Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου και πορεία προς το ξενοδοχείο «Μακεδονίας Παλλάς», όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Δημοσιευμένο στο:http://www.ethnos.gr


Πορεία διαμαρτυρίας των ένστολων στη Θεσσαλονίκη

Το κάλεσμα των συνδικαλιστικών ενώσεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, δόθηκε για τις 12.00 το μεσημέρι, όπου εκατοντάδες ένστολοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σε βάρος τους σχεδιαζόμενα κυβερνητικά μέτρα.

«Δεν αντέχουμε άλλο», είπε, απευθυνόμενους προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ενώ, σχολιάζοντας το σύνθημα μερίδας διαδηλωτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε: «Η απεργία είναι διεκδικήσιμη. Με τα μέτρα που παίρνουν, μόνοι τους μας οδηγούν εκεί».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ένστολων, ενώ θυμήθηκε τα μεταπολεμικά χρόνια όταν, όπως είπε, ο πατέρας του υπηρετούσε στη Χωροφυλακή.

Συγκροτώντας πορεία, οι ένστολοι -στη συνέχεια- βγήκαν στο οδόστρωμα και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Στο ύψος της οδού Έντισον παρατάχθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες, ανακόπτοντας την πορεία των διαδηλωτών προς το ξενοδοχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου, την ώρα εκείνη βρισκόταν, κυβερνητικό κλιμάκιο, και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης. Στη διάρκεια της συνάντησης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ένστολων «απαίτησαν» -όπως είπαν- να μεσολαβήσει o κ. Καράογλου, ώστε να συναντηθούν αύριο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτόπουλος, τόνισε: «Ο αγώνας μας δεν θα έχει τελειωμό. Ή θα δώσουν λύση στα ζητήματά μας ή θα μας αποτελειώσουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.