Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνομιλίες ΕΛΑΣ - Frontex για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.iefimerida.gr
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012
-Η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Frontex για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Ίλκα Λαϊτίνεν.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην Κοινή Επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012, η οποία έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται, στην περιοχή του Έβρου, από την Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Frontex. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα σχετικά με τις αρχές προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Επιπλέον, η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, καθώς και άλλα ειδικότερα θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» και «Ασπίδα», την επιχειρησιακή ανταπόκριση της Frontex, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ταξίαρχος Ηλίας Παπασπυρόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την πλευρά της Frontex συμμετείχαν ο Διευθυντής Επιχειρήσεων, Κλάους Ρέσλερr, και ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Γραφείου στον Πειραιά, Γρηγόρης Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.