Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ για τις αποσπάσεις Αστυνομικών στον Έβρο

poasyΑθήνα 27 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/1/35-ε
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Πολιτικά Κόμματα
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: « Αποσπάσεων συνέχεια»
Κ. Αρχηγέ,
Η συνέχιση επί τριμήνου των αποσπάσεων για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης, μετά από μετακινήσεις δυνάμεων συνολικά έως τώρα 5μηνης διάρκειας, επιτείνει ένα ήδη διαμορφωμένο κλίμα αναστάτωσης στις τάξεις του προσωπικού καθώς το εξ' ορισμού δυσμενές μέτρο της μετακίνησης δεν μετριάστηκε με μια σύγχρονη οργάνωση που απαιτεί αυτό το εγχείρημα αλλά επιβαρύνθηκε με εσπευσμένες διαταγές, ατονικά μέτρα διοικητικής μέριμνας που σε ορισμένες περιπτώσεις άπτονταν ζητημάτων αναγνώρισης της αξιοπρέπειας των μετακινούμενων και δυσδιάκριτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Η ομοσπονδία μας συνέβαλε στην ανάδειξη των προβλημάτων δυναμικά, εκεί που ήταν αναγκαίο και στην δυνατότερη απάμβλυση τους έχοντας ως γνώμονα τη θέση ότι το αποτέλεσμα θα το πετύχουν άνθρωποι –όχι αριθμοί- τους οποίους η Υπηρεσία και η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να ενδυναμώνει.
Ήδη οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις από τις οποίες μετακινούνται εκ νέου δυνάμεις με τα επισυναπτόμενα έγγραφα τους περιγράφουν μια δυσμενή κατάσταση που αφορά και τους αποσπώμενους αλλά και την αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση των Υπηρεσιών τους.
Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι με τις λιγότερες υποχρεώσεις ήδη έχουν μετακινηθεί και οι περισσότεροι αποσπώμενοι την περίοδο αυτή του χειμώνα έχουν βαρύνουσες οικογενειακές υποχρεώσεις ως γονείς τέκνων της σχολικής εκπαίδευσης.
Γι' αυτό παρακαλούμε όπως :
1. Δοθούν άμεσα οι σχετικές οδηγίες – εντολές, αρμοδίως ούτως ώστε να μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος της απόσπασης των συναδέλφων μας
2. Ληφθεί η μέριμνα για την πλήρη οικονομική τακτοποίηση των μετακινουμένων καθώς και όλων εκείνων που για τον ίδιο σκοπό μετακινήθηκαν προγενέστερα ( εξόφληση εκκρεμών υπομνημάτων κ.λ.π. )
3. Πλήρη διασφάλιση των συνθηκών διαμονής – διατροφής και εργασίας των μετακινούμενων Συναδέλφων μας , με την απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπομένων.
Κύριε Αρχηγέ,
Η αντιμετώπιση του μεγέθους αυτού του προβλήματος και της πρόκλησης για τη Χώρα μας αναλογεί σε μια υψηλή υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος που σηκώνει το βάρος αυτού του απαιτητικού έργου στην αμείλικτη μνημονιακή περίοδο που βιώνουμε.
Ας μην επιτρέψουμε το βάρος αυτό να μας καταπλακώσει.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.