Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αποστολή της Αστυνομίας και όχι των σεκιούριτι η προστασία του Συντάγματος και της Βουλής. Κατάχρηση της αποστολής της η προστασία των «επωνύμων». Για την αξιοπιστία των εξαγγελλομένων ενημέρωση του ελληνικού λαού από ποιους αποδεσμεύονται οι αστυνομικοί.

poasy
Αθήνα 1 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/4/130
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αποστολή της Αστυνομίας και όχι των σεκιούριτι
η προστασία του Συντάγματος και της Βουλής.
Κατάχρηση της αποστολής της η προστασία των «επωνύμων».
Για την αξιοπιστία των εξαγγελλομένων ενημέρωση του ελληνικού λαού από ποιους αποδεσμεύονται οι αστυνομικοί.
  Ως Ομοσπονδία χαιρετίσαμε και στηρίζουμε την εξαγγελία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου ΔΕΝΔΙΑ για την αποδέσμευση 1.500 αστυνομικών από την φύλαξη «υψηλών προσώπων» - «στόχων» και την διάθεση αυτών σε μάχιμες υπηρεσίες για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.
  Επειδή όμως παρόμοιες αποδεσμεύσεις – αποχωρήσεις τις ακούσαμε και κατά το παρελθόν, όπως το 2009 όταν ανέλαβε η τότε Κυβέρνηση και επειδή στο τέλος δεν έγινε τίποτα, πρέπει τώρα για την αξιοπιστία των εξαγγελιών να υπάρξει άμεση ενημέρωση της κοινωνίας σε ποιους ονομαστικά «επώνυμους» και πόσοι αριθμητικά κατά περίπτωση διατίθενται αστυνομικοί και από ποιους συγκεκριμένα, τόσο ονομαστικά όσο και αριθμητικά, θα γίνουν οι αποδεσμεύσεις.
  Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η τελευταία πρόταση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την απεμπλοκή της αστυνομίας ακόμα και από την προστασία του εσωτερικού χώρου του Κοινοβουλίου, ώστε να ανατεθούν οι σχετικές αρμοδιότητες σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, συνιστά μέγα ολίσθημα, πράξη υπονόμευσης του ρόλου της δημόσιας αστυνομικής αρχής και ασφαλώς πράξη απαξίωσης του Έλληνα Αστυνομικού.
  Στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιδειχθεί διάθεση ορθής διαχείρισης του ένστολου αστυνομικού δυναμικού, ανακοινώθηκε η τροποποίηση του σχετικού Π.Δ. για τον καθορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για τη φύλαξη «στόχων» και την αποχώρηση 1.500 αστυνομικών από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και του Κοινοβουλίου, όπου βεβαίως επειδή τον τελευταίο λόγο έχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, έσπευσε να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ενδεικτική πρόταση του Αρχηγείου!
  Ως Ομοσπονδία θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την ανάθεση αστυνομικών αρμοδιοτήτων σε εταιρείες σεκιούριτι για τη φύλαξη κρατικών χώρων και δη με αντικείμενο την προστασία του Ναού της Δημοκρατίας !
  Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει τις «πρωτοβουλίες», που προωθεί ερήμην μας.
  Επιτέλους, τα Κόμματα που τη στηρίζουν, ας συμφωνήσουν στη λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής για την Ελληνική Αστυνομία, υιοθετώντας την πρότασή μας, χωρίς υπεκφυγές.
Επιτέλους, κάποιος οφείλει να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, αντιστεκόμενος στις πιέσεις των πολυεθνικών και άλλων συμφερόντων που ενδιαφέρονται για την «ιδιωτικοποίηση» του ενός μετά του άλλου δημόσιου αγαθού και δικαιώματος των συμπολιτών μας, ήτοι της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειάς τους.
  Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου δηλώνουμε ότι εμείς δεν είμαστε θεατές! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν στην καταβαράθρωση την δημόσια υπηρεσία που λέγεται Ελληνική Αστυνομία.
  Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για μια σύγχρονη και δημοκρατική δημόσια αστυνομική αρχή και τούτο επιζητούμε να πράξουν και οι σημερινοί κυβερνώντες –σε όλο το φάσμα των κυβερνητικών κομμάτων και των υπουργικών θώκων- ώστε η Ελληνική Αστυνομία να πάψει να αποτελεί τον «διαχειριστή» αλλότριων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, εισπράττοντας ένα κόστος που δεν της αναλογεί και κυρίως υποτιμώντας διαρκώς την αξία των ενστόλων.
  Επειδή, τέλος, είναι σαφές, ότι δεν συμφέρει κανέναν, μα κανέναν, να καταγράφει αποτυχίες, λαμβάνοντας πολιτικές είτε υπηρεσιακές αποφάσεις, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι θα κάνουμε, ό,τι μπορούμε για να αισθάνεται ασφαλής ο κάθε πολίτης και υπερήφανος ο συνάδελφός μας.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.