Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Φύλαξη ποινικών κρατουμένων που προορίζονται για τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου - Σύστημα εκτέλεσης υπηρεσίας - Μεταφορά ενισχυτικής Δύναμης από την Α.Δ. Λακωνίας στο Κ.Κ.Φ.Α. - 6ο Σ.Π. Κορίνθου

poasyΑθήνα, 12 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 100/3/40
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Αντώνιο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
4) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου
Υποστράτηγο κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ηλία
5) Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας
6) Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας
7) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας
8) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας
Θέμα: «Φύλαξη ποινικών κρατουμένων που προορίζονται για τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου στα
κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου - Σύστημα εκτέλεσης υπηρεσίας - Μεταφορά ενισχυτικής
Δύναμης από την Α.Δ. Λακωνίας στο Κ.Κ.Φ.Α. - 6ο Σ.Π. Κορίνθου»
Κύριε Υπουργέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 100/3/12 από 7/3/2013 έγγραφό της αναφέρεται διεξοδικά και εμπεριστατωμένα στην άρνηση παραλαβής των ποινικών κρατουμένων που προορίζονται για τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου και την παραμονή των στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου, καίτοι το άρθρο 66 παρ.6 του Π.Δ. 141/1991 αναφέρει: «Στα αστυνομικά κρατητήρια δεν επιτρέπεται η κράτηση υποδίκων ή καταδίκων που προορίζονται για Σωφρονιστικό Κατάστημα, με εξαίρεση τον απολύτως αναγκαίο πριν τη μεταγωγή χρόνο και εφόσον δεν είναι δυνατή η απ' ευθείας μεταγωγή και παράδοση σ' αυτό», ενώ οι οργανικές θέσεις της Α.Δ. Αργολίδας ήδη υπολείπονται των προβλεπομένων.
Κύριε Υπουργέ,
Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν αντέχουν άλλους κρατουμένους. Για πολλοστή φορά παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς άμεση προώθηση των ποινικών κρατουμένων που κρατούνται στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών προς τα Σωφρονιστικά Καταστήματα για τα οποία αυτοί προορίζονται.
Επίσης, με το υπ' αριθ. 401/3/13 από 11/03/2013 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Αργολίδας καταγγέλλεται ότι την 10/03/2013 συνάδελφοι που εκτελούσαν υπηρεσία σκοπού στο Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους προκειμένου εκτελέσουν μεταγωγή κρατουμένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου και γενικότερα μια χρησιμοποίηση των ενισχυτικών δυνάμεων διαφορετική από αυτήν για την οποία μετακινούνται σύμφωνα με τις διαταγές του Α.Ε.Α.
Ταυτόχρονα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας μας κοινοποίησε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 600/16/35 από 11/03/2013 έγγραφό της στο οποίο αναφέρεται ότι από το μήνα Αύγουστο του 2012 συνεχίζονται οι καθημερινές μετακινήσεις έντεκα (11) συναδέλφων από την Α.Δ. Λακωνίας στο 6ο Σ.Π. Κορίνθου προς ενίσχυση του Κ.Κ.Φ.Α.
Η υπάρχουσα δύναμη της Α.Δ. Λακωνίας υπολείπεται κατά 20 % της οργανικής ενώ λόγω των συνεχών μετακινήσεων των συναδέλφων πολλές υπηρεσίες της προαναφερόμενης Α.Δ. υπολειτουργούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αστυνόμευση της περιοχής και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ λόγω όλων αυτών που προαναφέρθηκαν, παρατηρείται συνεχής παραβίαση του χρόνου εργασίας των συναδέλφων σε καθημερινή βάση.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή τα όσα διαλαμβάνονται στα επισυναπτόμενα έγγραφο των Ε.Α.Υ. Αργολίδας και Λακωνίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας τα όλα ζητήματα τύχουν θετικής αντιμετώπισης.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.