Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι οι δόκιμοι αστυφύλακες στη Θράκη ... για εθνικούς λόγους

Δημοσιευμένο στο :cretalive.gr

Τί απάντησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για τη λειτουργία της Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο. Τί απάντησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για τη λειτουργία της Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο.
Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013.
Ο Βουλευτής Ρεθύμνου ζήτησε να ενημερωθεί από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, για το αν
θα εισαχθούν Δόκιμοι Αστυφύλακες στη σχολή του Ρεθύμνου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, δεδομένης της σημαντικής μείωσης του αριθμού των Δόκιμων Αστυφυλάκων σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου ως προς την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων σε περίπτωση μη λειτουργίας της σχολής.   Απάντηση στο Βουλευτή έδωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου να συγκεντρωθούν όλοι οι εισακτέοι σε μια σχολή στη Θράκη, επικαλούμενος για την απόφαση αυτή εθνικά θέματα, στα οποία δε μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποχαρακτηρίζεται η σχολή, ενώ ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του χώρου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση του Υπουργού, ζητώντας να αναθεωρηθεί η απόφαση ή έστω να υπάρξει ρητή διαβεβαίωση για τη λειτουργία της σχολής κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής Ρεθύμνου ανέλυσε την ιδιομορφία που παρουσιάζει η συμφωνία παραχώρησης του οικοπέδου από το Δήμο Ρεθύμνου στην Ελληνική Αστυνομία, εξηγώντας πως υπάρχει ρήτρα περί διακοπής της σύμβασης σε περίπτωση μη λειτουργίας της σχολής για τρία έτη.
Κλείνοντας, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε την ιστορική σημασία της σχολής για τη σύγχρονη ιστορία της Κρήτης, γεγονός που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αποτελεί διαφοροποιητικό στοιχείο σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές της χώρας, στη βάση του οποίου πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση του Υπουργείου.
Τέλος, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την ιστορική σημασία και το ρόλο που διαδραματίζει το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, δεσμευόμενος για την καταβολή του μεγίστου των προσπαθειών του για την λειτουργία της σχολής το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.