Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

astynomia

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 6-9-2012
  Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στηρίζει την προσπάθεια σας, στο πλαίσιο της νομιμότητας, της ευπρέπειας και της δεοντολογίας που η ιδιότητα του ένστολου κρατικού λειτουργού επιβάλλει, για τη διαφύλαξη ενός ανεκτού επιπέδου κοινωνικής διαβίωσης. Της στοιχειώδους δηλαδή προϋπόθεσης που θα μας επιτρέψει, αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία περίοδο, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο έγκλημα σε συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας.
  Προς τούτο, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΔΕΝΔΙΑΣ επανειλημμένως συναντήθηκε με Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τα μισθολογικά ζητήματα του Κλάδου. Επίσης, ο κ. Υπουργός με κλιμάκιο της φυσικής ηγεσίας του Σώματος συναντήθηκε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 27 Αυγούστου, όπου παρουσιάστηκαν λεπτομερώς η οικονομική κατάσταση του προσωπικού και οι επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην εν γένει λειτουργία του Σώματος και διατυπώθηκαν ρητά από τον Υπουργό οι αντιρρήσεις του για οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή στους μισθούς του προσωπικού, κατετέθησαν δε λεπτομερείς προτάσεις οικονομικών ισοδυνάμων.
  Την επομένη (28 Αυγούστου), για τον ίδιο σκοπό, κλιμάκιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισκέφθηκε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου επαναλήφθηκαν διεξοδικά οι συζητήσεις και επαναδιατυπώθηκε κατηγορικά η θέση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για τη μη περικοπή των μισθών.
  Πρέπει, στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι τόσο η Πολιτεία όσο και η κοινωνία γνωρίζουν καλά πως η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της ουδέποτε προέταξαν ιδιοτελή ή ήσσονος σημασίας προσωπικά συμφέροντα έναντι των συμφερόντων της πατρίδας, της κοινωνίας και των πολιτών.
  Ακόμη και τώρα που το όριο των οικονομικών και φυσικών μας αντοχών δοκιμάζεται, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με την ίδια αυταπάρνηση στα καθήκοντα μας. Κι αυτό, που οι πολίτες το αναγνωρίζουν, θα θέλαμε η Πολιτεία να μην το αγνοεί
  Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, γνωρίζοντας πολύ καλά και επικαλούμενος τον πατριωτισμό, την αξιοπρέπεια και τον υψηλό βαθμό επαγγελματικής και κοινωνικής συνείδησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας να μην ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι δίπλα τους όποτε τη χρειαστούν, για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία τους. Προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμούμε ότι κινείται και ο συνδικαλιστικός σας αγώνας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα αποδειχθεί με τη στάση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.