Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Απάντηση σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τη δύναμη της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΑ


Απάντηση σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη δύναμη της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΑ στον Έβρο. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε προτείνει την μετατροπή των συνεχών διαδοχικών αποσπάσεων σε δημιουργία οργανικών θέσεων και σταδιακή κάλυψή τους μέσω μεταθέσεων, βάσει του υφιστάμενου κανονισμού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφονταν η αβεβαιότητα των αποσπαζόμενων, γινόταν καλύτερη διαχείριση, τόσο των αναγκών της φύλαξης των Ελληνικών συνόρων από την παράνομη μετανάστευση, όσο και των Υπηρεσιών οι οποίες αποδυναμώνονταν λόγω των αποσπάσεων, με επιπρόσθετα οικονομικά οφέλη για το Σώμα από τον περιορισμό των εξόδων μετεγκατάστασης και παραμονής εκεί των αποσπαζόμενων.
Η απάντηση του Υπουργείου μεταξύ άλλων ενημερώνει για τα κάτωθι:
  • Προκηρύχθηκαν 2 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και 6 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών και 1 θέση Ειδικού Φρουρού για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας.
  • Ανανεώθηκε από 1-4-15 έως 30-6-15 η απόσπαση 585 αστυνομικών και ειδικών φρουρών λόγω των αναγκών των δύο Δ.Α. στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
  • Από τους 585, οι 290 υπάγονται στην Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, 248 μετακινούμενοι αδαπάνως και 42 με δαπάνη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, ενώ οι υπόλοιποι 295 στην Δ.Α. Ορεστιάδας, 46 μετακινούμενοι αδαπάνως και 249 με δαπάνη του ως άνω ταμείου.
  • Το Υπουργείο δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και δεν σκοπεύει να προβεί σε μόνιμες λύσεις προτού αυτό αποφασιστεί.
Μπορείτε να βρείτε το έγγραφο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.