Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2012

poasy
Αθήνα 4 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:301/1/33
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
3) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2012»
Κύριε Υπουργέ,
Στο ζοφερό για το μέλλον μας υπηρεσιακό περιβάλλον, έτσι όπως αυτό προδιαγράφεται με τις παράλογες περικοπές των μισθολογικών μας δαπανών, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα, με άμεσες οικονομικές συνέπειες στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας.
Πρόκειται για τη διαδικασία των ετήσιων μεταθέσεων των Αστυφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αρχιφυλάκων και στη συνέχεια των συμπληρωματικών μεταθέσεων, μια αντικειμενική διαδικασία – κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, η οποία όμως με την πάροδο του χρόνου κινδυνεύει να χαθεί στο όνομα του υπηρεσιακού συμφέροντος και των σκοπιμοτήτων που εμφιλοχωρούν στην όλη αυτή διαδικασία.
Δυστυχώς υπό την επίκληση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών στην περιοχή της πρωτεύουσας και αλλού, η διοίκηση κατάφερε με τις αποφάσεις της επί σειρά ετών, να εξουδετερώσει κάθε ελπίδα μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων των συναδέλφων μας, καταργώντας κατά βάση το πνεύμα, αλλά και το γράμμα του σημαντικότατου για μας Προεδρικού Διατάγματος. Χαρακτηριστικές είναι οι επισυναπτόμενες αναφορές των Ενώσεων Σάμου, Ευβοίας, Κιλκίς και Ν. Δωδεκανήσου από τις οποίες αποδεικνύεται ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος και η αναγκαιότητα της δικής μας όσο και της δικής σας παρέμβασης.
Κύριε Υπουργέ,
Όταν πριν από μια δεκαετία καταφέραμε να καταργήσουμε το ρουσφέτι και την ευνοιοκρατία στο χώρο μας, φαινόμενα που λειτουργούσαν διαλυτικά και διχαστικά ανάμεσά μας, δεν φανταζόμασταν ότι με ευθύνη κυρίως της ιεραρχίας θα μπορούσαν ποτέ να αναβιώσουν παρόμοιες αρνητικές καταστάσεις.
Σας καλούμε επομένως να δείτε προσωπικά το ζήτημα και κατά τις προσεχείς συμπληρωματικές μεταθέσεις να δώσετε εντολή στη διοίκηση να προτάξει το προσωπικό συμφέρον των χιλιάδων συναδέλφων μας που στενάζουν με μισθούς πείνας μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους. Δείτε την ανθρωπιστική πλευρά της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει ο αστυνομικός οργανισμός και ζητείστε από την αστυνομική ηγεσία να σας ενημερώσει πόσες χιλιάδες συναδέλφων μας αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.