Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Με ρυθμό χελώνας η αναγνώριση της πενταετίας.



Μομφή για όσους ευθύνονται για την ολιγωρία που παρατηρείται.

Από τις 7.500 θετικές δηλώσεις για την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας μόνο 250 έχουν διεκπεραιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να αρχίσει η καταβολή των κρατήσεων με την μισθοδοσία του Απριλίου, ενώ όταν πρόκειται για επιβολή υπέρ του Δημοσίου ή άλλων που δεν είναι επ’ ωφελεία των συναδέλφων, οι υπηρεσίες ενεργούν τάχιστα!

Τη βαρύτατη αυτή μομφή απευθύνει εγγράφως στο Αρχηγείο η ΠΟΑΣΥ και καλεί τον κ. Αρχηγό να επιδείξει την ευαισθησία του εμπράκτως. «Επισημαίνουμε ότι μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός της παρέλευσης τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη νομοθετική ρύθμιση και από τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Α.Ε.Α. να συνεχίζεται αυτή η ακατανόητη παρελκυστική τακτική που ενδεχόμενα να οδηγήσει στην αναίρεση αυτού του συνταξιοδοτικού ευεργετήματος», επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ. Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι, κλείνοντας τα αφτιά τους σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν τον συνδικαλιστικό, καθαρό και έντιμο αγώνα της ΠΟΑΣΥ, ότι με τις διατάξεις του αρ. 22 παρ. 3 του Ν. 3365/2010 δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας να αναγνωρίζουν ως συντάξιμο με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, τον χρόνο υπηρεσίας των πέντε (5) ετών (μάχιμη πενταετία) που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο.



Ψευδοδίλλημα

Η ΠΟΑΣΥ δεν προσωποποιεί το θέμα σε επίπεδο συναδέλφων, που πράγματι αγωνίζονται κι αυτοί με τη γραφειοκρατία και τον όγκο της δουλειάς που τους βαρύνει, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τις ευθύνες της

Ηγεσίας, ακόμα και τις πολιτικής, που με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έσπευσε να καλλιεργήσει και πάλι το ψευδοδίλλημα των μάχιμων και των «τεμπέληδων» που λουφάζουν δήθεν στα γραφεία. Και αυτοί που υπηρετούν
στα γραφεία είναι χρήσιμοι και αναπόσπαστο κομμάτι της διοίκησης, αρκεί να έχουν οδηγίες και κατευθύνσεις επ’ ωφελεία του συνόλου των συναδέλφων μας.

Δημοσιευμένο στην εφημερίδα Νέα Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.