Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 14/06/2012

poasy
Αθήνα 15 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/3/29
Το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο πριν από το 22ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε χθες, 14-6-2012 στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι Ενώσεις για τις ενέργειες του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά συγκεκριμένα ζητήματα, που είχαν τεθεί στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο του Μαΐου, καθώς επίσης και για τα οργανωτικά ζητήματα που αφορούν το συνέδριο.
H Ομοσπονδία συνεχάρη τις νέες διοικήσεις των σωματείων, που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες, σύμφωνα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Παράλληλα, δοθείσης της ευκαιρίας υπογραμμίστηκε για μία ακόμα φορά, ότι το Συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας και του καταστατικού μας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ενέργειες, που υπονομεύουν την ενότητα και συντηρούν την εσωστρέφεια σε μια περίοδο κατά την οποία επιβάλλεται εκ των πραγμάτων η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. Έγινε δε έκκληση για άλλη μια φορά, να επικρατήσει η ενότητα αλλά και η λογική, με σεβασμό στις καταστατικές μας αρχές και με μοναδικό γνώμονα την προσφορά μας προς τον συνάδελφο, που δοκιμάζεται πολλαπλά στις συνθήκες της σημερινής πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα μας.
Όπως τονίστηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση, η Ε.Γ. έχει εξουσιοδοτηθεί να προβεί στις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε να οδηγηθούμε ομαλά στο κυρίαρχο όργανο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το Συνέδριο, από το οποίο η Ομοσπονδία μας πρέπει να βγει ενδυναμωμένη και ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε. Στόχος μας είναι η κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων και η συμμετοχή στον αγώνα ακόμα περισσότερων δυνάμεων, ιδίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν πολύ πιο οξυμμένα προβλήματα. Για μια ακόμα φορά τονίστηκε, ότι για την Ομοσπονδία μας δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα σωματεία. Υπάρχουν συνάδελφοι, που από την μια άκρη της Ελλάδος μέχρι την άλλη έχουν ανάγκη από την στήριξή μας και την συνδρομή μας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είναι δε προφανές, ότι για όλους μας, είτε προερχόμαστε από «μικρά» είτε από «μεγάλα» σωματεία, πρέπει και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ίδιοι κανόνες, τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η ισότητα, η ισονομία, η διαφάνεια και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή.
Άλλωστε, με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, επιδίωξή μας ήταν η ενίσχυση του αγωνιστικού μας μετώπου, γεγονός που έχει επιτευχθεί με τη δημιουργία νέων Ενώσεων στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη, στην Ακαρνανία και Αιτωλία καθώς και στα Δωδεκάνησα. Μέχρι το Συνέδριο μας, πιστεύουμε, ότι όλες οι ενώσεις θα έχουν ολοκληρώσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, μαζικοποιώντας έτσι την κορυφαία για το συνδικαλιστικό μας κίνημα έκφραση.
Η Ομοσπονδία σε ό,τι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, τονίζει ότι θα κάνει λεπτομερή απολογισμό του έργου της στο επικείμενο συνέδριο, ενώ στο διάστημα που απομένει, θα προωθήσει και τα ζητήματα, που τέθηκαν ακόμα και χθες από τις Ενώσεις και αφορούν τα προβλήματα με τον ΕΟΠΠΥ, το «πόθεν έσχες», τα κρατητήρια και άλλα. Ήδη η Ομοσπονδία προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Αρχηγείο, απαιτώντας τη διασφάλιση των «νυχτερινών» και ασκεί τα ενδεικνυόμενα ένδικα μέσα για την ανάκληση της επιζήμιας απόφασης για τα 31 έτη, καθώς επίσης και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος για την υφαρπαγή των χρημάτων του Ιδρύματος Εξοχές «Ελληνικής Αστυνομίας».
Τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου χαιρέτησε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος επέστησε για άλλη μια φορά την προσοχή των εκπροσώπων των συναδέλφων στο δύσκολο δρόμο που καλούνται να αγωνιστούν σήμερα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί την αποτελεσματικότητα του κοινού μετώπου των εργαζομένων και δη των αστυνομικών, πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να συμπαραταχθούν στον κοινό σκοπό, που καλείται να υπηρετήσει η Ομοσπονδία και να ξεπεράσουν τους επιζήμιους για όλους, διχασμούς και αγγυλώσεις. Ζήτησε δε τη βοήθειά μας για να μπορέσει κατά την προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο να φωνάξει και πάλι για τα αιτήματα των αστυνομικών, όχι μόνο έξω από τη Βουλή όπως χρόνια έκανε μέχρι σήμερα, αλλά πλέον από τα έδρανά της.
Η Ομοσπονδία, τέλος, καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να είναι σε εγρήγορση και αναμονή των αποτελεσμάτων του προσεχούς συνεδρίου, το οποίο για άλλη μια φορά, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, θα αποδείξει ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα πορεύεται με ωριμότητα και αποφασιστικότητα και μέσα από γόνιμο διάλογο, αυτοκριτική διάθεση, ανταλλαγή ιδεών και διάθεση ανυστερόβουλης προσφοράς, θα εκλέξει τη νέα διοίκηση και τα λοιπά όργανά της ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για τους νέους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε.
Ο εχθρός μας, δεν είναι «εντός των τειχών», αλλά εκτός, στα προβλήματα και στις κυβερνήσεις που δεν τα λύνουν, κι εκεί πρέπει να στρέψουμε τις δυνάμεις μας. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στον εαυτό του και κυρίως στο συνάδελφο στον οποίο οφείλει να λογοδοτεί και να απολογείται για την αποτελεσματικότητά του.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.