Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της τροποποίησης της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του EASO
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (13/11/2012) με τον Εκτελεστικό Διευθυντή και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου (European Asylum Support Office - EASO ), κ. Dr Robert K. Visser στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της ΕΑ SO , ο κ. Claus Folden , Επικεφαλής του Επιχειρησιακού Κέντρου, ο κ. Bertwin Lussenburg , Project Μ anager στην Ελλάδα, η κα Anca Pristavu , Project Officer στην Ελλάδα και ο κ. Jean - Pierre Schembri , Εκπρόσωπος Τύπου.
Από την πλευρά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη συνάντηση παρευρέθηκε ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι υλοποίησης της υποστήριξης που συνεισφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης του Ασύλου σε θέματα εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου, της Αρχής Προσφυγών καθώς και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης των απαραίτητων δομών, καθώς και η διαδικασία εκκαθάρισης των χιλιάδων προσφυγών που εκκρεμούν κατά των αποφάσεων απόρριψης αιτημάτων ασύλου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της τροποποίησης της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου κ. Dr Robert K. Visser. Η εν λόγω Συμφωνία, που είχε αρχικά υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011, προβλέπει τις μορφές στήριξης της ελληνικής διοίκησης σε θέματα εκπαίδευσης από το EASO και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2013.
Σημειώνεται ότι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Cecilia Malmström, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα, στις αρχές Οκτωβρίου, διαπίστωσε σαφή πρόοδο στην προσπάθεια της χώρα μας να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα ζητήματα του πολιτικού ασύλου και των μεταναστευτικών ροών, επισημαίνοντας ότι την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και τη βούληση της Επιτροπής να βοηθήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην υλοποίηση των στόχων της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.