Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Στο ψυγείο κρίσεις, άδειες και μέτρα στην ΕΛΑΣ λόγω εκλογών

Δημοσιευμένο στο : http://prismanews.gr
Παρασκευή, 18 Μάιος 2012
Το επαναλαμβανόμενο σκηνικό των εκλογών φαίνεται ότι δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα και νέες διαδικασίες σε πολλές υπηρεσίες και κυρίως στα σώματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα αναστέλλονται και πάλι οι άδειες τόσο στην αστυνομία όσο και στο λιμενικό και στην πυροσβεστική. Στα σώματα ασφαλείας την προεκλογική περίοδο οι άδειες του προσωπικού «κόβονται».
Έτσι, εξακολουθούν να απαγορεύονται οι άδειες μέχρι και τις 17 Ιουνίου ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η απαγόρευση αυτή ξεκίνησε με την έναρξη της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, δηλαδή πριν τις γιορτές του Πάσχα. Και δε φτάνει αυτό αλλά ενώ ο τόπος δέχεται κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερους τουρίστες η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια να αναπτύξει τις δυνάμεις της στις τουριστικές περιοχές μια και ένα μεγάλο μέρος των ανδρών της το διαθέτει στην προεκλογική περίοδο και στους κινδύνους που αυτή μπορεί να εγκυμονεί.
Μπορεί σε αυτή την εκλογική μάχη να μη χρειάζεται σταυρός και ενδέχεται οι περιοδείες των υποψηφίων να είναι λιγότερες λόγο...λίστας ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα στηθούν και πάλι εκλογικά κέντρα (που δεν πρόλαβαν να ξεστηθούν), ότι δε θα βγουν και πάλι στα χωριά ...εκλογομάγειρες και κομπανίες αλιεύοντας ψήφους. Όλοι τούτοι όμως χρειάζονται, έστω και διακριτικά, αστυνομική περιφρούρηση και άρα δυνάμεις που θα πρέπει από κάπου να αντληθούν.
«Το προσωπικό είναι ήδη ταλαιπωρημένο από τις προηγούμενες εκλογές. Την ίδια στιγμή έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε Χερσόνησο και Μάλια, έχουμε εθνικούς δρόμους και θανατηφόρα τροχαία, έχουμε και πάλι εκλογικά κέντρα, εκλογικά τμήματα και έπεται συνέχεια...όλα αυτά θέλουν κόσμο!» επεσήμανε στο prismanews.gr αξιωματικός του σώματος στο νομό που ξέρει καλά ότι ούτε οι δυνάμεις αρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ούτε αντοχές υπάρχουν.
Γίνεται έτσι σαφές ότι όσο προχωρά το καλοκαίρι, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση για τα σώματα ασφαλείας που εμπλέκονται στη διαδικασία της εκλογικής μάχης και που θα πρέπει να τα προλάβουν όλα. Μέχρι τις 17 Ιουνίου πάντως όλοι οι αξιωματικοί αλλά και το σύνολο του προσωπικού θα βρίσκεται και πάλι στους δρόμους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα, όπως και στην προηγούμενη εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου. Θα υπάρχουν και πάλι δύο επικεφαλής αστυνομικοί διευθυντές, υπεύθυνοι για τα εκλογικά μέτρα που θα ενημερώνονται για όλες τις εκδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις, καθόδους πολιτικών αρχηγών και στελεχών στο νομό έτσι ώστε το σώμα να βρίσκεται έτοιμο να αντιμετωπίσει ότι δυσκολία προκύψει.
Κρίσεις...στοπ
Την ίδια στιγμή βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν γίνει κρίσεις των αξιωματικών. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που είχε εκδοθεί, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Ωστόσο το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 17 –χωρίς κανείς να θεωρεί δεδομένο το σχηματισμό κυβέρνησης άμεσα – γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και σε αυτό υπήρχε ένας πολύ λανθασμένος και πρόχειρος σχεδιασμός που άφησε εκτεθειμένους τους αξιωματικούς. Όλα δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο να ξεκινήσουν οι κρίσεις του σώματος στην ώρα τους ενώ οι επικεφαλής των Γενικών και των Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά τη χώρα βρίσκονται στα ίδια πόστα 15-16 μήνες και ως φαίνεται θα μείνουν κι άλλο....
«Δε θυμόμαστε αντίστοιχη περίπτωση τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.» έλεγαν στο prismanews.gr αξιωματικοί της Κρήτης που βλέπουν την κάθε μέρα που κυλάει στο νησί να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη από άποψη εγκληματικότητας και την ίδια ώρα η πολιτεία να μην κάνει απολύτως τίποτα για να διευκολύνει το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.