Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Προμήθεια καυσίμων Αστυνομικών Υπηρεσιών

poasyΑθήνα, 3 Ιουλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 403/4/18
Προς: Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          2) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          3) Διεύθυνση Οικονομικών Α.Ε.Α.
              Ταξίαρχο κα Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
          4) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
Θέμα: «Προμήθεια καυσίμων Αστυνομικών Υπηρεσιών»
  Κύριε Υπουργέ,
  Στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης της Χώρας μας, θεσπίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια Νόμοι που επέφεραν ουσιώδεις αλλαγές τόσο στο θεσμικό πλαίσιο όσο και στο ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν για τις λειτουργικές δαπάνες της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Εξ' αυτών των ρυθμίσεων προέκυψε μεγάλο πρόβλημα και στη θέρμανση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ιδίως στις περιοχές της Χώρας όπου οι θερμοκρασίες κατέρχονται πολύ του μηδενός ( -15ο C, κ.ο.κ.)
  Μέχρι την 31-12-2012 η προμήθεια καυσίμων για τη θέρμανση των Αστυνομικών Υπηρεσιών γινόταν από τις ανεφοδιαστικές μονάδες του Στρατού (όπου υπήρχαν) με αντίστοιχη πιστοχρέωση των δυο Υπουργείων (Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας).
  Έκτοτε, το Γ.Λ.Κ. με έγγραφό του απαγόρευσε την χρησιμοποίηση καυσίμων κίνησης (πετρελαίου) για τη θέρμανση Υπηρεσιών. Έτσι, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έπαυσε να εφοδιάζεται με πετρέλαιο από το Στρατό για τη θέρμανση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
  Από 01-01-2013 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες αιτούνται πίστωσης από το 1ο Τμήμα της Δ/νσης Οικονομικών προκειμένου να προβούν στην αγορά καυσίμων θέρμανσης από το ελεύθερο εμπόριο.
  Όμως, στη διαδικασία αυτή παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση που υπερβαίνει τον μήνα με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς θέρμανση.
  Σοβαρότατα, λοιπόν, τα προβλήματα που υφίστανται και ανακύπτουν με τον ανεφοδιασμό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με καύσιμα θέρμανσης, είτε λόγω της απαγόρευσης που επήλθε ύστερα από την Εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. είτε λόγω της δυσχέρειας της έγκαιρης προμήθειας από το ελεύθερο εμπόριο, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών λόγω του ψύχους.
  Κύριε Υπουργέ,
  Κατόπιν των προαναφερομένων, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας εκδηλωθούν από πλευράς των αρμόδιων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. συγκεκριμένες ενέργειες στην κατεύθυνση αφενός της καταβολής των αναγκαίων κονδυλίων για την έγκαιρη προμήθεια από το ελεύθερο εμπόριο και αφετέρου με την άρση της «απαγόρευσης» προμήθειας από τις στρατιωτικές ανεφοδιαστικές μονάδες.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.