Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αίτημα για αναίρεση του Μηδενικού Αριθμού εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές»

poasy
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 314/2/22α
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑΚοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα 2) Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ 3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ 4) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ 5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Αίτημα για αναίρεση του Μηδενικού Αριθμού εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές»
Σχετ.: α) 314/2/21 από 16-11-2012 έγγραφό μας. β) 314/2/22 από 22-11-2012 έγγραφό μας.
Κύριε Υπουργέ,
Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας της 06-12-2012 με θέμα «Σχετικά με τον αριθμό εισακτέων σε Στρατιωτικές Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας» αναφέρει ότι:
- Οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν θα υπάρχουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2013.
- Για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), οι υποψήφιοι ήδη υπηρετούντες Αστυνομικοί θα ενημερωθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το αν η Σχολή θα δεχτεί υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε καταρχήν για την άμεση έκδοση εγκυκλίου για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας την οποία διακαώς αναμένουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που ήδη έχουν αφιερωθεί σ' αυτή την προσπάθεια.
Επίσης, με το (β) σχετικό έγγραφό μας σας καταθέσαμε την εξής πρόταση:
«Ο αριθμός των προσλήψεων που προβλέπονται για το έτος 2015-2016 για τις αστυνομικές Σχολές να κατανεμηθεί ισομερώς από το έτος 2013 και έπειτα».
Σας καλούμε εκ νέου να στηρίξετε και να προωθήσετε την πρόταση αυτή, απαιτώντας την άμεση αναθεώρηση της ανωτέρω εγκυκλίου ώστε να διατηρηθεί και να μη σβήσει η σπίθα της ευγενούς άμιλλας των υποψηφίων που ενσυνείδητα θέτουν στόχο της ζωής τους να γίνουν αστυνομικοί και βλέπουν τώρα το όνειρό τους να διαλύεται μέσα στο ζόφο του μνημονίου. Αξίζει να βρούμε ένα τρόπο για να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την προσδοκία που εμφορείται από τις αρχές και τις αξίες του αστυνομικού λειτουργήματος.
Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό. Είναι πρωτίστως ηθικό και γι' αυτό αναδεδειγμένο ως πρώτης προτεραιότητας από την Ομοσπονδία μας, επιζητούμε την καθοριστική συμβολή σας για την αντιμετώπισή του.
Τα πολιτικά κόμματα στα οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται όπως στηρίξουν την προαναφερόμενη πρότασή μας με την ανάπτυξη από μέρους τους σχετικών πρωτοβουλιών.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.