Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΜΑ : Συνυπηρέτηση αστυνομικών με συζύγους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Αθήνα,      11       Ιανουαρίου       2012
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ                   ΠΡΟΣ:ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΕΓΧΟΥ                                                                            Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Π. Κανελλοπούλου 4                                        ΕΛΕΓΧΟΥ
Τ.Κ.101 77   Α Θ Η Ν Α                                                       ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
                                                                                                ΕΝΤΑΥΘΑ
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. : 7017/4/14348
                                                                                 ΚΟΙΝ.: 1. Βουλευτή κ. Α. ΚΟΛΟΚΟ-
    ΤΡΩΝΗ
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
     ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓ-
     ΓΥΗΣ/ 105 59
(Γραφείο κ. Υπουργού)


ΘΕΜΑ : Συνυπηρέτηση αστυνομικών με συζύγους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤ. : ΕΡΩΤΗΣΗ    3618/ 29-12-2011.


Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Α. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι, η αναβάθμιση του λειτουργήματος του αστυνομικού και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του συνιστούν αναγκαίους όρους και προαπαιτούμενα για τη χάραξη και εφαρμογή μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουμε το ένστολο προσωπικό και τους λοιπούς εργαζομένους ως ανθρώπους, οικογενειάρχες, επαγγελματίες και λειτουργούς, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης τους. Ως εκ τούτου, τα προβαλλόμενα ρεαλιστικά και δίκαια θεσμικά αιτήματα του προσωπικού εξετάζονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις του.

Σε ότι αφορά το θέμα του κανονισμού μεταθέσεων, σας ενημερώνουμε ότι, με τις διατάξεις του π.δ. 85/2011 επήλθαν τροποποιήσεις σε κάποιες διατάξεις του π.δ. 100/2003 (Φ.Ε.Κ. Α'-94 / 22-04-2003), που ρυθμίζουν τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού. Το περιεχόμενο των ρυθμίσεων του π.δ. διαμορφώθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 246/2011 Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με βάση το άρθρο 95 παρ. 1 δ΄ του Συντάγματος είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των κανονιστικών διαταγμάτων.

Ειδικότερα, στις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδαφ. ιδ΄ του π.δ. 100/2003 ορίζεται ότι, έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού μπορεί να ενεργούνται οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του διατιθέμενου προσωπικού στην ίδια περιοχή μετάθεσης μεταξύ των άλλων και στις περιπτώσεις που αφορούν λόγους συνυπηρέτησης αστυνομικού, με σύζυγο δικαστικό λειτουργό, συνοριακό φύλακα ή ειδικό φρουρό ή στρατιωτικό ή αστυνομικό ή λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο.

- // -


- 2 -

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις Υπηρεσίες και το προσωπικό τους, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου μας και γι’ αυτό, έχουν δοθεί οδηγίες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου εξετάζουν ενδελεχώς τα ανακύπτοντα, όπως τα θιγόμενα στην ερώτηση ζητήματα, σε συνεργασία με τους εκάστοτε συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Κατά τα λοιπά θέματα, αρμόδιο να σας ενημερώσει σχετικά είναι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο διαβιβάζουμε φωτοαντίγραφο της ερώτησης.


                                                                                                   Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                                        ΧΡΗΣΤΟΣ   ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.