Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κανονικά θα συνεχιστεί η 24ωρη αστυνομική φύλαξη του ποταμού Έβρου

Κανονικά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα «Ασπίδα» που αφορά την παρουσία αστυνομικών, σε 24ωρη βάση, στον ποταμό Έβρο, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη
συνάντηση που είχε, σήμερα, στην Αλεξανδρούπολη, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

«Ήδη, ο επιτελάρχης του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας έχει μπει σε μια διαδικασία να βρούμε τρόπους, σκέψεις και λύσεις για να μειώσουμε το όποιο κόστος σε πιθανή αρνητική εξέλιξη της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ντόπιοι, που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και αυτό μειώνει το κόστος. Θα βρούμε άλλους τρόπους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» υπογράμμισε ο κ. Αναγνωστάκης.
Σημείωσε δε, ότι το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης ξεπερνάει την Ελλάδα και την εθνική ευθύνη και θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να επωμισθούν μέρος του προβλήματος και πρόσθεσε: «απαιτείται οπωσδήποτε μία αναθεώρηση της σύμβασης. Δεν μπορούν οι χώρες της νοτίου Ευρώπης να σηκώσουν όλο αυτό το φορτίο».
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την Αστυνομία καθώς και στο σπουδαίο, όπως τόνισε, έργο των αστυνομικών διευθύνσεων και της συνοριοφυλακής.
Ζήτησε δε, τη συνδρομή του υπουργείου στο θέμα της εφαρμογής βίζας 72 ωρών που πρότεινε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Παυλίδης για την καλύτερη λειτουργία των τελωνειακών σταθμών για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, πρόταση που, όπως είπε, βρίσκει σύμφωνο το υπουργείο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του γ.γ. Δημόσιας Τάξης στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.