Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη εκπαίδευση δώδεκα (12) αστυνομικών σε θέματα αναγνώρισης υπηκοότητας αλλοδαπών ατόμων «screening»

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη εκπαίδευση δώδεκα (12) αστυνομικών σε θέματα αναγνώρισης υπηκοότητας αλλοδαπών ατόμων «screening»
Εκπαίδευση σε θέματα αναγνώρισης υπηκοότητας αλλοδαπών ατόμων («screening»), πενθήμερης διάρκειας, ολοκληρώθηκε σήμερα (25.05.2012) στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν δώδεκα (12) αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες Αλλοδαπών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Αχαΐα και Σάμο καθώς και σε υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν:
  • Στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το καθεστώς διεθνούς προστασίας.
  • Στα ανθρώπινα και θεμελιώδη δικαιώματα.
  • Στη διακίνηση ανθρώπων
  • Στη νομοθεσία σχετική με την αναγνώριση της υπηκοότητας
  • Σε βασικές διαδικασίες επιστροφής
  • Στο ρόλο και τους στόχους των Εμπειρογνωμόνων Αναγνώρισης Υπηκοότητας.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν έμπειροι και κατηρτισμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερρών, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε ανάλογες εκπαιδεύσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού της Frontex.
Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών 2007-2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.