Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ημεδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες

       



ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Κομοτηνή, 28 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ημεδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (27-8-2012) το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της Μάνδρας Έβρου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, εντόπισαν τον 50χρονο, να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα και να κατευθύνεται προς Αλεξανδρούπολη.
Ακολούθως, σε σήμα στάσης των αστυνομικών ο 50χρονος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγη ώρα αργότερα και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο Διδυμότειχο και να συλλάβουν το δράστη, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να διαφύγει. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντόπισαν τους δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.