Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ζητείται συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

poasyΑθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 605/13/38
Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα στο Ταμείο Πρόνοιας των αστυνομικών και μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών του εξαιτίας του PSI, έχουν δημιουργηθεί αρνητικές προϋποθέσεις που σε συνδυασμό με την επικείμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χορήγησης του εφάπαξ από το 2014, μπορούν να αποτελέσουν αφορμή μαζικών αποχωρήσεων όσων έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.
Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι παλαιοί συνταξιούχοι συνάδελφοι μας (Ανώτατοι Αξιωματικοί) όπως πληροφορούμαστε, διεκδικούν τη χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ, βασιζόμενοι σε προϋπάρχουσες καταστατικές διατάξεις του Ταμείου, που στο μεταξύ έχουν καταργηθεί.
Δεν είναι δυνατό μέσα σ' αυτό το ζοφερό καθεστώς που βιώνουμε όλοι μας, που το μέλλον είναι αβέβαιο και τίθεται σε αμφισβήτηση και το ύψος της χορήγησης του εφάπαξ, αυτοί που ήδη πήραν τα χρήματα που τους αναλογούσαν στις «καλές εποχές» να έρχονται τώρα γράφοντας «στα παλιά τους τα παπούτσια» την τώρα κατάσταση που βιώνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοι και να διεκδικούν εις βάρος τους αυτά που δεν τους αναλογούν και δεν επιτρέπεται να τους χορηγηθούν γιατί αυτό επιτάσσει το δίκαιο και η λογική. Ας αφήσουν τα νομικά τερτίπια κατά μέρος!
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή η αγωνία όλων μας είναι να μην κλονιστεί περαιτέρω η υγιής πορεία του Ταμείου, παρακαλούμε όπως εντός των προσεχών ημερών, έχουμε μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσουμε για τα ανωτέρω θέματα και να έχουμε εκ μέρους σας την υπεύθυνη θέση του Υπουργείου, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.