Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Αίτημα άμεσης σύγκλησης του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ για το εφάπαξ βοήθημα»

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα 30 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/4/4
Προς: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ
Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ
Κοιν.:1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
4) Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
5) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
7) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Αίτημα άμεσης σύγκλησης του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ για το εφάπαξ βοήθημα»
Κύριε Πρόεδρε,
Οι πρόσφατες νέες μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές των αμειβομένων με τα ειδικά μισθολόγια, και ειδικότερα για τους ένστολους, ο επανακαθορισμός του βασικού μισθού βάσης αλλά και των συντελεστών διαμόρφωσης των υπόλοιπων βασικών μισθών που επηρεάζουν και το ύψος του χορηγούμενου επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που επεβλήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 σε συνδυασμό με τις οριζόντιες ποσοστιαίες περικοπές που προβλέπονται για όσους αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν μετά την 01-08-2010 και στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, δημιουργούν νέα δεδομένα για τις προϋποθέσεις χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος στους ασφαλισμένους των τομέων πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ.
Επιπρόσθετα, οι διατάξεις της περίπτωσης 7 της παραγρ. ΙΑ-5 του Ν.4093/2012 που προβλέπουν ότι μέχρι την 31-12-2012 θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καθοριστεί νέα τεχνική βάση που θα υπολογίζει το εφάπαξ βοήθημα από την 01-01-2014 σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς – τομείς πρόνοιας στην κατεύθυνση της εξάλειψης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των ελλειμμάτων των φορέων, φέρνουν νέα ασαφή δεδομένα στον τρόπο και στις προϋποθέσεις χορήγησης των εφάπαξ βοηθημάτων από τους τομείς πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ.
Είναι αυτονόητο ότι από μια πρώτη εκτίμηση των νέων δεδομένων επέρχονται νέες σημαντικές μειώσεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους (πριν 01-01-1993) οι οποίοι ουσιαστικά τιμωρούνται γιατί πίστεψαν τις προγενέστερες διαβεβαιώσεις της Πολιτείας και παρέμειναν στον Οργανισμό μας αν και είχαν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούσαν να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία.
Κύριε Πρόεδρε,
Για να προλάβουμε να περισώσουμε ό,τι είναι εφικτό ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ με μοναδικό θέμα συζήτησης «Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ» προτείνοντας τον υπολογισμό αυτού ως ακολούθως:
1) Α΄ Τμήμα: Με βάση του τρόπου που ίσχυε πριν τις περικοπές
Β΄ Τμήμα: Με βάση του τρόπου μετά τις περικοπές
2) Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό από το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εναλλακτικά προτείνουμε ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ να γίνεται με βάση το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας (αρχής γενομένης και εφεξής από 01-08-2012).
Παράλληλα, να καταβληθεί προσπάθεια και να απαιτηθεί η εξαίρεση της μείωσης του εφάπαξ κατά 45,49% για τους ελάχιστους πλέον εναπομείναντες παλιούς ασφαλισμένους (πριν την 01-01-1993) του ΤΑΥΑΠ (τέως Α.Π.).
Επιπρόσθετα, ζητούμε να γίνει άρση της υπ' αριθ. 35/1/22-07-2011 Απόφασης του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και ανάκληση της υπ' αριθ. Φ.30218/26803/817 από 28-11-2011 Απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που θέτει χρονικό όριο για τη χορήγηση του εφάπαξ τα τριάντα ένα (31) χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, σύμφωνα με προηγούμενη σχετική πρότασή μας.
Σε αμέσως επόμενο στάδιο το Δ.Σ. του Ταμείου πρέπει να εξετάσει την πλήρη ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων και των Ταμείων Αρωγής ειδικά για τους καινούριους ασφαλισμένους (μετά την 01-01-1993) και προς τούτου ζητούμε τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των Ομοσπονδιών μας για να ασχοληθεί με το όλο ζήτημα.
ypografes_poasy-poaxia

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

poasy
Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/9/70α
Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Νοεμβρίου 2012 κατόπιν αιτήματός μας, συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια προκειμένου να θέσουμε υπόψη του τα σημαντικά αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως αυτά «ακτινογραφούνται» στις σημερινές δυσοίωνες συνθήκες των μνημονιακών μέτρων, όπου η αστυνομία αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις χωρίς κανένα αντιστάθμισμα (π.χ. μεταναστευτικό, μεταγωγές κλπ).
30-11-2012
Στον κ. Υπουργό, επισημάνθηκε ότι ο συνάδελφος αισθάνεται να έχει αφεθεί στη μοίρα του. Καθημερινά αγωνιά και ψάχνει απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας, ενώ αναμένει την αναγνώριση της υψηλής του αποστολής και της επικινδυνότητας της εργασίας του, όχι μόνο με μέτρα οικονομικής στήριξης, αλλά και με απλές υπηρεσιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η εβδομαδιαία ανακοίνωση της υπηρεσίας, η εξάλειψη της αντίφασης που δημιουργείται από την αναβάθμιση της σχολής Αστυφυλάκων ως ανώτερης εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να πιστοποιείται κατά τη διαδικασία της απογραφής κλπ.
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στα καίριας σημασίας ζητήματα για την Ομοσπονδία μας όπως η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, η εκπόνηση ενός νέου δίκαιου μισθολογίου, η δημιουργία λεσχών εστίασης, η διευκόλυνση των δανειοληπτών, το ξεπάγωμα των προσλήψεων νέων αστυφυλάκων (αναλογική κατανομή των προβλεπομένων από το 2013 και δικαίωμα των ήδη υπηρετούντων να εντάσσονται στη Σχολή Αξιωματικών), η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ των Ταμείων (καταδικαστικές αποφάσεις κλπ), η διάσωση των εφάπαξ, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η άρνηση παραλαβής ποινικών κρατουμένων εφόσον υπάρχει άρνηση εκ μέρους των σωφρονιστικών καταστημάτων , η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης μαρτύρων στα δικαστήρια (Εφετεία κλπ) από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διακίνησης κρατουμένων για να αποτρέπονται αποφυλακίσεις επικίνδυνων κακοποιών κλπ.
Εκ μέρους του κ. Υπουργού εκφράστηκε η καλή διάθεση συνεργασίας με την Ομοσπονδία μας, ώστε να υπάρξουν, όπως είπε, θετικές αποφάσεις στο πλαίσιο των στενών ορίων της δημοσιονομικής πολιτικής. Για την αναδιάρθρωση δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει δημόσιος διάλογος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούμε να καταθέσουμε τις θέσεις μας, ενώ επανέλαβε ότι θα προωθηθεί ρύθμιση για τη βελτίωση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Τέλος, μας γνωστοποίησε την πρόθεσή του σε επόμενο στάδιο να βελτιωθεί η μοριοδότηση του Κώδικα Μεταθέσεων και θα ζητηθούν προς τούτο οι προτάσεις μας.
ypografes-poasy

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. σχετικά με την μεταφορά παράνομων μεταναστών στο Κέντρο Φύλαξης Φυλακίου

 Ακόμη 50 παράνομοι μετανάστες, αυτή τη φορά από την Κομοτηνή, αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα να μεταφερθούν στο Κέντρο Φύλαξης του Φυλακίου. «Είμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτή θα ήταν η εξέλιξη στο ζήτημα του Κ.Φ. Φυλακίου. Είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον σχεδιασμό, διότι το μεγαλύτερο θέμα για εμάς είναι η φύλαξη των συνόρων» είπε σε δηλώσεις του στην Ε.ΡΑ., ο γ.γ. της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας (ΣΕΥΑΟ), Βασίλης Τζιαμπαζάκης.Παράλληλα, σημείωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης, έως τις 2 Ιανουαρίου του 2013, ο αριθμός των αστυνομικών που συμμετέχουν στην «Ασπίδα» θα μειωθεί, λόγο παρέλευσης του διμήνου παραμονής τους στην περιοχή. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει εκ νέου ενίσχυση των Α.Δ., ελοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των εισροών παράνομων μεταναστών, εκτίμησε ο κ. Τζιαμπαζάκης

Συντάκτης:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες





ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 28 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (27-11-2012) το πρωί, στο ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας, τέσσερις (4) ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, διαπίστωσαν ότι ο 34χρονος, αφού αρχικά εξέδωσε για λογαριασμό τεσσάρων (4) ομοεθνών του, μη νόμιμων μεταναστών και για τον ίδιο, εισιτήρια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί τους στο λεωφορείο και τους προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας.
Η σχετική δικογραφία για τον 34χρονο περιλαμβάνει τα αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.
Κατασχέθηκαν πέντε εισιτήρια, ένα κινητό τηλέφωνο, 200 Ευρώ και 3.750 δηνάρια Ιράκ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΑΣΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 (ΤΕΥΧΟΣ 69)


Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012
-Δημοσιεύτηκε το 69ο τεύχος της Νέας Αστυνομίας (Νοέμβριος 2012)
για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ

Ζητείται ενημέρωση για τις αποσπάσεις στον Έβρο

poasy
Αθήνα 28 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/41α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Αρχηγέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 46/2012 από 26/11/2012 έγγραφό της γνωστοποιεί μια σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τους αστυνομικές αλλά και τις αστυνομικές υπηρεσίες της Α.Δ. Ιωαννίνων εξαιτίας της απόσπασης σημαντικού αριθμού συναδέλφων στον Έβρο, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωστοποιηθεί και ο χρόνος λήξης αυτών. Με δεδομένο ότι πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα τόσο για τους συναδέλφους, όσο και για τις αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι αυξανόμενα.
Κύριε Αρχηγέ,
Κατόπιν όλων των προαναφερομένων, παρακαλούμε όπως εφ' όλων των διαλαμβανομένων στο επισυναπτόμενο έγγραφο, τύχουμε άμεσα απαντήσεων προκειμένου ενημερώσουμε σχετικά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας.
ypografes-poasy

Συνάντηση με Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

poasy
Αθήνα 29 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 800/6/20
Προς: Ε.Α.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Ύστερα από την εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που λειτουργεί στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κλήθηκε από την Ε.Α.Υ. Ροδόπης και συμμετείχε σε συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π. φορέων του Νομού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Α.Δ. Ροδόπης την 25-11-2012.
Οι εκπρόσωποι αποφάσισαν από κοινού μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων για να τύχουν αντιμετώπισης τα υφιστάμενα προβλήματα και οι παρενέργειες που παρουσιάζονται από τη λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Κράτησης.
Με το πέρας των εργασιών υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Ταξίαρχο κ. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο στον οποίο αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι ανησυχίες, οι αγωνίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους που είναι επιφορτισμένοι με όλο αυτό το δύσκολο εγχείρημα .
Ο κ. Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής δήλωσε ότι συμμερίζεται όλες αυτές τις αγωνίες, τάσσεται αλληλέγγυος στα προβλήματα και από μέρους του θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους.
Μεταξύ των προβλημάτων ήταν και αυτό της εκτέλεσης υπηρεσίας στο εσωτερικό της περίφραξης των κτιρίων κράτησης των κρατουμένων, ως μας γνωστοποιήθηκε από τα Προεδρεία σας αλλά και εγγράφως από αποσπασμένους συναδέλφους στο κέντρο φύλαξης στο Παρανέστι – Δράμας, ζήτημα το οποίο αντιμετωπίσθηκε άμεσα με παρέμβαση του κ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
ypografes-poasy

Απαραίτητος ο συγχρονισμός και ο συντονισμός στη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Αστυνομίας

poasyΑθήνα 29 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 402/10/25β
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί στην αστυνομική οικογένεια η μη απόδοση ευθυνών και κυρίως η μη αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν το φιάσκο της αποφυλάκισης ενός εκ των τεσσάρων δραστών της στυγερής δολοφονίας των συναδέλφων μας Ειδικών Φρουρών το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.
Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή και το παρεμφερές συμβάν της ασυνεννοησίας που είχε παρατηρηθεί μεταξύ δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην περίπτωση της μη τήρησης των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί σε άλλο υπόδικο για εξίσου σοβαρές υποθέσεις (τρομοκρατικές ενέργειες), καλεί την πολιτεία να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια των «αστοχιών» αυτών αντί να επιλέγει κάθε φορά την εύκολη λύση των «διαθεσιμοτήτων» που στη συνέχεια ανακαλούνται επειδή αλλού εντοπίζεται το όποιο φταίξιμο.
Από τα δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά, αλλά και από καταγγελίες συναδέλφων μας, είναι φανερό ότι πάσχει το όλο σύστημα της διακίνησης των δικογραφιών και συνεπακόλουθα των κρατουμένων πάσης μορφής, το οποίο επιβάλλεται να εκσυγχρονισθεί και να μηχανογραφηθεί σε όλα τα επίπεδα, ώστε όχι μόνο να προστατευτεί ο συνάδελφος από πιθανά ανθρώπινα λάθη, αλλά και να ελαχιστοποιηθεί η παραμικρή πιθανότητα τέλεσης αξιοποίνων πράξεων εξ αμελείας είτε εκ προθέσεως.
Εξάλλου, διαρκής προσπάθεια της πολιτείας πρέπει να είναι η προστασία της κοινωνίας από κάθε πλευρά και όχι η επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.
ypografes-poasy

Όχι στη «στοχοποίηση» των Αστυνομικών

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/4/132
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη νέα «στοχοποίηση» της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσβλητική συμπεριφορά που επεφύλαξε στα μέλη της, βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», κατά τη διάρκεια μέτρων τάξης στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.
Με το πρόσχημα ότι υπερασπιζόταν το δικαίωμα του κόμματός του να πραγματοποιεί ελεύθερα δημόσιες συναθροίσεις, προέβη σε καταφανώς επίμεμπτες ενέργειες, οι οποίες ήδη απασχολούν την δικαιοσύνη.
Επισημαίνουμε ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι οι εγγυητές της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και δεν πτοούνται από φοβέρες και απειλές. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς διακρίσεις και ενδοιασμούς, και έτσι πρέπει να εφαρμόζεται.
Καλούμε τέλος την πολιτεία να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που μας προσβάλουν ως Έλληνες Αστυνομικούς και που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία των θεσμών και την άσκηση των καλώς εννοούμενων δημοκρατικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.
ypografes_poasy-poaxia

Αγώνας για τη διασφάλιση των οφειλών στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

poasy
Αθήνα 29 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/1/13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεδρίασε χθες 28-11-2012 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα που αφορούσε τη λειτουργία του Ταμείου ΤΕΠΑΣΑ και το ζέον ζήτημα της εισροής εσόδων από τους κοινωνικούς πόρους (ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια αγώνων, κ.λ.π.). Στη συνεδρίαση κλήθησαν και παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης ΦΛΗΡΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομοτεχνικών Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ και ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ.
Επειδή η αποπνικτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει απαιτεί την επιτάχυνση των προσπαθειών και τη μεγιστοποίηση των ενεργειών του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, αλλά πρωτίστως των αρμόδιων Υπηρεσιακών παραγόντων με στόχο την εξάλειψη εκκρεμοτήτων στην εισροή εσόδων και την αποσόβηση αδύναμων διαδικασιών εντοπισμού, καταλογισμού και είσπραξης δικαιουμένων οφειλών, κατατέθηκαν εύλογες, αιτιολογημένες, περιεκτικές αλλά και αιχμηρές τοποθετήσεις που απαιτούσαν ρητές και ξεκάθαρες διασαφηνίσεις.
Οι εργασίες ανέδειξαν μια σειρά προβλημάτων αλλά και υπάρχουσες αδυναμίες στο ΤΕΑΠΑΣΑ οι οποίες επισημάνθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση από το Προεδρείο στους παρισταμένους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε και τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου, τόσο για τον εντοπισμό συμβάσεων που δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όσο στο να καθίστανται ισχυρές και άμεσα καταβληθείσες οι απαιτήσεις από τους υπόχρεους των κοινωνικών πόρων που μετέρχονται νομικών τεχνασμάτων για να υπεκφεύγουν.
Μετά από όσα παρατέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε σε τρία μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας με τη συνδρομή του Νομικού της Συμβούλου, την περαιτέρω ενδελεχή εξέταση του ζητήματος που απασχολεί όλους τους συναδέλφους, για την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αποκρυστάλλωση της κατάστασης, ώστε και να παράσχουμε τη συμβολή μας στην επούλωση των αδυναμιών αλλά και στην αποκατάσταση αυτών.
Η Ομοσπονδία στα πλαίσια της δράσης της είναι υποχρεωμένη να αναδείξει τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί του συγκεκριμένου θέματος και εφόσον είναι αναγκαίο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών της και με ένδικα μέσα.
ypografes-poasy

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

55 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν από την ενδοχώρα στο κέντρο φύλαξης Φυλακίου


Συνολικά 55 παράνομοι μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε διάστημα λίγων ημερών, στο κέντρο φύλαξης του Φυλακίου. Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από κέντρα φύλαξης των Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Κατερίνης, ενώ η μεταφορά τους έγινε σταδιακά, προς τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Η χωρητικότητα του Κ.Φ. Φυλακίου είναι 374 ατόμων και αυτή τη στιγμή, φιλοξενούνται περίπου 130. Την ίδια ώρα, ο γ.γ. της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας (ΣΕΑΥΟ), Βασίλης Τζιαμπαζάκης, μιλώντας στην Ε.ΡΑ., εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν οι μεταγωγές μέχρι να υπάρξει πληρότητα. «Σε μία τέτοια περίπτωση και με το ενδεχόμενο η Α.Δ. Ορεστιάδας στους επόμενους μήνες να παραμείνει με περίπου 300 συναδέλφους, τότε πολλοί από εμάς θα είναι αδύνατον να εκτελούν υπηρεσίες στο ποτάμι, αλλά θα περιοριστούν στη φύλαξη», είπε ο . Τζιαμπαζάκης. «Δυστυχώς διαψευστήκαμε, ήταν μία εξέλιξη που είχαμε προβλέψει» σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος πρόσφατα είχε προκαλέσει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στο Κ.Φ. Φυλακίου. «Οι πληροφορίες μας για μεταγωγές παράνομων μεταναστών από την ενδοχώρα, ήταν σωστές. Αργότερα θα δούμε περισσότερους, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης του Κέντρου», είπε ο κ. Μαυρίδης στην Ε.ΡΑ..

Συντάκτης: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Υπουργική Απόφαση για τη Φύλαξη των Κέντρων κράτησης Αλλοδαπών και από Σεκιουριτάδες

 

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β-3058 την 19.11.2012 η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 6634/1-327202 "Ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων χώρων κράτησης και σε προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας."
Σύμφωνα με αυτή :
1. Η Ελληνική Αστυνομία έχει την ευθύνη φύλαξης των εγκαταστάσεων των χώρων κράτησης αλλοδαπών Αμυγδαλέζας Ν. Αττικής, Παρανεστίου Ν. Δράμας και Κορίνθου.
2. Συμπληρωματικά, καθήκοντα φύλαξης των εγκαταστάσεων της παραγράφου 1 ανατίθενται και σε κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ. 7 του ν.3907/2011. Οι ανωτέρω εταιρείες και το προσωπικό αυτών, κατά την άσκηση των ως άνω καθηκόντων τους, υπόκεινται στον άμεσο και διαρκή έλεγχο και εποπτεία της υπεύθυνης για έκαστη των ανωτέρω εγκαταστάσεων αστυνομικής αρχής.

Κατεβάστε την Υπουργική Απόφαση ΕΔΩ.

Ερώτηση στη Βουλή για τα Προβλήματα μισθοδοσίας και μετακινήσεων της ΕΛ.ΑΣ

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.hellenicparliament.gr
Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012
-Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σταυρούλα Ξουλίδου , για τις περικοπές στην αποζημίωση των πενθημέρων και των νυχτερινών και την μετακίνηση διμοιριών από τη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, για τη λήψη μέτρων τάξης.
Διαβάστε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της Ερώτησης ....
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΙΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Προς :Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα : Προβλήματα μισθοδοσίας και μετακινήσεων της ΕΛ.ΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στις οικογένειες των Αστυνομικών το γεγονός ότι με την επόμενη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε ορισμένους θα καταβληθούν μόνον 2 από τις συνολικά 4 οφειλόμενες αποζημιώσεις για την πέραν του πενθημέρου εργασία (πενθήμερα), ενώ σε άλλους θα καταβληθεί μόνο 1, από την εργασία που παρείχαν για τον Οκτώβριο του 2012. Ταυτόχρονα το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, τα νυχτερινά τους, τα οποία βέβαια με τον πρόσφατο Ν. 4093/2012 (νέο νομοσχέδιο)μειώθηκαν από 2,93 η κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας σε 2,6 αναδρομικά από1/8/2012, δεν θα πληρωθούν στο σύνολό τους, αλλά μόνο κατά ένα μέρος τους σε ποσοστό περίπου 59% για κάθε αστυνομικό.
Δυστυχώς δεν παρέχεται καμία νόμιμη εξήγηση αφενός για την αρνητική αυτή απόφαση και γιατί αυτό συμβαίνει, αλλά και για τον παράτυπο διαχωρισμό του συνόλου των Αστυνομικών,όπου άλλοι θα πληρωθούν με 2 και άλλοι με 1 πενθήμερο. Είναι σίγουρο ότι το γεγονός αυτό επιδρά αρνητικά στο ηθικό, το φρόνημα και την απόδοση των Αστυνομικών και δυσκολεύει περισσότερο την ζωή τους, έπειτα από τις νέες μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους.
Ταυτόχρονα έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η συνήθης τακτική από την ηγεσία της ΕΛ.Α.Σ με την μετακίνηση διμοιριών από τη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, για τη λήψη μέτρων τάξης σε γήπεδα, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, καθώς βέβαια και τη μετακίνηση διμοιριών υποστήριξης από διμοιρίες υποστήριξης των διμοιριών από τις Αστυνομικές Δ/νσεις Νομών της Βόρειας Ελλάδας, πρακτική που όπως εύκολα έχει αποδειχτεί τις περισσότερες φορές δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση, έγινε υπερεκτίμηση των καταστάσεων και του λεγόμενου υπηρεσιακού συμφέροντος, αφού σπάνια αυτές οι διμοιρίες χρειάστηκαν να επέμβουν και μπορούσαν πολύ καλά τα αστυνομικά μέτρα τάξης να ληφθούν από τις τοπικές Υπηρεσίες της ΕΛ.Α.Σ. Το πιο άσχημο όμως γεγονός είναι ότι αυτές οι μετακινήσεις επιβαρύνουν κατά πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά το δημόσιο, επειδή,όπως γνωρίζεται οι αστυνομικοί όταν μετακινούνται αμείβονται εκτός έδρας σε απόσταση πέραν των 60 χλμ, ο κάθε αστυνομικός όταν υπάρχει διανυκτέρευση κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο μεικτά περίπου 74ευρώ ανά 24ωρο, και 30 ευρώ περίπου χωρίς διανυκτέρευση ανά ημέρα και βέβαια συν τα καύσιμα των υπηρεσιακών λεωφορείων, ενώ βέβαια είναι γνωστό ότι η κάθε διμοιρία αποτελείται από περίπου 25 αστυνομικούς. Είναι σίγουρο ότι η τακτική αυτή δεν συνάδει με τον πραγματικό ρόλο της Αστυνομίας που είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο και όχι η σύγκρουση του κλάδου αυτού με άλλες κοινωνικές ομάδες. Δεν γίνεται για κάθε εκδήλωση να χρησιμοποιούνται διμοιρίες,δεν συνάδει με την εικόνα μίας χώρας της Ε.Ε.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διατάχθηκαν να μετακινηθούν 10 διμοιρίες στη Θεσσαλονίκη από άλλους Νομούς της Βόρειας Ελλάδας, για δύο ημέρες την 16 και17/11/2012, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και την Κυριακή 18/11/2012 μετακινήθηκαν από τη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης 4 διμοιρίες στη Χαλκιδική και 2 διμοιρίες στη Βέροια για μέτρα τάξης σε συνάθροιση και γήπεδο αντίστοιχα. Μόνο αυτές οι μετακινήσεις κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ,και ταυτόχρονα είναι σίγουρο ότι η πρακτική αυτή, κλονίζει την απόδοση τους και το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της εγκληματικότητας.
Ερωτάσθε λοιπόν κ. Υπουργέ:
1) Βάση ποιας διάταξης νόμου διαχωρίζεται το αστυνομικό προσωπικό και αμείβεται με διαφορετικό αριθμό δεδουλευμένων πενθημέρων με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2012;
2) Για ποιο λόγο δεν γίνεται η έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων των πενθημέρων και των νυχτερινών ωρών εργασίας;
3)Από αρχές του έτους 2012 πόσες μετακινήσεις διμοιριών της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θες/νικης και των διμοιριών υποστήριξης των Αστυνομικών Δ/νσεων των νομών της Βόρειας Ελλάδος (Θεσσαλία, Ήπειρος ,Μακεδονία και Θράκη ) έχουν πραγματοποιηθεί , πόσο κόστισαν όλες αυτές οι μετακινήσεις ,με ποιανού εντολή έγιναν και εάν βέβαια έλαβε γνώση και υπήρχε σχετική προέγκριση του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και πόσες φορές και σε τι ποσοστό πράγματι αυτές οι διμοιρίες χρειάστηκε να επέμβουν;
4) Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος και η αποστολή των διμοιριών ,κρίνετε ότι σε μια εποχή κρίσης και μείωσης των μισθών-συντάξεων,θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η τακτική;
5) Στην επικείμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, που έχετε εξαγγείλει και με δεδομένο την μεγάλη έλλειψη προσωπικού , θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείται κατ αυτόν τον τρόπο το έμψυχο δυναμικό της ;
Η ερωτώσα Βουλευτής
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο την Ερώτηση και την απάντηση που θα δώσει ο Υπουργός
http://www.hellenicparliament.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σύλληψη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 26 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (25-11-2012), το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση του Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Ερυθραίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράν και Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία (1) πλαστική βάρκα
  • το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, 100 δολαρίων Αμερικής και 30 λιρών Τουρκίας
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Απαράδεκτη Υπουργική απόφαση για τα Ταμεία μας

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 505/1/17
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Μέσα στον ορυμαγδό των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και των απαξιωτικών για το αστυνομικό προσωπικό αποφάσεων του τελευταίου μήνα, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα χτύπημα, αυτή τη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
  Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2/53167/0021 από 7/11/2012 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, επεστράφησαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δυο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αναφορικά α) με την είσπραξη και απόδοση πόρων στο ΜΤΣ και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα, ποσοστού 5% επί των επιβαλλομένων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από την μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών και β) την είσπραξη και απόδοση πόρων στα ίδια Ταμεία, σε ποσοστό 68% και 32 % αντίστοιχα, από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».
  Ο κ. Υπουργός δεν υπέγραψε ένα αυτονόητο και δίκαιο αίτημά μας, που θα συνέβαλλε στην εισροή πόρων και την παροχή οξυγόνου στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  Πώς είναι δυνατόν ένα μέτρο που θα έδινε ζωή στα Επικουρικά μας Ταμεία, να απαξιώνεται από την Κυβέρνηση, όταν δεν αντιπροτείνεται τίποτε ουσιαστικότερο; Ή μήπως στο σχέδιό τους είναι η πλήρης απαξίωση του Κράτους πρόνοιας και ο μηδενισμός των παρεχόμενων, όπως τα κατάντησαν, φιλοδωρημάτων;
  Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να επιμείνει στην υπογραφή του και να θέσει άμεσα το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.
  Τέλος, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν άμεσα θέση για το όλο ζήτημα και να συμβάλλουν στη διάσωση των όσων με κόπους και θυσίες κατακτήσαμε σ' αυτόν τον τόπο.
Η απαξίωση στον ένστολο να σταματήσει επιτέλους εδώ!
ypografes_poasy-poaxia

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Άρση παγώματος μισθολογικών προαγωγών και λοιπές ρυθμίσεις»

poasy
Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/2/7
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσιες

Θέμα: «Άρση παγώματος μισθολογικών προαγωγών και λοιπές ρυθμίσεις»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Αναφορικά με την άρση του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών και λοιπών ρυθμίσεων, έχει εκδοθεί η υπ' αρ. πρωτ. 2/85127/0022 από 22-11-2012 εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, τμήμα της οποίας σας αποστέλλουμε κατά το μέρος που μας αφορά, για την ενημέρωσή σας.
« Αθήνα, 22/11/2012
Αρ.Πρωτ. οικ. 2/85127/0022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22η Μισθολογίου
...............................................................................................................
«Με τη διάταξη της υποπερ.β' της περ.38, επαναφέρονται σε ισχύ από 1-8-2012 οι ανασταλείσες (από 1-7-2011) με την παρ.5 του άρθρου 38 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α'152) διατάξεις για τη χορήγηση επιπλέον ποσοστού στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας και για τη χορήγηση ή αύξηση του επιδόματος αυτού, λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας, στους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια. Επίσης, από 1-8-2012 επαναφέρονται σε ισχύ οι ανασταλείσες (από 1-7-2011) διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική προαγωγή ορισμένων κατηγοριών προσωπικού που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Σημειώνεται ότι, οι μέχρι 31-7-2012 ανασταλείσες διατάξεις που προβλέπουν τη χορήγηση μισθολογικών προαγωγών σε ορισμένες κατηγορίες αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια (π.χ. στρατιωτικοί, δικαστικοί λειτουργοί κλπ) αναφέρονται ενδεικτικά στην αριθμ.2/55702/0022/28-7-2011 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας (ΑΔΑ: 4ΑΣ2Η-41Η) επί των διατάξεων του άρθρου 38 του ν.3986/2011.
Επομένως, είναι δυνατή πλέον η αναδρομική χορήγηση επιπλέον (του δικαιούμενου κατά την 30-6-2011) ποσοστού τέσσερα τοις εκατό (4%) στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας, με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας (από 1-7-2011 και εντεύθεν) και η ανάλογη χορήγηση ποσοστού του επιδόματος αυτού, λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας. Επίσης, είναι δυνατή η αναδρομική απονομή μισθολογικών προαγωγών, με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας από 1-7-2011 και εντεύθεν.
Τα οικονομικά αποτελέσματα όμως, από την κατά τα ανωτέρω χορήγηση επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και μισθολογικών προαγωγών δεν δύνανται να ανατρέχουν σε ημερομηνία προγενέστερη της 1-8-2012. Ο προσδιορισμός των σχετικών ποσών του εν λόγω επιδόματος και των μισθολογικών προαγωγών θα γίνει επί των νέων (μειωμένων) αποδοχών (π.χ. βασικός μισθός) που ισχύουν από 1-8-2012 και εντεύθεν.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, κατά το χρονικό διάστημα από 1-7-2011 έως 31-7-2012 οι αρμόδιες Υπηρεσίες τους θα εκδώσουν τις τυχόν απαιτούμενες διοικητικές πράξεις χορήγησης επιπλέον ποσοστού στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας και μισθολογικών προαγωγών, χωρίς δικαίωμα λήψης αναδρομικών διαφορών αποδοχών ενέργειας για το εν λόγω χρονικό διάστημα.»
........................................................................................................
Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ»
ypografes-poasy
Συνημμένα:
ΑρχείοΠεριγραφή
Λήψη αυτού του αρχείου (egkiklios.pdf)Αρ. πρωτ. οικ. 2/85127/0022/22.11.2012Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων

Συνεχίζουν να φέρνουν μη νόμιμους μετανάστες στο Φυλάκιο - Αναμένονται άλλοι δεκαπέντε αύριο

Δημοσιευμένο στο:http://www.radioevros.gr

Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Φυλάκιο
Λίγες ημέρες μετά τη σύγκληση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για το θέμα της επέκτασης του χώρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας κ. Πασχάλη Συριτούδη, σαράντα περίπου μη νόμιμοι μετανάστες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Τ. Κ Φυλακίου από τις περιοχές των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.
«Δεν είναι μόνο οι σαράντα που ήρθαν χτες, αλλά αναμένονται κι άλλοι δεκαπέντε αύριο» δήλωσε στο Ράδιο Έβρος ο κ. Βασίλης Τζιαμπαζάκης, Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας. «Υπήρχε ενημέρωση ότι θα έρθουν κι άλλοι μη νόμιμοι μετανάστες. Δεν θέλουμε, όμως, να έρχονται κι άλλοι μετανάστες από την ενδοχώρα καθώς οι συνάδελφοι μας  δυστυχώς επιφορτίζονται και πάλι με την διαχείριση των μεταναστών, το οποίο είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Βέβαια θα πρέπει να ενισχυθεί το Φυλάκιο με περισσότερο προσωπικό».
Σύμφωνα με τον κ. Τζιαμπαζάκη οι αστυνομικοί στον Έβρο πρέπει να απασχολούνται μόνο με την θωράκιση των συνόρων, προκειμένου να εκμηδενιστεί η εισροή παράνομων μεταναστών στον Έβρο. Αποτρεπτικά για τους δουλεμπόρους αλλά και τους μη νόμιμους μετανάστες φαίνεται να λειτουργούν η ύπαρξη ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή σε συνδυασμό με την κράτηση των μη νόμιμων μεταναστών από τη στιγμή που συλλαμβάνονται. Σημαντικό ρόλο ενδέχεται να παίξει και ο φράχτης στη Νέα Βύσσα, ο οποίος θα είναι έτοιμος στα τέλη Νοέμβρη.
«Η τοπική κοινωνία έπρεπε να αντιδράσει περισσότερο στην δημιουργία του φυλακίου. Δεν είδαμε κινητοποιήσεις ούτε από τους τοπικούς φορείς ούτε από τους πολίτες. Περίμενα μεγαλύτερη αντίδραση» δήλωσε ο κ. Τζιαμπαζάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «το Υπουργείο χαράσσει την πολιτική του και την ακολουθεί χωρίς να παρεκκλίνει στο σχεδιασμό του. Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία θα είναι ελάχιστα από την δημιουργία και της Υπηρεσίας Ασύλου, γι’ αυτό πρέπει η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενεργήσουν πιο δυναμικά».
Τέλος, για το θέμα των Αστυνομικών Σχολών που δεν θα δεχτούν σπουδαστές για τα επόμενα δυο χρόνια ο κ. Τζιαμπαζάκης μετέφερε την ανησυχία των συναδέλφων του, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα αστυνόμευσης. Το Μνημόνιο και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα την αστυνόμευση καθώς η συντήρηση των οχημάτων της αστυνομίας γίνεται σήμερα με δυσκολία.

Ειδικό φυλλάδιο διανέμεται σε υπηκόους τρίτων χωρών για την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους

 

Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το όποιο απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών, σχεδίασε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους.
Το φυλλάδιο μεταφράστηκε σε (13) γλώσσες-διαλέκτους και συγκεκριμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά, Μπενγκάλι, Κουρδικά, Φαρσί, Ουρντού, Παστού και Νταρί, ενώ αναπαράχθηκε σε 1.500.000 αντίτυπα.
Το φυλλάδιο ενημερώνει τους αλλοδαπούς σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχεται για επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική τους επιβάρυνση.
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για την υποστήριξη του προγράμματος επιστροφής των αλλοδαπών, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, που περιλαμβάνουν :
  • εγκατάσταση «περίπτερου» στην έδρα της Διεύθυνσης (Π. Ράλλη 24 – Ταύρος), όπου αστυνομικοί και διερμηνείς, ενημερώνουν τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00-14:00, τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς για τις δυνατότητες του προγράμματος,
  • ενημέρωση των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μεταναστών, που λειτουργούν νόμιμα στο νομό Αττικής και παράδοση έντυπου υλικού για διανομή στα μέλη τους. Επίσης προβολή της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που διαθέτουν,
  • ενημέρωση και αποστολή έντυπου υλικού στις Διπλωματικές Αρχές τρίτων χωρών, που λειτουργούν στην Αθήνα,
  • επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές του Νομού Αττικής και διάθεση έντυπου υλικού για ενημέρωση και διανομή στους προσερχόμενους στους Δήμους αλλοδαπούς,
  • ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και διερμηνείς (σε κινητή μονάδα-βαν), σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας,
  • διανομή εντύπου υλικού σε καταστήματα, όπου δραστηριοποιούνται νόμιμα αλλοδαποί και αποτελούν συνήθως σημεία συγκέντρωσης τους.
Το κόστος για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων φυλλαδίων χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία

poasy
Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 314/2/22
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία»
Κύριε Υπουργέ,
Η αναστολή των προσλήψεων ένστολου προσωπικού στο Υπουργείο μας για τα έτη 2013 και 2014 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 «πάγωσε» τα όνειρα και τους στόχους πολλών μαθητών και δε τέκνων συναδέλφων που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και φιλοδοξούν το έτος αυτό να εισέλθουν στη Σχολή Αξιωματικών και Σχολή Αστυφυλάκων ακολουθώντας ενσυνείδητα το αστυνομικό λειτούργημα. Επιτακτικά οι συνάδελφοι απαίτησαν την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας για να εξευρεθεί μια λύση και να αρθεί με κάποιο τρόπο αυτή η αγκύλωση.
Ως εκ τούτου και λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει και με δεδομένο ότι για τα έτη 2015 και 2016 προβλέπονται προσλήψεις ο αριθμός των οποίων θα ανέλθει στα επίπεδα του 2012 (580 κατ' έτος) καταθέτουμε την κάτωθι πρόταση, την οποία σας καλούμε να στηρίξετε και προωθήσετε.
Ο αριθμός των προσλήψεων που προβλέπονται για το έτος 2015 – 2016 να κατανεμηθεί ισομερώς από το έτος 2013 κι έπειτα.
Με τον τρόπο αυτό τουλάχιστον θα υφίσταται ένα σημείο αναφοράς και θα διατηρηθεί το έρεισμα – έστω και σε αυτό το βαθμό – για την καλή προσπάθεια με την ελπίδα της επίτευξης του στόχου.
ypografes-poasy

Αποτελέσματα χθεσινών (20-11-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

      
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτελέσματα χθεσινών (20-11-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

Ανακοινώνεται ότι χθες (20-11-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 349 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ο ένας γιατί δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και ο άλλος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
  • Ελέγχθηκαν 4 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 8 άτομα (1 ημεδαπός και 7 αλλοδαπές γυναίκες) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Για τέσσερις (4) αλλοδαπές γυναίκες κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 52.824 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 3.766 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 32 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 449 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
  • Ελέγχθηκαν 193 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
  • Βεβαιώθηκαν 88 φορολογικές παραβάσεις.
  • Συνελήφθησαν 13 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).
  • Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.
  • Εντοπίστηκαν 9 αποθήκες και λοιποί χώροι με πάνω από 3 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου και λαθραία προϊόντα.
  • Εντοπίστηκαν 3 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 50 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», 1 τηλεόραση και 1 κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 2 ηλεκτρονική «Ρουλέτα» και 4 επιτραπέζιες ρουλέτες, 28 Η/Υ, 8 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 11 κάμερες με χειριστήριο & ηλεκτρονικό καταγραφέα, 27 συσκευές δικτύου και 1.390 ευρώ.
Επιπλέον:
  • Ελέγχθηκαν 79 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία και συνελήφθησαν 170 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 83 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
  • Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 1.454 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.

Καλλικράτης και στην ΕΛ.ΑΣ.

 


Δημοσιευμένο στο : http://www.tanea.gr
Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2012

-«Ψαλίδι» στον αριθμό των υπηρετούντων αλλά και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών σύμφωνα με το Μνημόνιο 3

Αναδιάρθρωση και υποχρεωτική μείωση του αριθμού των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας προκαλεί το Μνημόνιο 3. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές επιτάσσουν τη δημιουργία μικρότερων σε δύναμη Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού μέσα στην επόμενη πενταετία. Ηδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμα τα σχέδια της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, αλλά και να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με λιγότερους ανθρώπους.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. Το σχέδιο για την Ελληνική Αστυνομία είναι η δημιουργία ενός σώματος 40.000-45.000 αστυνομικών, έναντι των 55.000 που υπηρετούν σήμερα σε αυτήν. Η Ελλάδα άλλωστε διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά σώματα με έναν ένστολο να αναλογεί σε κάθε 192 πολίτες, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι ένας αστυνομικός ανά 250 κατοίκους. Χιλιάδες αστυνομικοί υπολογίζεται πως θα σπεύσουν να συνταξιοδοτηθούν εξαιτίας των νέων περικοπών στις αποδοχές τους (περιλαμβάνονται στους αμειβομένους με ειδικά μισθολόγια), ενώ επιπλέον το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει πως για το 2013 και το 2014 δεν να θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κάτι που σημαίνει πως για δύο χρόνια δεν θα υπάρξουν νέοι σπουδαστές στις σχολές της Αστυνομίας. Ο σχετικός νόμος μάλιστα προβλέπει ότι οι Σχολές θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2015 και το 2016, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται στα επίπεδα του 2012, δηλαδή 584 άτομα.
Στην Κατεχάκη είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν καταρχήν τον Καλλικράτη στα αστυνομικά τμήματα. Προβλέπεται, με την εξαίρεση των μεγάλων δήμων, η λειτουργία ενός αστυνομικού τμήματος ανά δήμο της χώρας. Παράλληλα προβλέπεται η εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων της Αστυνομίας ή του Δημοσίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της.
Η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνει με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ετσι αναμένεται να δημιουργηθούν τρεις κλάδοι: Τάξης, Ασφαλείας και Φύλαξης Συνόρων. Μεγάλη βαρύτητα δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στη δημιουργία του τελευταίου κλάδου για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και των επακολούθων της στον κοινωνικό ιστό αλλά και στην εγκληματικότητα.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Από την κατάργηση της σκοπιάς και της γραμματειακής υποστήριξης στα δεκάδες μικρά αστυνομικά τμήματα αναμένεται να αποδεσμευθούν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, που θα διατεθούν για περιπολίες αλλά και στις νέες ομάδες καταστολής του εγκλήματος. Ομάδες όπως η ΔΙΑΣ και η Δέλτα θα ενδυναμωθούν, αλλά παράλληλα θα ξεκινήσει και η δημιουργία των ομάδων ταχείας επέμβασης που θα περιλαμβάνουν μεικτές μηχανοκίνητες μονάδες. Εκτός δηλαδή από τις μηχανές θα υπάρχουν και αυτοκίνητα με καλά εξοπλισμένους αστυνομικούς, επιπέδου ΕΚΑΜ. Ηδη δρομολογείται η επιχειρησιακή ετοιμότητα 10 τέτοιων ομάδων.
Παρόμοιες αλλαγές αναμένονται και στην Πυροσβεστική. Εκεί προωθείται η καθιέρωση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη, αλλά και η μεταφορά πυροσβεστικών κλιμακίων στην δικαιοδοσία των δήμων με εθελοντική λειτουργία.

http://www.tanea.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μισθοδοσία νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων

poasy
Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 500/9/2
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Υπουργέ,
Η ένταση της οικονομικής κρίσης που επέφερε συντριπτικές περικοπές στους μισθούς μας, αποτυπώνεται ευαργέστερα κατά την έναρξη της μισθοδοσίας των αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων στο σχετικό απόκομμα των οποίων εμφαίνονται οι γλίσχρες αποδοχές, λόγω του υφιστάμενου αναχρονιστικού μισθολογίου με τους πολύ χαμηλούς συντελεστές σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης.
Την οξύτητα αυτής της κατάστασης εντείνει το γεγονός της έναρξης της μισθοδοσίας των νέων συναδέλφων μετά από δυο ή τρεις μήνες από το μήνα Οκτώβριο έκαστου έτους που πραγματοποιείται η αποφοίτησή τους.
Κύριε Υπουργέ,
Γνωστοποιώντας σας το επιτακτικό αυτό ζήτημα που απασχόλησε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας (σχετ. το 136/20-11-2012 έγγραφο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής) και προκαλεί την δικαιολογημένη δυσφορία των θιγομένων, παρακαλούμε για τις από πλευράς σας άμεσες ενέργειες αφενός για την καταβολή των δικαιούμενων αποδοχών των νεοεξερχόμενων με την επικείμενη μισθοδοσία και αφετέρου για τη θεραπεία του φαινομένου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ώστε λόγω της δεινότητας της κρίσης, να μην επαναληφθεί εκ νέου.
ypografes-poasy
attiki_20-11-2012

 

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Παράταση του χρόνου χορήγησης βραχείας άδειας έτους 2012»

poasy
Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 302/2/27
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας/Κ.Ο.Α.Δ./Δ.Α.Π. Τμ. 2ο
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Παράταση του χρόνου χορήγησης βραχείας άδειας έτους 2012»
Κύριε Αρχηγέ,
Επειδή πλησιάζει η λήξη του τρέχοντος έτους και πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν μεγάλο υπόλοιπο αδείας έτους 2012, εξαιτίας των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών κυρίως λόγω των συνεχών αποσπάσεων του αστυνομικού προσωπικού (κέντρα κράτησης μεταναστών κλπ), παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας ληφθεί μέριμνα για παράταση του χρόνου χορήγησης της βραχείας αδείας με δυνατή την έναρξη λήψης των δικαιούμενων ημερών βραχείας άδειας, μέχρι και 28/2/2013.
ypografes-poasy

Αστυνομικά Κρατητήρια

poasy
Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 100/3/36στ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Αστυνομικά Κρατητήρια»
Κύριε Αρχηγέ,
Παρά τις μέχρι σήμερα κατ' επανάληψη παρεμβάσεις των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας και της Ομοσπονδίας για το αναφερόμενο στο θέμα αντικείμενο και της σωρείας σοβαρότατων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στους εργασιακούς χώρους και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών δυστυχώς καμία πρωτοβουλία, ούτε κανένα μέτρο δεν εκδηλώθηκε ή τουλάχιστον δεν γνωστοποιήθηκε για την αντιμετώπιση αυτών.
Η όλη αυτή κατάσταση ως καταγγέλλεται και από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις εγκυμονεί πλείστους κινδύνους για τους συναδέλφους, για τους προσερχόμενους στις Αστυνομικές Υπηρεσίες και για τους κρατουμένους.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που περιγράφονται από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας (υπ' αριθ. 100/9/1 από 20/10/2012 έγγραφο), Ξάνθης (υπ' αριθ. 763 από 30/10/2012 έγγραφο), Χαλκιδικής (υπ' αριθ. 200/11-19 από 23/10/2012 έγγραφο), Λάρισας (υπ' αριθ. 407/4/2 από 29/10/2012 έγγραφο), Ιωαννίνων (42/2012 από 13/11/2012 έγγραφο), Μαγνησίας (υπ' αριθ. 100/3/27 από 15/10/2012 έγγραφο) τα οποία σας επισυνάπτουμε και αφορούν μια σειρά προβλημάτων που υπάρχουν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και στα κρατητήρια αυτών, εξαιτίας της μη τήρησης των όσων προβλέπονται από τις Διατάξεις του Π.Δ. 45/2008 για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ομοσπονδία και οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της ζητούν:
1) Την προώθηση άμεσα των ποινικών κρατουμένων που κρατούνται στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα για τα οποία αυτοί προορίζονται, μέσα στον απόλυτα προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις χρόνο (άρθρο 66 παρ.6 του Π.Δ. 141/1991),
2) Τη δυνατότητα άρνησης παραλαβής κρατουμένων από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες όταν στα κρατητήριά τους παρατηρείται πληρότητα ή όταν δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
3) Τη μέριμνα από πλευράς της Υπηρεσίας για άμεση διενέργεια των προβλεπομένων μηνιαίων απολυμάνσεων (Π.Δ. 45/2008) στα αστυνομικά κρατητήρια.
Η παρέμβασή σας για άμεση αντιμετώπιση μιας σειράς τέτοιων σοβαρότατων προβλημάτων προς όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας αλλά και στις συναρμόδιες Αρχές, φρονούμε ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία.
ypografes-poasy

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αναδρομικές κρατήσεις μετά τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

poasyΑθήνα 19 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/1/19θ
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συνάδελφοι,
Σας αποστέλλουμε την υπ' αριθ. 2/83408/0022/2012 – ΦΕΚ 3017/Β/14-11-2012 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με τις αναδρομικές (από 01-08-2012) σε δόσεις κρατήσεις των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, για την ενημέρωσή σας.
ypografes-poasy
500-1-19th

500-1-19th_b

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ για τη μη απόδοση κοινωνικού πόρου τηλεοπτικών δικαιωμάτων

 

Δημοσιευμένο στο : http://et.diavgeia.gov.gr
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012
-Παραθέτουμε στη συνέχεια της Απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ της 9ης Νοεμβρίου 2012 με την οποία εξατάστηκαν αιτήσεις θεραπείας της εταιρείας "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" για την αναθεώρηση εκδοθεισών Αποθάσεων του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και αφορούν τη μη απόδοση του κοινωνικού πόρου 10% τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Με τη Απόφαση απορρίφθηκαν οι αιτήσεις θεραπείας και αποφασίστηκε η επιβολή σοβαρών κυρώσεων με μεγάλα χρηματικά ποσά υπέρ του Ταμείου...
-
-

Παγώνει» η φορολόγηση του εφάπαξ

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.imerisia.gr
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012
Υπαναχωρεί, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Οικονομικών, στο σχέδιο για φορολόγηση του εφάπαξ. Οι σφοδρές αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. βάζουν «πάγο» στη ρύθμιση για φόρο από 10% έως 45%, κάτι που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο η κυβέρνηση θα έβαζε διπλό «μαχαίρι» στα ποσά του εφάπαξ. Μετά τη μείωση έως και 83% που επιβλήθηκε για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων Πρόνοιας το υπουργείο Οικονομικών ήθελε να προχωρήσει και στη φορολόγηση με συντελεστές από 10% έως και 45% των εφάπαξ με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά τα οποία θα εισέπρατταν όσοι συνταξιοδοτούνται να «κουρεύονται» ακόμη και πάνω από 50%.
Οι αντιδράσεις που ήδη προκαλούν οι μεγάλες απώλειες μετά το σχεδιαζόμενο διπλό «ψαλίδισμα» των εφάπαξ, προβληματίζουν το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να επανεξετάσει την κλίμακα φορολόγησης του εφάπαξ και να ορίσει ένα ύψος αφορολόγητου ορίου. Και αυτό γιατί η διπλή μείωση αγγίζει ακόμη και μεσαία ποσά των εφάπαξ (π.χ. 45.000 ευρώ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

Κατάργηση
Η ρύθμιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών καταργεί την φοροαπαλλαγή που ισχύει σήμερα για το εφάπαξ και επιβάλλει φόρο με συντελεστές από 10% έως και 45%. Ειδικότερα με τις νέες ρυθμίσεις το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται σε δημοσίους υπαλλήλους και βοηθητικό προσωπικό λόγω εθελουσίας εξόδου από την υπηρεσία με παραίτηση θα φορολογείται με κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης που θα προβλέπει συντελεστές φόρου:
10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εφάπαξ.
30% για τα επόμενα 48.000 ευρώ του εφάπαξ, δηλαδή για το τμήμα της παροχής από τις 12.001 ευρώ μέχρι τις 60.000 ευρώ.
45% για το πέραν των 60.000 ευρώ τμήμα του εφάπαξ.
Έτσι για παράδειγμα:
Ενας δημόσιος υπάλληλος που συνταξιοδοτείται και θα ελάμβανε εφάπαξ 45.000 ευρώ «χάνει» από τη τη διπλή περικοπή (20% + 22,67%) του ταμείου 17.172 ευρώ ή 38% φτάνοντας στα 27.838 ευρώ. Με την επιβολή φόρου η απώλεια αυξάνεται κατά 5.951,40 ευρώ, το εφάπαξ μειώνεται στα 21.886,6 ευρώ και η μείωση συνολικά φθάνει το 51,4%.

Ειδικά στο Δημόσιο με απόφαση του ΤΠΔΥ που αφορά τους 56.000 πρώην δημοσίους υπαλλήλους (οι οποίοι θα περιμένουν 4 - 5 χρόνια στην... ουρά για τα εφάπαξ, αν το Δημόσιο δεν συμπεριλάβει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές το 1,3 δισ. ευρώ που έχει το ΤΠΔΥ) οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές: Όσοι βγήκαν στη σύνταξη από 1/1/2010 έως 31/7/10 έχουν μείωση 15%, για συνταξιοδοτημένους από 1/8/2010 έως 31/12/10 η πρώτη μείωση θα είναι 15% και στο εναπομένον ποσό θα γίνεται επιπλέον μείωση 22,67%, ενώ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2011 και εφεξής θα έχουν μείωση 20% και στο ποσό το οποίο απομένει δεύτερη μείωση 22,67%.

Πρώην εργαζόμενος στη ΔΕΗ με τελευταίο μισθό 3.000 ευρώ ύστερα από 25έτη υπηρεσίας θα ελάμβανε εφάπαξ 75.000 ευρώ. Με την πρώτη μείωση 30% (που έχει ψηφιστεί και επιβάλλεται ήδη από το ταμείο του) το εφάπαξ μειώνεται στα 52.500 ευρώ και μετά τη νέα μείωση κατά 3,84% χάνει άλλα 2.016 ευρώ και συνολικά 24.516 ευρώ (-32%) και φτάνει, προ φόρου, τα 50.484 ευρώ. Με την φορολόγηση του ποσού θα λάβει 37.738,80 ευρώ δηλαδή θα έχει μείωση 49,7%.

Αποζημιώσεις
Διπλά χαμένοι θα είναι και όσοι απολύονται, ιδίως οι υψηλόμισθοι και όσοι είναι πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Εκτός από τη μείωση έως και 50% στα ποσά της αποζημίωσης που δικαιούνται ήδη με το νέο Μνημόνιο, θα πληρώνουν υψηλότερο φόρο αν η αποζημίωση υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ καθώς επιβάλλονται συντελεστές από 10% έως 45%. Ειδικότερα για τα πρώτα 12.000 ευρώ της αποζημίωσης άνω των 50.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%, για τα επόμενα 48.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 30% και για το υπερβάλλον ποσό με συντελεστή 45%.

Σήμερα το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και το επιπλέον ποσό φορολογείται κλιμακωτά με συντελεστές από 10% για αποζημίωση από 60.0001 έως 100.000 ευρώ, 20% για ποσό από 100.001 έως 150.000 ευρώ και 30% για το τμήμα αποζημιώσεων πάνω από 150.000 ευρώ.
Για παράδειγμα εργαζόμενος στον ίδιο εργοδότη επί 20 χρόνια και μισθό 4.000 ευρώ που απολύεται χωρίς προειδοποίηση και δικαιούται δεκαέξι μισθούς, με το νέο καθεστώς που προβλέπει το Μνημόνιο, θα λάβει συνολικά 64.000 ευρώ (12 μισθούς με το παλαιό καθεστώς και με βάση τις καταβαλλόμενες αποδοχές δηλ. 56.000 ευρώ + 4 μισθούς με πλαφόν τα 2.000 ευρώ για κάθε μήνα, δηλ. + 8.000 ευρώ). Σήμερα κατέβαλλε φόρο 400 ευρώ (μόνο για τις 4.000 ευρώ Χ 10%), ενώ με τις προωθούμενες ρυθμίσεις ο φόρος ανεβαίνει στα 1.800 ευρώ (αύξηση 350%).

Και για εθελουσίες
Με τις νέες ρυθμίσεις το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται σε δημοσίους υπαλλήλους και βοηθητικό προσωπικό λόγω εθελουσίας εξόδου από την υπηρεσία με παραίτηση θα φορολογείται με κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης που θα προβλέπει τρεις συντελεστές φόρου

Απολυμένοι υψηλόμισθοι
Διπλά χαμένοι θα είναι και όσοι απολύονται, ιδίως οι υψηλόμισθοι και όσοι είναι πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Εκτός από τη μείωση έως και 50% στα ποσά της αποζημίωσης που δικαιούνται ήδη με το νέο Μνημόνιο, θα πληρώνουν υψηλότερο φόρο αν η αποζημίωση υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ


http://www.imerisia.gr

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

        

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 17 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη χθες (16-11-2012) το απόγευμα, σε χωριό του Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας για παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου λάμψης
  • Ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 28 εκατοστών
  • Μία (1) γεμιστήρα
  • Επτά (7) φυσίγγια κρότου λάμψης
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ζητείται διευκρινιστική εγκύκλιος για τους αστυνομικούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι για τη σχολή Αξιωματικών, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων

poasy
Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 314/2/21
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Κλάδο Οργάνωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α.
2) Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Ε.Α.
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Αρχηγέ,
Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, δε θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα έτη 2013 και 2014. Μετά από ερωτήματα πολλών συναδέλφων, δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θα συμβεί για τους προερχόμενους από το Σώμα αστυνομικούς και αν αυτοί έχουν τη δυνατότητα μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων να εισαχθούν στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε οι συνάδελφοί μας αυτοί να μην σπαταλούν τον ήδη πενιχρό μισθό τους στην προετοιμασία τους ως υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Παρακαλούμε όπως άμεσα εκδοθεί εκ μέρους του Αρχηγείου και της αρμόδιας υπηρεσίας σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους – μέλη μας.
ypografes-poasy