Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μετρά η φωνή της ΠΟΑΣΥ και στην EuroCop



Παρεμβάσεις στα ευρωπαϊκά όργανα για την αντιμετώπιση της κρίσης ζήτησε ο κ. Φωτόπουλος

O κ. Χρήστος Φωτόπουλος, υπέβαλε προτάσεις που υιοθετήθηκαν και θα τεθούν προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή με στόχο την υιοθέτησή τους και από το Συνέδριο της EuroCop τον Σεπτέμβριο του 2012.



Ιδιαίτερα με τις παρεμβάσεις, επισημάνθηκαν τα εξής:

α Το νέο Προεδρείο της EuroCop να συναντηθεί με τη Γραμματεία του Ευρωκοινοβουλίου και τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για τα ζητήματα των αστυνομικών, με γνωστοποίηση και προώθηση των εργασιακών – θεσμικών – οικονομικών αιτημάτων των συναδέλφων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

β Να αποσταλεί κείμενο στους Πρωθυπουργούς των χωρών της Ε.Ε., όπου δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία των Συνδικάτων των Αστυνομικών εξ’ αιτίας της μη αναγνώρισης στην πράξη της συνδικαλιστικής λειτουργίας τους. Παρέμβαση να γίνει επίσης από το προεδρείο της κάθε Ομοσπονδίας στις αντίστοιχες Πρεσβείες στις πρωτεύουσες των χωρών τους.

γ Ως εργαζόμενοι - αναπόσπαστο κομμάτι των άλλων εργαζόμενων, οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα της EuroCop, για τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στις χώρες της Ευρώπης και ιδίως στις φτωχές χώρες. Προτάθηκε εκ μέρους μας να εκδοθεί Ψήφισμα με το οποίο θα καταγγέλλεται η πολιτική των περικοπών και η απαξίωση των ενστόλων και θα απαιτείται η αναθεώρηση της πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια τους λαούς της Ευρώπης.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις δικές μας διαμαρτυρίες στα γραφεία της Ε.Ε. στη χώρα μας και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας και τονίσαμε ότι το ίδιο οφείλει και η EuroCop να πράξει και σε άλλες χώρες.

Με αυτή την πρότασή μας συμφώνησαν και εκπρόσωποι άλλων χωρών (Λιθουανία, Λετονία, Πορτογαλία, Σλοβακία κ.λ.π.). Στη Σύνοδο τέθηκε, τέλος, το θέμα της μείωσης του κόστους των συνδρομών της Ομοσπονδίας μας, ένεκα των μειώσεων – κρατήσεων των μισθών των συναδέλφων μας, το οποίο μετά από έγγραφες και έντονες πιέσεις από μέρους μας συζητήθηκε εκτενώς από την Εκτελεστική Επιτροπή της EuroCop. Η μείωση επετεύχθη κατά 35% για το έτος 2012.

Δημοσιευμένο στην εφημερίδα Νέα Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.