Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012




      Σχετικά με Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α από ( εφημερίς της κυβερνήσεως αρ.φ.2848)



1. Μέτοχοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (πρώην Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών), παλαιοί ασφαλισμένος σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 2084/1992), εξερχόμενοι του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Οι αυτεπαγγέλτως αποστρατευόμενοι, κατά την αποστρατεία τους.

β. Οι έχοντες δηλώσει όριο ηλικίας αποστρατείας, με την συμπλήρωση του, εξαιρουμένης της περίπτωσης, που επιθυμούν παράταση παραμονής τους στην ενεργό υπηρεσία.

γ. Οι έχοντες συμπληρώσει τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την

αποστρατεία τους.

δ. Οι κατόπιν αιτήσεώς τους, λόγω συνταξιοδότησης, με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα ενός (31) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξης τους σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Σε περίπτωση εξόδου των, πριν την συμπλήρωση του ως άνω χρόνου ασφάλισης στον Τομέα, θα λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που αναλογεί κατά την ημερομηνία διαγραφής τους από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την συμπλήρωση όμως του προαναφερόμενου οριζομένου χρόνου των τριάντα ενός (31) ετών, ατόκως και χωρίς την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του Τομέα, για τον διαμεσολαβήσαντα χρόνο, από της εξόδου των, μέχρι της αποδόσεώς του.

2. Η καταβολή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, των εξερχόμενων του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. μετόχων, υλοποιείται εντός ενδεικτικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από της καταθέσεως στον Τομέα πλήρων δικαιολογητικών και εντός ευλόγου χρόνου, όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με προτεραιότητα

σε κάθε περίπτωση των αυτεπαγγέλτως αποστρατευομένων ή των συμπληρωσάντων με αίτηση τους όριο ηλικίας αποστρατείας, ως και των αποστρατευομένων συμπληρωσάντων τριάντα πέντε (35) ετών πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

3. Η προβλεπόμενη στην παρ. 9 του άρθρου 27 του ν. 2676/1999 (ΦΕΚ 1 τ. Α΄) μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους αστυνομικούς (μέχρι 31−12−1992) του, Τομέα Προνοίας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. όπως διαμορφώθηκε με την αριθμ. Φ.30218/28700/95 5/5.11.2010 υπ. απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1766) καθορίζεται σε ποσοστό 7,5% επί του βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και του σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317,00 € (αριθμητική σταθερά), των δε νέων ασφαλισμένων σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των χορηγουμένων αποδοχών.

4. Η προβλεπόμενη κράτηση της διαφοράς αύξησης βαθμολογικών − μισθολογικών προαγωγών (άρθρου 3, Ν. 1169/81), μεταβολής χρονοεπιδόματος και μισθολογικού κλιμακίου αυξάνεται από μία (1) ποσοτική διαφορά σε τρεις (3) και παρακρατείται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις (άρθ. 3, παρ. 1, εδαφ. γ, δ και ε, Ν. 1169/1981).

5. Η προβλεπόμενη κράτηση οδοιπορικών εξόδων εγκατάστασης, λόγω αποστρατείας αυξάνεται κατά 5% και η όμοια λοιπών οδοιπορικών εξόδων κατά 3%, υπέρ του Τ.Π.ΑΣ. (άρθρο 3, παρ. 1, εδ. β, Ν. 1169/81).

6. Η προβλεπόμενη παρακράτηση εισφοράς της υπ’ αριθ. Φ.30218/24493/1151/24−11−2003 Υπ. απόφαση, καταληκτικού και προκαταληκτικού μισθολογικού βαθμού ή μισθολογικού κλιμακίου, κατά την έξοδο του μετόχου από το Ταμείο, αυξάνεται από έξι (6) και δώδεκα (12) μήνες σε δεκαοχτώ (18) μήνες αντίστοιχα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



                               Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011

                                       Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.