Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή Ένωσης Απόστρατων Αττικής προς Βρούτση για ΤΕΑΠΑΣΑ κι εφάπαξ

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.bloko.gr
Σάββατο, 03 Νοέμβριος 2012
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» στις 30-09-2012 έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση του Ασφαλιστικών Ταμείων και μεταξύ αυτών και στο ΤΕΑΠΑΣΑ–ΤΠΥΑΠ, επίσης παρουσίασε τα προτεινόμενα μέτρα για την δημοσιονομική προσαρμογή που προβλέπει σχετική διάταξη η οποία
περιλαμβάνεται σε Σχέδιο Νόμου που έχει κατατεθεί στην Βουλή.
Δημοσιεύθηκαν επίσης συγκριτικοί πίνακες της Γενικής Γραμμα-τείας Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την χορήγηση του εφ’ άπαξ βοηθήματος από τα Ταμεία Πρόνοιας και τη σχέση εισφοράς-παροχής.
Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών με εγγραφό της το οποίο σας επισυνάπτουμε έχει ενημερώσει όλα τα Κόμματα και ήδη Βουλευτές έχουν καταθέσει αναφορά με την οποία ζητούν στοιχεία για την πραγματική κατάσταση του ΤΠΥΑΠ-ΤΕΑΠΑΣΑ.
Θεωρόυμε ανακριβή τα στοιχεία, πρόχειρες τις προσεγγίσεις οι οποίες δεν στηρίζονται σε επίσημες και επίκαιρες Αναλογιστικές Μελέτες, αλλά σε στοιχεία προηγουμένων 10ετιών που δεν απεικονίζουν την σημερινή κατάσταση του Ταμείου
Τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν δόθηκαν από τον φορέα που υπάγεται σε εσάς καθόσον δεν τα έχει στην διάθεση του, είμαστε πεπεισμένοι ότι δόθηκαν στην δημοσιότητα για να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ Ασφαλισμένων και Κυβέρνησης και να καταστήσουν πιο ομιχλώδες το τοπίο σε μια περίοδο που απαιτείται νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, γνώση των προβλημάτων επιστημονική κατάρτιση, εξειδίκευση σε θέματα Ασφάλισης και κυρίως ακριβή στοιχεία και πολιτική βούληση για την έγκυρη και έγκαιρη ρύθμιση–επίλυσή τους όπου και αν υφίστανται.
Όπως και τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, έτσι και το Τ.Π.Υ.Α.Π. υπέστη κούρεμα των ομολόγων του έχει όμως αποθεματικό γιατί, έγκυρα έλαβε τα ενδεικνυόμενα μέτρα από το 2005 για την βιωσιμότητά του, ήτοι α) όχι μόνο δεν προέβει σε καμμία αύξηση του εφ’άπαξ αλλά άλλαξε ο υπόλογισμός και πλέον γίνεται στον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας κάτι που μείωσε κατά 20% την παροχή και β) από το 2002 έχει αυξηθεί η εισφορά σε 5% στο βασικό μισθό και στο 15 στο χρονοεπίδομα.
Σε αυτά αν προστεθούν οι κοινωνικοί πόροι και οι τόκοι, το αποθεματικό του, τα περιουσικά στοιχεία και η σχέση εν ενεργεία και συνταξιούχων ασφαλισμένων προσδίδουν την εικόνα ενός υγιούς και νοικοκυρεμένου Ταμείου.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι εργασθήκαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας, με υποτυπώδη μέσα, δεν είχαμε την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, έως ότου ολοκληρώθηκαν οι μισθολογικές προαγωγές το 2003 και εναρμονισθήκαμε με τους άλλους ένστολους της χώρας. Στερηθήκαμε Συνταγματικών Δικαιωμάτων έως και το 1994 και όμως αγόγγυστα προσφέραμε τις υπηρεσίες μας και την Ζωή μας, για την κοινωνία, τους θεσμούς, για την ΕΛΛΑΔΑ.
Δεν θα δεχτούμε περικοπές που θα μας καταστήσουν επαίτες στα στερνά του βίου μας αρκετά υπομείναμε και υποφέραμε στην νιότη μας. Θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο, πρόσφορο και θεμιτό μέσο για να προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Βαθύτατα προσηλωμένοι στις διαχρονικές αρχές και αξίες,σε ανώτερα ιδανικά και στους θεσμούς, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα στηρίξουμε πολιτικές που σαν στόχο θα έχουν την πάταξη της εισφορο- διαφυγής,της φοροδιαφυγής και του οργανωμένου εγκλήματος.
Απαιτούμε να παρέχει η κυβέρνηση ασφάλεια στους αδέκαστους δικαστές ώστε να διερευνηθούν τα σκάνδαλα, να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, να απονεμηθεί Δικαιοσύνη και να δημευθούν περιουσίες επιόρκων κάτι που ήταν και προεκλογική δέσμευση του νυν Πρωθυ- πουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Σε όποια χώρα λειτουργούν οι θεσμοί και κυρίως η Δικαιο-σύνη δεν αμφισβητείται και δεν τίθεται σε κίνδυνο η ΔΗΜΟΚΡΑ-ΤΙΑ.

Με κάθε τιμή,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς
Ο Γενικός Γραμματέας
Αθανάσιος Σπυράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.