Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άσκηση Αρμοδιοτήτων από τη Δημοτική Αστυνομία

poasy
Αθήνα 6 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.:800/12/1α
Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Προϊστάμενο Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α.
Υποστράτηγο κ. Ιωάννη ΚΑΛΑΜΑΡΑ
3) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ
4) Αστυνομικό Διευθυντή Α' Δωδεκανήσου
κ. Αδάμ ΔΑΛΑΚΑ
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
6) Αστυνομικές Υπηρεσίες
Θέμα: «Άσκηση Αρμοδιοτήτων από τη Δημοτική Αστυνομία»
Κύριε Αρχηγέ,
Ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος για την απεμπλοκή των Αστυνομικών Υπηρεσιών και των συναδέλφων μας από καθήκοντα αρμοδιότητος άλλων Υπηρεσιών Δημοσίου, διαπιστώνουμε ότι το πάγιο αυτό αίτημά μας βρίσκει σιγά σιγά αποδέκτες για την επίλυσή του και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνέβαλε καθοριστικά και η έμπρακτη στήριξη της Ηγεσίας.
Ήδη με πρωτοβουλίες και με έγγραφη παρέμβαση της Ε.Α.Υ. Νοτίου Δωδεκανήσου (800/1/5α από 8-9-2011) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου υπήρξε η έκδοση της υπ' αριθμ. 4152/2011 από 8-5-2012 απόφασης του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την οποία μία σειρά αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από τις διατάξεις του αρ.1 παρ. 3 περ. α' του Ν. 3131/2008 ανατίθενται στη Δημοτική Αστυνομία Ρόδου.
Όμως παρά τη ρύθμιση αυτή, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Α.Δ. Δωδεκανήσου, με επιφυλακτικότητα, ως φαίνεται, αντιμετωπίζουν αυτή την εξέλιξη και εμμένουν σε προηγούμενες τακτικές εξακολουθώντας να διαθέτουν και πάλι Αστυνομικό προσωπικό για αυτές τις αρμοδιότητες.
Κύριε Αρχηγέ,
Κατόπιν των προαναφερομένων, προκειμένου η συγκεκριμένη ρύθμιση τύχει εφαρμογής και για να γίνει πράξη η απεμπλοκή των Αστυνομικών Υπηρεσιών και των συναδέλφων της Α.Δ. Δωδεκανήσου από τα καθήκοντα που έχουν ήδη ανατεθεί στη Δημοτική Αστυνομία Ρόδου, παρακαλούμε για την από μέρους σας καθοριστική παρέμβαση προς την Α.Δ. Δωδεκανήσου.
Επιπρόσθετα φρονούμε ότι παρόμοιες παρεμβάσεις πρέπει να εκδηλωθούν άμεσα και από τις κατά τόπο Αστυνομικές Διευθύνσεις προς τους Δήμους των περιφερειών τους όπου υπάρχει στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας πάνω των πενήντα ατόμων
Τούτο θα συνέβαλλε καθοριστικά στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού Αστυνομικής Δύναμης για την αξιοποίησή της στα αμιγώς Αστυνομικά καθήκοντα.
ypografes-poasy

dodekanhsa notia 800_12_1a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.