Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Παραχώρηση μεταφορικών μέσων που φυλάσσονται σε χώρους Δ.Δ.Δ.Υ. (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) και Τελωνείων, σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

poasyΑθήνα, 8 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 403/1/16
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης,
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας,
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Παραχώρηση μεταφορικών μέσων που φυλάσσονται σε χώρους Δ.Δ.Δ.Υ. (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) και Τελωνείων, σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας»
Κύριε Υπουργέ,
Με την υπ' αριθ. 129/2534 από 04-02-2010 Κ.Υ.Α. Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να ενισχύονται με μεταφορικά μέσα, τα οποία έχουν κατασχεθεί από οποιαδήποτε Υπηρεσία του Δημοσίου και τα οποία φυλάσσονται στους χώρους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και στα Τελωνεία, που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου και κρίνονται κατάλληλα για την κάλυψη των επιχειρησιακών και υπηρεσιακών αναγκών.
Για την αναζήτηση των κατάλληλων μεταφορικών μέσων και την καταγραφή των πραγματικών αναγκών της κάθε Υπηρεσίας με διαταγή του κ. Αρχηγού του Σώματος συγκροτούνται σε ετήσια βάση, μόνιμες τριμελείς Επιτροπές στις αυτοτελείς Υπηρεσίες του Α.Ε.Α., στις Δ/νσεις των Γ.Α.Δ. Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Περιφερειών.
Κατ' εφαρμογή των ανωτέρω, συστάθηκαν και λειτουργούν οι προαναφερόμενες Επιτροπές, οι οποίες αφού εξακριβώσουν εάν τα κατασχεθέντα μέσα έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου και πληρούν τις προϋποθέσεις τόσο για την κάλυψη των επιχειρησιακών και υπηρεσιακών αναγκών, συνυπολογίζοντας και τις δαπάνες που απαιτούνται για την επισκευή τους υποβάλλουν μέσω του 2ου Τμήματος Μεταφορικών Μέσων της Δ/νσης Τεχνικών του Α.Ε.Α., το σχετικό αίτημα παραχώρησης του οχήματος στη Γενική Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, Δ/νση Κρατικών Αυτοκινήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Δυστυχώς, όμως μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των σχετικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τα μέσα του περασμένου έτους, δεν έχουν ικανοποιηθεί για άγνωστους λόγους και παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Χώρα μας, που επιτάσσει τον περιορισμό των δαπανών για την προμήθεια και επισκευή μεταφορικών μέσων, αλλά και το γεγονός ότι η πλειονότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ανταπεξέρχεται με οριακό αριθμό μεταφορικών μέσων, κρίνουμε ως αδήριτη ανάγκη την παρέμβασή σας προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα σχετικά αιτήματα παραχώρησης μεταφορικών μέσων.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.