Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τρεις (3) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες

        
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 3 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (2-11-2012) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου , από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τρεις (3) διακινητές, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, μία 20χρονη αλλοδαπή υπήκοος Συρίας και ένας 47χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε σε παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, μία ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, να κινείται πεζή, καθοδηγούμενη από ένα διακινητή, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
Η παραπάνω ομάδα κατευθύνθηκε σε αγροτικό δρόμο, όπου και ανέμεινε κρυμμένη σε θαμνώδη έκταση πλησίον του. Μετά από ώρες, προσέγγισαν το σημείο δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το ένα από τα οποία λειτουργούσε σαν προπομπός, ενώ στο άλλο επιβιβάστηκαν περίπου οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες και ξεκίνησαν με κατεύθυνση το Διδυμότειχο.
Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από την ομάδα των αστυνομικών, για τη σύλληψη των διακινητών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 21χρονος διακινητής – καθοδηγητής της ομάδας των λαθρομεταναστών λίγο πριν επιστρέψει στην Τουρκία. Επίσης ακινητοποιήθηκε το όχημα που λειτουργούσε σαν προπομπός και συνελήφθη ο 47χρονος οδηγός του. Τέλος, ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους λαθρομετανάστες, κατευθύνθηκε σε αγροτική περιοχή, όπου και το εγκατέλειψε μαζί με τη συνεργό του (συνοδηγός) και τους άλλους επιβαίνοντες. Μετά από σχετικές έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος και οι οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ ο οδηγός δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
Κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Το χρηματικό ποσό των 3.722 ευρώ
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.