Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αίτημα για επιχορήγηση στο Ίδρυμα Εξοχών κατόπιν του κουρέματος των αποθεματικών αυτού

poasy
Αθήνα 24 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 511/8/13
Προς: 1) Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο ΖΑΝΙΑ
2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
3) Δ/ντη Ιδρύματος Εξοχών ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικό Διευθυντή π. Ιωάννη ΚΟΚΚΩΝΗ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Με τις διατάξεις του αρθ. 5 του Ν. 2018/92 συνεστήθει Ίδρυμα με την επωνυμία «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» με έδρα την Αθήνα το οποίο αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. που ελέγχεται και εποπτεύεται από την Δ/νση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ των σκοπών του Ιδρύματος είναι η λειτουργία των παιδικών εξοχών για τα τέκνα των εν ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. στα κτίσματα και τις εγκαταστάσεις που ευρίσκονται στην ιδιόκτητη έκταση στον Αγ. Ανδρέα Αττικής. Δύναται επίσης νομίμως να μισθώνει ιδιωτικές κατασκηνώσεις στην περιφέρεια, για την φιλοξενία των τέκνων των Αστυνομικών και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί εκεί , με την αυτονόητη όμως προϋπόθεση της τηρήσεως της νομοθεσίας που αφορά την διαδικασία σύννομης σύμβασης μίσθωσης υπηρεσιών και η σχετική δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό στόχων του Ιδρύματος. Από το 2004 έως και το 2011 το Ίδρυμα Εξοχών προβαίνει σε μίσθωση ιδιωτικών κατασκηνώσεων στην περιφέρεια μετά την διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών και την ανάδειξη των μειοδοτών ιδιωτών.
Οι δαπάνες που απαιτούνται για την κάλυψη του σκοπού του Ιδρύματος προέρχονται αποκλειστικά από τα οικονομικά πλεονάσματα των Λεσχών της ΕΛ.ΑΣ. και τα έσοδα από τα παρεκκλήσια των παιδικών εξοχών χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει αν και προβλέπεται από το άρθ. 5 του Ν. 2013/92, καμία επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Θα πρέπει ακόμα να επισημανθεί ότι από τα προαναφερόμενα έσοδα ενισχύονται με εφάπαξ ετήσιο βοήθημα τα άγαμα και ανήλικα ορφανά των συναδέλφων μας που απεβίωσαν ενώ βρισκόταν στην ενεργό Υπηρεσία.
Ως νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικώς βάση της ισχύουσας Νομοθεσίας είχε καταθέσει το αποθεματικό του στην Τράπεζα της Ελλάδας και το οποίο όπως έχουμε πληροφορηθεί ανέρχονταν την 9-3-2012 στο ποσό των 805.893,79 € ενταγμένο στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας και το οποίο είχε όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων επενδυθεί σύμφωνα με το αρθ. 15 παρ. 11 του Ν. 2469/97. Την 12-3-2012 η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου που αντιστοιχεί στην μερίδα του Ιδρύματος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους ανέρχεται στο ποσό των 460.867, 57€ με τρέχουσα αξία το ποσό των 246.447,52 €.
Η προαναφερόμενη απομείωση του αποθεματικού δημιουργεί σήμερα σοβαρά προβλήματα στον σκοπό του προαναφερόμενου Ιδρύματος καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν είναι εφικτή η μίσθωση ιδιωτικών κατασκηνώσεων στην Περιφέρεια, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την υπάρχουσα οικονομική κρίση καθίσταται απαγορευτική η συμμετοχή των παιδιών μας στις κατασκηνώσεις καθώς απαιτείται πλέον η κάλυψη των εξόδων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς καμία άλλη παροχή είτε μέσω του ασφαλιστικού μας Ταμείου είτε μέσω κοινωνικών προγραμμάτων του κράτους δεν προβλέπεται.
Προς τούτο παρακαλούμε να εξετάσετε την επιχορήγηση του Ιδρύματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καταστεί εφικτή η διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού και η ανάδειξη αναδόχου από το Δ.Σ. του Ιδρύματος.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.