Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Συνεδρίαση Ενώσεων στην Άμφισσα για την επιχείριση σύλληψης των δραπετών

poasyΑθήνα, 28 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/5/30β
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Αρχηγέ,
  Από τα Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, Αθηνών, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Λάρισας, Φθιώτιδας που συμμετείχαν σε κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 27-06-2013 στην Άμφισσα Φωκίδας με αφορμή τις επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης των αδίστακτων – κακοποιών – δραπετών φυλακών Τρικάλων, εκδόθηκε το επισυναπτόμενο ψήφισμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αιτήματα που η ικανοποίησή τους θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων.
  Επιπρόσθετα, επισυνάπτεται και το υπ' αριθ. 405/4/1 από 28-06-2013 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λάρισας με ανάλογο περιεχόμενο.
  Κύριε Αρχηγέ,
  Κατόπιν των προαναφερομένων, παρακαλούμε για την από μέρους σας παρέμβαση προκειμένου τα διαλαμβανόμενα στο ψήφισμα αιτήματα τύχουν θετικής αντιμετώπισης.
ypografes-poasy

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Φωκίδας, Αθηνών, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Λάρισας, Φθιώτιδας
ΨΗΦΙΣΜΑ
  Εμείς τα Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, Αθηνών, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Λάρισας, Φθιώτιδας, που συμμετείχαμε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27-06-2013 στην Άμφισσα Φωκίδας μαζί με τα μέλη του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Αντιπρόεδρο Διοικητικών Θεμάτων Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, Πρόεδρο Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΟΛΙΚΑ Μιχαήλ, Μέλη Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΚΑΡΑΠΑΝΟ Νικόλαο και ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, για να εξετάσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης των σοβαρότατων προβλημάτων που απασχόλησαν και απασχολούν τους συναδέλφους που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης των αδίστακτων κακοποιών – δραπετών φυλακών Τρικάλων και άλλων συνεργών τους, ύστερα από τη διεξοδική συζήτηση αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
1. Να χαρακτηριστεί άμεσα η ανωτέρω αστυνομική επιχείρηση ως «ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ» με αναδρομική ισχύ, αρχής γενομένης από την 11-06-2013.
2. Να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι διατάξεις των Π.Δ. που ορίζουν το χρόνο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού και τη λήψη διοικητικής μέριμνας. Για παράδειγμα, οι βιολογικές επιπτώσεις και η σωματική και ψυχολογική φθορά που πηγάζουν από τη διάθεση συναδέλφων είτε σε συνεχόμενη νυχτερινή υπηρεσία, είτε σε υπηρεσία που από τη λήξη της προηγούμενης έχουν περάσει μόλις οκτώ (8) ώρες, είτε με αυθημερόν μετακινήσεις που ξεπερνούν τις 10 και πλέον ώρες, είναι τεράστιες και έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη εξάντληση αυτών και τη μείωση της αποδοτικότητάς τους. Αυτονόητη θεωρείται επίσης και η παροχή ιατρικής βοήθειας όπου παραστεί ανάγκη.
3. Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα συντονίζονται και θα καθοδηγούνται με σαφήνεια όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, μιας και λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και την εμπλοκή πολλών Αστυνομικών Διευθύνσεων, πολλές φορές είναι αδύνατη η επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων, οι οποίες έχει τύχει να συντονίζονται συγχρόνως από δύο κέντρα επιχειρήσεων.
4. Να γίνεται πλήρης και άμεση ενημέρωση των εμπλεκομένων συναδέλφων για τις όποιες νέες πληροφορίες και εξελίξεις υπάρχουν και να τοποθετηθεί αστυνομικός – σύνδεσμος, γνώστης της περιοχής, μαζί με τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία σε παντελώς άγνωστες περιοχές.
5. Να ενισχυθεί άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και οι όμορες εμπλεκόμενες Α.Δ. με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι πληρώνουν το ξενοδοχείο από την τσέπη τους ή συνάδελφοι να φοράνε ληγμένα αλεξίσφαιρα ή να χρησιμοποιούνται οχήματα τα οποία έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι πεπαλαιωμένα σε μία τέτοια επιχείρηση. Επίσης, να χρησιμοποιηθεί όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός και να υπάρξουν εφεδρείες οι οποίες να χρησιμοποιηθούν με σαφές χρονοδιάγραμμα.
Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί – αποσταλεί:
α) Στην πολιτική και φυσική Ηγεσία προκείμενου δρομολογήσουν λύσεις και ικανοποιήσουν τα αναφερόμενα αιτήματα.
β) Στα πολιτικά κόμματα προκειμένου από την πλευρά τους συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό.
Άμφισσα, 27 Ιουνίου 2013
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Φωκίδας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Αθηνών
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Αιτωλίας
ΡΟΥΣΣΗΣ Δημήτριος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταύρος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Αχαΐας
ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Βοιωτίας
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Στέφανος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ευρυτανίας
ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Κοζάνης
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Λάρισας
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Δημήτριος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.