Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Συγκρότηση – μετακίνηση διμοιρίας υποστήριξης Α.Δ. Φλώρινας – μετακινήσεις διμοιριών Δ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης»

poasyΑθήνα 8 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 309/13/22β
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Θέμα:  «Συγκρότηση – μετακίνηση διμοιρίας υποστήριξης Α.Δ. Φλώρινας – μετακινήσεις διμοιριών Δ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης»
Κύριε Αρχηγέ,
Για ακόμη μια φορά Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας-, επανέρχεται με το επισυναπτόμενο από 02/03/2012 έγγραφό της, καταγγελτικού περιεχομένου, αναφορικά με την καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/01 «Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού», προσδίδοντας και ιδιαίτερη έμφαση στο πάντα έκτακτο της συγκρότησης της Διμοιρίας Υποστήριξης, όπως η λήψη μέτρων τάξης που διατάχτηκε να λάβει η διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ. Φλώρινας στην Κέρκυρα (αρκετοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν μετά την εκτέλεση νυκτερινής υπηρεσίας να αναχωρήσουν μετά από λίγες ώρες για Κέρκυρα)για τον αγώνα χάντμπολ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γεγονός που πέραν της καταπόνησης και κατασπατάλησης αστυνομικής δύναμης, αποβαίνει σε βάρος της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών της περιοχής της Φλώρινας.
Για τα προβλήματα που ανακύπτουν τακτικότατα κατά τη λήψη μέτρων στη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων, όσο και στις μετακινήσεις φιλάθλων, η Ομοσπονδία μας έχει ασχοληθεί κατ' επανάληψη απευθυνόμενη σε κάθε αρμόδιο, πλην όμως μέχρι σήμερα αυτά δεν έτυχαν θετικής αντιμετώπισης ούτε στο ελάχιστο.
Απεναντίας παρατηρείται διαρκώς μια αυξανόμενη κατασπατάληση δύναμης και υπέρμετρη καταπόνηση των συναδέλφων, τη στιγμή μάλιστα που για τις μετακινήσεις αυτές των διμοιριών κατασπαταλώνται τεράστια χρηματικά ποσά για το δημόσιο, ενώ το παράδοξο είναι ότι οι τέλεση και το πρόγραμμα τέτοιων αθλητικών συναντήσεων είναι γνωστές από καιρό,
Κύριε Αρχηγέ,
Παρόμοια είναι και η κατάσταση που παρατηρείται και στην Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το επισυνααπτόμενο υπ' αριθ. 32/2013 από 06/03/2013 έγγραφό της, με τις συνεχείς μετακινήσεις των διμοιριών (Σκουριές Χαλκιδικής, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Βέροια, Λάρισα) και με διαρκείς παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας των συναδέλφων που απαρτίζουν αυτές.
Επίσης η Ένωση τονίζει ότι προτίθεται να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για τις παρατυπίες που παρατηρούνται από πλευράς της Διοίκησης στο ζήτημα των μετακινήσεων των διμοιριών και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μελών της.
Κύριε Αρχηγέ,
Ευελπιστούμε ότι το ενδιαφέρον σας με την άμεση παρέμβασή σας, θα επενεργήσουν θετικά στην αποτελεσματική αποτροπή εμφάνισης άλλων τέτοιων προβλημάτων που προκαλούν την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.