Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Διαβάστε πρώτοι στο blog της Ένωσης μας το δελτίο τύπου του Αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τους βουλευτές κυρίους Αθανάσιο Νάκο και Αθανάσιο Νταβλούρο, σχετικά με την μείωση του 12 % , και την επίλυση του μείζονος θέματος της λαθρομετανάστευσης.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, με τους βουλευτές κυρίους Αθανάσιο Νάκο και Αθανάσιο Νταβλούρο, επισκέφθηκαν, σήμερα, τη ΓΑΔΑ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, την ΥΜΕΤ και τα ΕΚΑΜ.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η επίσκεψή μου, σήμερα εδώ στη ΓΑΔΑ, δεν είναι απλά μια  προεκλογική υποχρέωση. 

Έχει να κάνει με μια ξεκάθαρη θέση, που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία, όχι ενόψει των εκλογών, αλλά αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Και που δένει άμεσα με ένα μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Η κοινωνική ασφάλεια είναι στις προτεραιότητές μας.

Την κοινωνική ασφάλεια, όμως, και την έννομη τάξη την έχει πάρει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία, η οποία - κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες - προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Δεν της έχει τύχει, όμως, ακόμα η έμπρακτη αναγνώριση, τόσο από την Ελληνική Πολιτεία, όσο και από όλους εκείνους, που μέχρι τώρα έχουν διαχειρισθεί τις υποθέσεις της.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, γυναίκες και άνδρες, πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την αποστολή τους.

Πάνω απ’ όλα, αυτή την αποστολή, την αναγνωρίζει, τη σέβεται και την τιμά η ελληνική κοινωνία, βλέποντας καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες να αγωνίζονται αυτά τα νέα παιδιά, για να κρατηθεί η κοινωνία συνεκτική.

Χρειάζεται, όμως, θωράκιση η αποστολή τους.

Χρειάζεται στήριξη.

Και, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η απαξίωση που συνοδεύει γενικότερα την Ελληνική Πολιτεία έχει χτυπήσει και τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σήμερα, είμαστε εδώ για να εκφράσουμε δημόσια την αναγνώριση και το σεβασμό μας στο έργο της. Να διαβεβαιώσουμε τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας -και αυτή η συνάντηση ακριβώς έγινε πριν από λίγο με τους Εκπροσώπους- ότι θα είμαστε κοντά τους. Δίνοντάς τους τα απαραίτητα μέσα και τις δυνατότητες, ώστε να ασκούν με αξιοπρέπεια και το καθήκον τους  και το δικαίωμά τους στη ζωή.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, έχει ήδη ανακοινωθεί. Εκείνο, όμως, που μπορώ να πω, είναι ότι ο νόμος και η τάξη - έννοιες απαγορευμένες τις τελευταίες δεκαετίες στο δημόσιο διάλογο - επανέρχονται.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση αποτελούν μεγάλη απειλή για την ενότητα και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού. Το ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας τον στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα μισθολογικά θα ήθελα να μας πείτε κάτι, των Αστυνομικών.

Θ. ΝΑΚΟΣ: Ότι το 12%, αυτό που προβλέπεται - το τόνισε ο Πρόεδρός μας - δεν θα υπάρξει αυτή η περικοπή. Το είπε καθαρά. Πιο καθαρά δεν γίνεται. Είναι δέσμευση. Το είπε στο Ζάππειο, στην ειδική ημερίδα, που έγινε για τα θέματα της Δημόσιας Τάξης, όταν αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς. Και στη συνάντηση που είχαμε με τα προεδρεία των αξιωματικών και των αστυνομικών υπαλλήλων. Πιο ξεκάθαρα δεν μπορεί να υπάρξει.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Εθνικής Αμύνης - όπως γνωρίζετε πολύ καλά - εξαιρέσαμε από το μισθολόγιο τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεργαστήκαμε, τότε, με το υπουργείο και με τους Εκπροσώπους του Σώματος. Ταυτόχρονα σώσαμε το Μετοχικό Ταμείο. Μην το ξεχνάτε αυτό. Διότι, βεβαίως, τα προβλήματα που τρέχουν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Από την άλλη μεριά, όμως, οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά, στα οποία πρέπει να ξαναδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς. Και στις οικογένειές τους - όπως είπα πρωτύτερα - το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια μέσα βεβαίως και από τα καθήκοντα των ελλήνων αστυνομικών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν μου επιτρέπετε, μια ερώτηση ακόμα: Τα στρατόπεδα προσωρινής κράτησης των μεταναστών, που έχουν ξεκινήσει επί υπουργίας του κ. Χρυσοχοΐδη, αυτά σκοπεύετε να τα συνεχίσετε;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει η πολιτική για την αντιμετώπιση  της λαθρομετανάστευσης, έχουν γίνει ήδη ανακοινώσεις. Πέραν των στρατοπέδων - αυτό έχει να κάνει και με τη συνεργασία που ξεκίνησε ανάμεσα στα δύο υπουργεία, ο στόχος μας είναι η λαθρομετανάστευση να τελειώσει στην Ελλάδα. Άλλο ο νόμιμος μετανάστης εδώ και άλλο όλοι εκείνοι, οι οποίοι, δυστυχώς, είναι φορείς κοινωνικής αστάθειας και, σε πολλές περιπτώσεις, εγκληματικότητας. Για όλα αυτά, όμως, έχουν γίνει ανακοινώσεις. 

Θ. ΝΑΚΟΣ: Είναι φανερό ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, παρότι πολύπλοκο, έχει απλή λύση. Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να σταματήσει να είναι μαγνήτης η χώρα μας λαθρομεταναστών. Γνωρίζετε τη Συνθήκη του Segen,  γνωρίζετε το “Δουβλίνο 2”. Άρα, λοιπόν, πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα και στο να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και στο να βγαίνουν. Γνωρίζετε ότι, την τελευταία πενταετία, συνελήφθησαν 607.000 λαθρομετανάστες. Αυτοί είναι εδώ, παραμένουν. Πρέπει, πρώτον, με αυτούς τους χώρους κράτησης, μέχρι την απέλαση τους, να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όσοι καινούριοι έρθουν, θα έχουν αυτή την τύχη. Και αφετέρου, να δημιουργηθεί αυτό το ρεύμα επιστροφής, με τη βοήθεια της Ε.Ε., η οποία πληρώνει και τα έξοδα μεταφοράς και χρήματα στην τσέπη, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες, όταν επιστρέψουν στις χώρες τους. Και με όλο αυτό το πλέγμα -και με άλλα τα οποία είναι λεπτομέρειες, αλλά μπορούμε να τα συζητήσουμε και έχουν κατατεθεί - να απαλλαγούμε από το μεγάλο αυτό εφιάλτη. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυλακές. Και θα σας πω μόνο, ότι οι φυλακές του Βόλου, έχουν μόνο ανήλικους λαθρομετανάστες έγκλειστους. Δηλαδή, είναι μια φυλακή που έχει μόνο αυτούς. Κανέναν άλλον. Και οι φυλακές δεν επαρκούν. Άρα, λοιπόν, είναι κοινωνικό, είναι θέμα δημόσιας τάξης, είναι ασφάλειας. Υπάρχει και η επαρχία, εκτός από την Αθήνα. Προχθές είχαμε ακόμα μια ληστεία μετά φόνου μιας 80χρονης σε ένα απομακρυσμένο χωρίο, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Αυτό, η ελληνική κοινωνία δεν το δέχεται πια.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.