Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Καταστρατήγηση χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού»

poasy
Αθήνα 2 Μαρτίου 2012
Αρ. Πρωτ.:302/9/36δ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κοιν.: 1) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
α) Γραφείο κ. Υπουργού
β) Γραφείο κ. Υφυπουργού
2) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
3) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Ταξίαρχο κ. ΚΑΣΚΑΝΗ Απόστολο
4) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης
Υποστράτηγο κ. ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗ Εμμανουήλ
5) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας
Υποστράτηγο κ. ΧΑΛΑΤΣΗ Βασίλειο
6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Καταστρατήγηση χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού»
Κύριε Αρχηγέ,
Το υπ' αριθ. 302/9/36α από 13/02/2012 έγγραφό μας σχετικά με την έκτακτη κινητοποίηση Αστυνομικής δύναμης των Α.Δ. Θεσσαλίας στα εργοστάσια Χαλυβουργίας Ελλάδος (ΒΙΠΕ Βόλου) στη Μαγνησία άνευ λόγου και αιτίας, η επισυναπτόμενη από 21-02-2012 κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Στερεάς Ελλάδας – Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας περί έκτακτης εκ νέου αστυνομικής κινητοποίησης – ενίσχυσης της Α.Δ. Μαγνησίας άνευ λόγου και αιτίας και το επισυναπτόμενο 315/2/22 από 21-02-2012 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για έκτακτη αστυνομική κινητοποίηση – ενίσχυση σε προγραμματισμένο ποδοσφαιρικό αγώνα αποδεικνύουν ότι ο θεσμός της Ελληνικής Αστυνομίας ευτελίζεται καθημερινά ως υποχείριο συμφερόντων επιχειρηματιών. Ο Έλληνας αστυνομικός απαξιώνεται καθημερινά αφού ούτε ωράριο τηρείται, ούτε κανονισμοί εφαρμόζονται.
Ως φαίνεται καμία κρίση δεν είναι ικανή να φυλάξει τη ρότα αναχρονιστικών νοοτροπιών που μεταλλάσουν το αστυνομικό σε «χωροφύλακα» και άβουλο όργανο.
Η συνεχής καταστρατήγηση των εσωτερικών κανονισμών και το αίσθημα του «εργασιακού μεσαίωνα» που διακατέχει τον συνάδελφο, αφού οι διατάξεις του χρόνου εργασίας καθίστανται πρακτικά διάτρητες, συνεχίζονται κατά τρόπο πλέον προκλητικό. Αυτό σε συνδυασμό και με τον οικονομικό ευτελισμό μας, ολοκληρώνουν το νοσηρό «έργο».
Κύριε Αρχηγέ,
Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε σε εσάς επιζητώντας τη διασφάλιση του κανονισμού εργασίας.
Επιβάλλεται το μείζον αυτό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα για να αποφύγουμε επιτέλους τον εργασιακό ευτελισμό μας ώστε να μην αναδεικνύονται οι δυσμενείς συνέπειες στους εργαζόμενους διαμέσου των δικών τους δυναμικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.