο εκάστοτε υπουργός να μην παρεμβαίνει στις υπηρεσιακές δράσεις.
«Να πάψει να είναι αστυνόμος και πυροσβέστης» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι διαρθρωμένη σε δομές του 1960.

Το πρόβλημα στο θέμα της αποτελεσματικότητας, είπε, έγινε ακόμη μεγαλύτερο με την ενοποίηση της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων στις αρχές του 1980, η οποία, όπως ανέφερε, πραγματοποιήθηκε πρόχειρα και χωρίς σχέδιο.

Ο Ν. Δένδιας έκανε ειδική μνεία στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τονίζοντας ότι η αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα χωρίς να διαθέτει τα μέσα και με λιγότερα χρήματα.

Οι προτάσεις της χώρας μας, είπε, στο σοβαρό αυτό ζήτημα έχουν γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θα τεθεί νέο σχέδιο αντιμετώπισης της μετανάστευσης και θα ζητηθεί οικονομική ενίσχυση.

Δεν είνα δυνατόν, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, η Ελλάδα να καλείται να διαχειριστεί τεράστιο αριθμό μεταναστών, με μειωμένους προϋπολογισμούς, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.