Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Δημοσιευμένο στο : "Νέα Αστυνομία" http://www.poasy.gr
Κυριακή, 24 Ιούνιος 2012
έκδοση της ΠΟΑΣΥ "Νέα Αστυνομία" (τ.65)Δοκιμαζόμενοι, αλλά μη καμπτόμενοι
Συμπαράσταση-Συνεργασία- Συνεισφορά

Η Ομοσπονδία προχωρά με αποφασιστικότητα στο 22ο Πανελλαδικό Συνέδριό της υπερτονίζοντας τα συν του συνδικαλιστικού μας αγώνα για τη συνέγερση ενάντια στη συντριβή.
Με πνεύμα ενότητας και καλής συνεργασίας προσέρχονται στο συνέδριο οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, σεβόμενες τις καταστατικές μας αρχές και την ιστορία του γνήσιου και ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Η χώρα μας, ως γνωστόν, βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και όχι μόνο, κρίση.
Εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια,βρεθήκαμε ως κοινωνία και ως άτομα, στη μέγγενη των απροσχημάτιστων επεμβάσεων της τρόικας και άλλων εξωθεσμικών κέντρων.
Στο όνομα της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης επιχείρησαν να υποτιμήσουν το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά αντιδράσαμε. Αντιδράσαμε στις πλατείες, αντιδράσαμε και στις κάλπες, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Διαχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή τη θέση μας υψώνοντας τη σημαία της υπερηφάνιας του Έλληνα και όχι της υποταγής στα μνημόνια. Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον αγώνα μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα διαψευστεί η αισιοδοξία και η ελπίδα που τρέφουμε για το αύριο. Είμαστε «καταδικασμένοι» να πετύχουμε.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κινηθήκαμε ως Ομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια των μνημονίων, της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, της αφαίρεσης κεκτημένων δικαιωμάτων και της απροκάλυπτης ληστείας μισθών, συντάξεων, αποθεματικών ταμείων κλπ. Παρά ταύτα, με τους αγώνες μας καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι. Περισώσαμε ό,τι μπορέσαμε και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Την ίδια ώρα πετύχαμε και σημαντικές θεσμικές και άλλες ρυθμίσεις, λεπτομερή παρουσίαση των οποίων θα γίνει στο προσεχές συνέδριό μας.
Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι με την κριτική που ασκήσαμε, καταφέραμε να κάνουμε όλα τα πολιτικά κόμματα να μιλήσουν, πριν από τις εκλογές, και να διατυπώσουν τις θέσεις τους. Είχαμε επισημάνει ότι τα λεγόμενα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα έπλητταν και την Ελληνική Αστυνομία και θα την οδηγούσαν σε νέες περιπέτειες κι εμάς τους ένστολους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Απαιτήσαμε από τις κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν τους τελευταίους μήνες, να εξαιρεθεί η Ελληνική Αστυνομία από τις περικοπές και να αντιμετωπιστεί το αγαθό της ασφάλειας ως πρώτη προτεραιότητα, ως εθνική υπόθεση. Φωνάξαμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική που θα εξασφαλίζει στον Έλληνα Αστυνομικό καλύτερες συνθήκες υπηρεσίας και διαβίωσης, διότι ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης.
Τώρα, πια, μετά τις εκλογές, είναι ώρα για αποφάσεις. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν συνέπεια λόγων και έργων κι εμείς από την πλευρά μας την αυτονόητη συνέχιση του αγώνα μας. Με την ελπίδα ότι το επικείμενο 22ο συνέδριό μας θα οπλίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με ξεκάθαρες αποφάσεις για την επανάκτηση των απωλειών σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο και την αποκατάσταση του λειτουργήματός μας, δηλώνουμε «παρών» στους νέους αγώνες που έρχονται.

Κεντρικό Άρθρο δημοσιευμένο στην έκδοση της ΠΟΑΣΥ "Νέα Αστυνομία" (τ.65)

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα της έκδοσης απευθείας στην πηγή:
http://www.poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.