Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Χειροπέδες στον "δράκο" του Facebook

22χρονος, γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας των Βορείων Προαστίων, συνελήφθη από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρωί της Τετάρτης, μέσα στο σπίτι του, ύστερα από έφοδο
των αστυνομικών, με τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων και της πορνογραφικής αναπαράστασης ανηλίκων.
Ο 22χρονος φέρεται ότι "αλίευε" φωτογραφίες ανήλικων μέσα από το Facebook και στη συνέχεια τις τοποθετούσε με μοντάζ στα πρόσωπα γυναικών, που συμμετείχαν σε ταινίες πορνό. Ο "δράκος" του Facebook, όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, έστελνε τα μονταρισμένα βίντεο στα θύματά του και τα απειλούσε ότι θα τα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο, εάν εκείνα δεν του έστελναν δικά τους πραγματικά βίντεο με γυμνό και άσεμνες πράξεις.
Η δράση του αποκαλύφθηκε, ύστερα από τις καταγγελίες μίας 14χρονης, η οποία έπεσε θύμα του και από τον φόβο της του έστειλε τα βίντεο, που απαιτούσε εκβιαστικά. Για δύο ολόκληρους μήνες τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του "δράκου" του Facebook και τελικά τα κατάφεραν.
Κατά την έρευνα, που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρήκαν και κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ο οποίος στο σκληρό δίσκο περιείχε μέρος του υλικού της 14χρονης, αλλά και ακόμα 1500 βίντεο.
Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν τώρα πόσα ακόμα ανήλικα κορίτσια έχουν πέσει θύματά του και έχουν ενδώσει στις απαιτήσεις του, αλλά και το ενδεχόμενο τα βίντεο, που βρέθηκαν στην κατοχή του, να τα μοίραζε και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου ή και να τα εμπορευόταν.
Ο 22χρονος δεν εργάζεται, αλλά φέρεται να ζούσε από τα χρήματα των γονιών του.
Με αφορμή και αυτήν την περίπτωση, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστούν την προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου, τόσο τους ανήλικους όσο και τους γονείς τους, και τους ζητούν να μην αναρτούν φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Μανώλης Ασαριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.