Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προειδοποιήσεις και Αγωγές από το ΤΕΑΠΑΣΑ κατά του π.ΟΔΔΥ και ΟΔΙΕ για οφειλές προς το Ταμείο

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr
Σάββατο, 12 Μάιος 2012
-Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη την 18 Απριλίου 2012 από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) , το ταμείο θα προβεί σε έγγραφη ενημέρωση της Δ/νσης Τελωνειακών Διαδικασιών (Δ19) της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών για την άμεση απόδοση υπέρ του Ταμείου χρηματικού ποσού ύψους (135.992,98 €), που αφορά οφειλή από εκποίηση αχρήστου υλικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τον π. «Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.» υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών (ΤΠΑΣ/ΤΕΑΠΑΣΑ), δεδομένου ότι η εν λόγω Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2/84797/0025 από 24-11-2011 Υπουργική Απόφαση, τυγχάνει καθολικός διάδοχος δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του π. «Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.» .
Με την ίδια απόφαση το ΤΕΑΠΑΣΑ προειδοποιεί ότι σε αρνητική περίπτωση θα προβεί στην διασφάλιση των συμφερόντων του μέσω της δικαστικής οδού, επισημαίνοντας επιπλέον ότι εκκρεμεί σχετική Αγωγή του Ταμείου για προηγούμενες οφειλές (ημερομηνία δικασίμου 20-3- 2014) χρηματικού ποσού ύψους (278.430,97 €) κατά του εν λόγω πρώην Οργανισμού «Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε. »
Επίσης εξουσιοδότησε τον Νομικό του Σύμβουλο να συντάξει και να καταθέσει Αγωγή κατά του «Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.» για διεκδίκηση οφειλής του εν λόγω Οργανισμού χρηματικού ποσού ύψους (80.513,80 €) για το χρονικό διάστημα μηνός Απριλίου έως και Δεκέμβριο 2011 προερχομένου από Ανεξαργύρωτα Δελτία και Κλασματικά Υπόλοιπα ( Ν. 1953/50 σε συνδ. Π.Δ. 56/99 και υπ’ αριθ. 34988/07 Απόφαση Υφυπουργού Πολιτισμού), δικαιούχου Τ.Π.Υ.Α.Π./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
Τέλος θα ενημερώσει εγγράφως :
α) Το Γραφείο κ. Υπουργού Πολιτισμού, ως εποπτεύουσα τον «Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.» Αρχή, για την επιδεικνυόμενη κατ επανάληψη παρά τον νόμο συμπεριφορά του εν λόγω Οργανισμού και συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις του Ταμείου μας μη απόδοση του θεσπισθέντος κοινωνικού πόρου υπέρ του δικαιούχου Τ.Π.Υ.Α.Π./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με όλες της περαιτέρω δυσμενείς συνέπειες για τον εν λόγω Τομέα.
β) Τα αρμόδια Υπηρεσιακά κλιμάκια της εποπτεύουσας το Ταμείο μας Αρχής (Γραφείο κ.Γενικού Γραμματέα και κ. Υπουργού Υ.Ε. &Κ.Α.) ως και Γραφείο Προϊσταμένου Γενικής Δ/νσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υ.Ε. & Κ.Α..
γ) Το Γραφείο κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.
δ) Τον Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως ασκούντος την εποπτεία της Κρατικής Εποπτικής Επιτροπής Λειτουργίας των Αμοιβαίων Στοιχημάτων (Κ.Ε.Ε.) του «Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. » για την εκδήλωση ενεργειών κατά λόγο αρμοδιότητας στα πλαίσια της διέπουσας αυτή νομοθεσίας.
ε) Τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης .
στ) Και τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για την μη συμμόρφωση του «Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.» με την κείμενη νομοθεσία, που αφορά την υποχρέωση απόδοσης οφειλής του θεσπισθέντος κοινωνικού πόρου (δημοσίου χρήματος) υπέρ του δικαιούχου Τ.Π.Υ.Α. Π./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με αποτέλεσμα την επέλευση οικονομικής ζημίας στο Ταμείο μας, από την ανείσπρακτη οφειλή, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις της Υπηρεσίας μας προς τον εν λόγω Οργανισμό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την από 18-4-2012, Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.).
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.