Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Χρ. Φωτόπουλος: Λάθος η παρουσία της Αστυνομίας στα μπλόκα των αγροτών


Δημοσιευμένο στο : http://www.magnesianews.gr
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013
-Στο Βόλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Το γεγονός ότι η παρουσία της Αστυνομίας στα μπλόκα των αγροτών ήταν λάθος από πλευράς Πολιτείας, διότι οι αγρότες «δεν είναι εγκληματίες ούτε κακοποιοί», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, από το Βόλο, όπου παραβρέθηκε, στο πλαίσιο ημερίδας για το συνταξιοδοτικό και το μισθολογικό, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σήμερα το μεσημέρι. Ερωτηθείς αν η οικονομική εξαθλίωση οδηγεί σε περιστατικά διαφθοράς αστυνομικών, καταδίκασε τέτοιες συμπεριφορές, ωστόσο δήλωσε ότι «οι αφαιμάξεις στα οικονομικά μας, θα είναι αφορμή για άλλους να υποκύψουν, όταν δεν έχουν ισχυρές αντιστάσεις»…
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Ταμβάκης, ο αντιδήμαρχος Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς και εκπρόσωποι των Πυροσβεστών και των Λιμενικών.

Αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας αστυνομικός, ο Χρήστος Φωτόπουλος, επισήμανε ότι η εξαθλίωση κυριαρχεί πλέον, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από άλλους εργαζόμενους, που έχουν το μέσο της πίεσης. Υπάρχει και ηθικό μέρος και πως η Πολιτεία συμπεριφέρεται στον εργαζόμενο, που καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή του κάτω από αντίξοες συνθήκες, ανέφερε.
Αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών ανέφερε ότι έγινε πρόταση για να βγαίνει η υπηρεσία ανά εβδομάδα (σε άλλες Αστυνομίες βγαίνει ανά μήνα), ώστε ο αστυνομικός να μπορεί να προγραμματιστεί και να αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά του, ωστόσο ούτε αυτό, που δεν έχει κανένα κόστος έγινε.

«Η δουλειά που γίνεται σήμερα στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο του αστυνομικού, που είναι αποδιοπομπαίος τράγος και κάνει τη δουλειά που δεν μπορεί να κάνει άλλη υπηρεσία στον δημόσιο τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Να μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας»

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κατασπαταλήθηκαν δυνάμεις στις συγκεντρώσεις των άλλων διαμαρτυρομένων για δίκαια αιτήματα, ενώ η Αστυνομία ήταν στους δρόμους, όπου υπήρχαν δύο τρακτέρ για να διαμαρτύρονται οι αγρότες, με δύο διμοιρίες και κυνηγούσαμε μέσα στα χωράφια τους αγρότες, που δεν είναι εγκληματίες ούτε κακοποιοί. «Την αδυναμία της πειθούς της Πολιτείας, την περνάει με την παρουσία της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος.
Όπως εξήγησε, οι αστυνομικοί είναι ενάντια σ’ αυτή την πολιτική «και πρέπει επιτέλους να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας».

Όπως εξήγησε, πολλές δυνάμεις της Αστυνομίας, απασχολήθηκαν στους αγρότες, στα γήπεδα και στο μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, για ζητήματα που η Πολιτεία και άλλοι συναρμόδιοι φορείς έχουν εγκαταλείψει, όπως ανέφερε. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να μην υπάρχει Αστυνομία να είναι δίπλα στον πολίτη και να καταστέλει το έγκλημα.

«Θα αυξηθεί η διαφθορά»
Ερωτηθείς αν η σωρεία περιστατικών διαφθοράς αστυνομικών, σχετίζεται με την οικονομική απαξίωση του κλάδου, ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για κατακριτέες και καταδικαστέες τακτικές.

Ωστόσο δήλωσε ότι «όταν είσαι εξουθενωμένος, όποιος είναι επιρρεπής, θα υποκύψει», ενώ πρόσθεσε ότι αυτά τα περιστατικά θα αυξάνονται και θα είναι κρίμα και για τον θεσμό της Αστυνομίας και για μια ευνομούμενη Πολιτεία όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα, όπως ανέφερε. «Οι αφαιμάξεις στα οικονομικά μας, θα είναι αφορμή για άλλους να υποκύψουν, όταν δεν έχουν ισχυρές αντιστάσεις», ήταν η δήλωσή του.
Τέλος, αναφορικά με το σύστημα των κρίσεων και των προαγωγών, που ξεκίνησαν σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ το χαρακτήρισε αναξιοκρατικό, απαρχαιωμένο και εκτίμησε ότι πρέπει να αλλάξει.

«Οικονομική και θεσμική απαξίωση»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Στέργιος Κωνσταντάρας επισήμανε ότι, από έρευνα που έγινε, οι αστυνομικοί έχουν χάσεις το 45 ως 50% του μισθού τους, ενώ τα 700 και 800 € που παίρνει ένας αστυνομικός δεν γνωρίζει αν θα τα παίρνει, γιατί είναι πιθανό η Πολιτεία να πληρώνει ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στη θεσμική απαξίωση με έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, συν τις παρουσίες στις συχνές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και όλα αυτά σε ένα κομβικό, που το έγκλημα εκσυγχρονίζεται και «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. «Και ενώ η Αστυνομία πρέπει να είναι θωρακισμένη και να ασχολείται αποκλειστικά με το έγκλημα, ασχολείται με όλα τα υπόλοιπα και το προσωπικό αισθάνεται αυτή την απαξίωση σε μέγιστο βαθμό. Από δω και πέρα τα όριά μας εξαντλούνται. Το μόνο που μας έχει μείνει μέχρι τώρα ήταν η αξιοπρέπειά μας, αλλά και την αξιοπρέπειά μας επιχειρούν να την πάρουν με τους μισθούς πείνας και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», ανέφερε.
Ο κ. Κωνσταντάρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένστολων διαμαρτυριών, ενώ ανέφερε ότι ίσως υπάρξουν και πιο ριζοσπαστικές διαμαρτυρίες, διότι πλέον η Αστυνομία λειτουργεί οριακά.

http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.