Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Υπουργική Απόφαση για έσοδα στα ταμεία από την εκποίηση του άχρηστου υλικού της ΕΛ.ΑΣ.

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012
-Δημοσιεύτηκε 20.12.2012 στο ΦΕΚ Β-3398 η Κοινή Απόφαση με αριθμό 8018/1/457-α και τίτλο "Είσπραξη και απόδοση πόρων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων σε ποσοστό εξήντα οκτώ τοις εκατό (68%) και τριάντα δύο τοις εκατό (32%) αντίστοιχα, από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας".

Κατεβάστε την ΚΥΑ ΕΔΩ.

Διαδικασία εκποίησης των πάσης φύσεως υλικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
1. Οι Διοικούντες Αξιωματικοί κατά τις επιθεωρήσεις των υπ’ αυτούς Υπηρεσιών, ελέγχουν τα πάσης φύσεως υλικά αυτών προς εντοπισμό εκείνων που κατά την κρίση τους, χαρακτηρίζονται ως φθαρμένα και μη δυνάμενα να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που προορίζονται. Οι Διοικητές των Υπηρεσιών, αποστέλλουν τα υλικά αυτά στην προϊσταμένη Υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής, χωρίς να προκαλείται δαπάνη και αυτή με τη σειρά της ενημερώνει σχετικά τη Γενική Διαχείριση στην οποία υπάγεται.
2. Η προϊστάμενη Υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής, συγκροτεί τριμελή επιτροπή από βαθμοφόρους, όπου μετέχει ένας τουλάχιστον αξιωματικός και η οποία αποφαίνεται δια πρακτικού συντασσόμενου εις 4πλούν: α) ποια από τα υλικά κρίνονται επισκευάσιμα, β) ποια άχρηστα και εκποιήσιμα, γ) ποια άχρηστα και καταστρεπτέα και δ) ποια από τα εκποιήσιμα υλικά, περιέχουν είδη - ανταλλακτικά που κρίνονται ικανά για περαιτέρω εκμετάλλευση. Τα υλικά καταχωρούνται στα πρακτικά κατά κωδικό αριθμό του Γενικού Ονομαστικού. Επί των πρακτικών αυτών γνωμοδοτεί ο Διοικητής - Προϊστάμενος της Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής, καθώς και το Οικονομικό Συμβούλιο αυτής. Κατόπιν τούτων, τα πρακτικά υποβάλλονται, εις τριπλούν, στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της οποίας, αποφαίνεται τελικώς επί όλων των πρακτικών περί εκποιήσιμων ή μη, επισκευάσιμων και καταστρεπτέων ή μη υλικών. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας επιστρέφει τα δύο θεωρημένα πρακτικά στην Υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής (μέσω της οικείας Διαχείρισης), κοινοποιώντας αντίστοιχα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Υλικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και διατάσσει την εκποίηση των εκποιήσιμων και καταστροφή των κριθέντων αχρήστων.
3. Τα ανωτέρω προς εκποίηση υλικά, παραδίδονται στο πλησιέστερο Ανεφοδιαστικό Όργανο του Στρατού Ξηράς, όπου συντάσσεται σχετικό πρακτικό παράδοσης-παραλαβής, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι ανάλογες διαδικασίες, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, όπως αυτές περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 6-36/98 Διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως ισχύει.
4. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, ενημερώνουν σχετικά τις Δ/νσεις Οικονομικών και Διαχείρισης Υλικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και διαβιβάζουν τα δικαιολογητικά εκποίησης ή καταστροφής στις οικείες Διαχειρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου αυτές να διατάξουν τη διαγραφή από το απολογιστικό βιβλίο της οικείας Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής και καταχωρίσουν αυτά στο βιβλίο τριμηνιαίων λογαριασμών.
5. Η επισκευή των κριθέντων επισκευάσιμων υλικών, καθώς και η καταστροφή απαξιωμένου υλικού, ενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.


Διαδικασία είσπραξης
1. Η Διαταγή της Δ/νσης Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκποίηση υλικών, κοινοποιείται στο Μ.Τ.Σ. και στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α./Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.
2. Το χρηματικό προϊόν της εκποιήσεως κατατίθεται με μέριμνα του αγοραστή ως ακολούθως:
α) κατά ποσοστό 68% υπέρ Μ.Τ.Σ. στον Αρ. Λογ. Γενικής Τράπεζας Ελλάδος IBAN GR 54 0150 1140 0000 0208 0000319.
β) κατά ποσοστό 32% υπέρ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α./Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. στον Αρ. Λογ. Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ΙΒΑΝ GR 86 0110 0400 0000 0405 4590361.
3. Η αρμόδια Υπηρεσία του Στρατού Ξηράς διαβιβάζει αντίγραφα όλων των σχετικών διπλοτύπων απόδειξης κατάθεσης Τραπέζης και στα δύο (2) ως άνω Ασφαλιστικά Ταμεία, για την παρακολούθηση των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.