Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εξεταστέα Ύλη προαγωγικών εξετάσεων για την προαγωγή στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών, έτους 2012


Δημοσιευμένο στο : PoliceNET
Πέμπτη, 31 Μάιος 2012
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΔημοσιεύτηκε η προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία προκηρύσσονται προαγωγικές εξετάσεις για την προαγωγή εξακοσίων ογδόντα (680) αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, για την κάλυψη ισάριθμων υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων, έτους 2012.
Οι Εξετάσεις θα γίνουν για όλους τους υποψηφίους, από 03/11/2012 έως και 05/11/2012 στην Αθήνα και στη Βέροια.
Για τους ενδιαφερόμενους το PoliceNET of Greece  απομόνωσε μόνο την εξεταστέα ύλη των εξετάσεων, από την υπάρχουσα νομοθεσία και την παρέχει σε όλους τους υποψηφίους για διευκόλυνσή τους.
Τα παρεχόμενα αρχεία είναι σε μορφή .pdf και περιέχουν μόνο τα άρθρα που θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι.
Αυτονόητο είναι ότι όλη την Οργανική Νομοθεσία μπορείτε να βρείτε την ειδική ενότητα Downloads του PoliceNET

Καλή μελέτη και καλή επιτυχία.

Κατεβάστε το αρχείο σε συμπιεσμένη μορφή αρχείου  ARXIFILAKON_2012.rar

Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και FRONTEX


Δημοσιευμένο στο : http://news.kathimerini.gr
Δωρα Αντωνιου

Κατ’ αρχήν βήμα, το οποίο ωστόσο εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την καλή βούληση των μερών και θα μπορούσε να είναι περισσότερο δεσμευτικό, θεωρεί η Αθήνα τη συμφωνία που υπεγράφη προχθές μεταξύ της Τουρκίας και της FRONTEX. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «πρακτικό συμφωνίας που ρυθμίζει τις βασικές γραμμές συνεργασίας που θα αναπτυχθεί για την παρεμπόδιση της άτακτης μετανάστευσης». Η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι πρόκειται για μνημόνιο κατανόησης και δεν ενσωματώνει την πρακτική συνεργασίας που έχει εφαρμόσει η FRONTEX με άλλες τρίτες χώρες, η οποία αποτελεί σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων κοινών δράσεων. Το κείμενο που υπεγράφη με την Τουρκία αφορά, κυρίως, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών για δράση κυκλωμάτων και μεταναστευτικές ροές.

Η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ FRONTEX και Τουρκίας συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει καταστεί η κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε. Η υπογραφή του, δε, θεωρείται αποτέλεσμα της αύξησης της πίεσης που η Ε.Ε. ασκεί προς τη γείτονα για υιοθέτηση αποτελεσματικότερων πρακτικών για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Η πολιτική της Αγκυρας για κατάργηση των θεωρήσεων για όλες τις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής -παραδοσιακές πηγές προέλευσης παράνομων μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη- έχει επιτείνει το πρόβλημα. Στην πράξη, με ένα αεροπορικό εισιτήριο οι προερχόμενοι από τις χώρες αυτές παράνομοι μετανάστες φθάνουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη και βρίσκονται μόλις 200 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η υπογραφή της συμφωνίας εκφράζει μέχρις ενός σημείου πρόθεση καλύτερης συνεργασίας, παρέχει ορισμένα εργαλεία, ωστόσο ο μη δεσμευτικός χαρακτήρας της εναποθέτει την τήρησή της στη βούληση της Τουρκίας. Προσθέτουν, δε, ότι τα δείγματα της τακτικής που ακολουθεί η Αγκυρα όσον αφορά την εφαρμογή συμφωνίας επανεισδοχής, για την οποία ζητεί ανταλλάγματα στην πολιτική θεωρήσεων της Ε.Ε. για τους Τούρκους, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Στην τελική ευθεία εργασιών μπαίνει ο φράχτης στον Εβρο


Δημοσιευμένο στο : http://news.kathimerini.gr
Του Θαναση Tσιγγανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην κύρια φάση των εργασιών εισέρχεται αυτήν την εβδομάδα η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο. Οι πρώτοι από τους συνολικά 10.000 φρεατοπασσάλους που θα μπουν σε βάθος δύο μέτρων στο έδαφος για να συγκρατούν «ακλόνητο και ανυπέρβλητο» το υπέργειο τμήμα του φράχτη άρχισαν να τοποθετούνται κατά μήκος των 10,3 χλμ. στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η φάση αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί τέλη Ιουνίου και ο φράχτης αναμένεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Οι εργασίες κατασκευής για το «τεχνικό εμπόδιο» που στοχεύει στην ανακοπή της λαθρομετανάστευσης στο χερσαίο κομμάτι της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, από τις Καστανιές μέχρι τη Νέα Βύσσα, «συνεχίζονται αργά αλλά σταθερά» έχοντας συμπληρώσει πλέον ένα μήνα, περίοδος που συνέβαλε να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Κυριολεκτικά, γιατί ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες της εκθάμνωσης σε όλο το μήκος της στενής λωρίδας που θα στηθεί ο φράχτης και έχουν ισοπεδωθεί ή μπαζωθεί όλα τα δύσκολα σημεία που θα καλυφθούν με το πρώτο σκυρόδεμα. Μεταφορικά, γιατί ο φράχτης του Εβρου μετά τόσες καθυστερήσεις... δικαίωσε τη φήμη του, καθώς παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα. Το πρώτο εμφανίστηκε με την έναρξη των εργασιών από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά δεν πήρε έκταση. Παρ' όλο που οι εργασίες γίνονται εξ ολοκλήρου επί ελληνικού εδάφους, η Τουρκία, που δεν καλοείδε από την αρχή την κατασκευή του φράχτη και διά του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ε. Μπαγίς δήλωσε πως δεν θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, εξέφρασε δυσφορία για τον τρόπο κατασκευής και τα χώματα που δήθεν έπεσαν προς τη «νεκρή ζώνη». «Πιθανόν οι Τούρκοι αξιωματούχοι να μην ήταν επαρκώς ενημερωμένοι», ανέφερε εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας. Οι εργασίες περί τα τέλη Απριλίου διεκόπησαν για δύο ημέρες και αφού υπήρξε επικοινωνία μεταξύ στρατιωτικών και των υπουργείων Εξωτερικών αυτές συνεχίστηκαν χωρίς να τεθεί άλλο ζήτημα από την πλευρά της Τουρκίας. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα οι ρυθμοί κατασκευής επιβραδύνθηκαν εξ αιτίας προβλήματος στη χάραξη δύσκολων σημείων απ' όπου θα περάσει ο φράχτης, ενώ οι έντονες καταιγίδες που σημειώθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου στον Β. Εβρο ήταν ένας ακόμη παράγοντας που δεν επέτρεψε την πλήρη ανάπτυξη των συνεργείων κατασκευής.

Παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Ε.Α.Υ. Αχαϊας και Ακαρνανίας για τα δρώμενα στο λιμάνι της Πάτρας

poasy
Αθήνα, 31 Μαΐου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 402/9/41γ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Αρχηγέ,
Η επιχειρησιακή αντιμετώπιση ζητημάτων για τα οποία η υπηρεσία διατάσσει λήψη αυξημένων μέτρων με παρατεταμένη διάρκεια, είναι αδιαμφισβήτητο ότι απαιτεί έναν προγραμματισμό και μια ορθολογική διαχείριση των δυνάμεων, καθόσον διαφορετικά το προσωπικό υφίσταται μια άσκοπη ταλαιπωρία, που πέραν των άλλων επιβεβαιώνει την υφισταμένη κατάσταση περί λειτουργίας βάσει αναχρονιστικών νοοτροπιών, που αντιπαρέρχονται εργασιακών δικαιωμάτων.
Με τα επισυναπτόμενα υπ' αριθ. 42/1012 και 44/2012 από 24-05-2012 και υπ' αριθ. 36/2012 από 24/05/2012 έγγραφά τους, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και Ακαρνανίας καταγγέλλουν τον ανεπαρκή σχεδιασμό των μέτρων τάξης στο χώρο του λιμανιού της Πάτρας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αστυνομικών και πολιτών, τις φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα. Επιπρόσθετα κάνουν αναφορά στο πολεμικό κλίμα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας αλλά και σε μια σειρά προβλημάτων από τη συνεχή καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας τους (Π.Δ. 394/2001) μέχρι και 16 ώρες το 24ωρο ιδιαίτερα την 22 και 23 Μαΐου 2012.
Κύριε Αρχηγέ,
Επειδή οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απρόσωπες αριθμητικές μονάδες, αλλά ως συγκροτημένα πρόσωπα ενός Οργανισμού που αναγνωρίζει και σέβεται την αξία από τη συνεχή καταπόνησή τους, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες αφενός προς την εξάλειψη τέτοιων τακτικών φαινομένων που οδηγούν στην εξουθένωση τους συναδέλφους και αφετέρου προς άμεση αναζήτηση και καταλογισμό ευθυνών σε όποιους αυτές ανήκουν.
ypografes-poasy
402-9-41g 1 axaia
402-9-41g 2 axaia
402-9-41g 3 axaia
402-9-41g 4 axaia
402-9-41g 5 akarnania
402-9-41g 6 akarnania

Σάρωση και ενσωμάτωση της πρώτης όψης της καρτέλας των δελτίων ταυτότητας

poasy
Αθήνα, 31 Μαΐου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 400/13/9β
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Σχετ.: 1) Υπ' αριθ. 71675/12/439946 από 07/04/2012 διαταγή Α.Ε.Α.
2) Υπ' αριθ. 71675/12/587688 από 10/05/2012 διαταγή Α.Ε.Α.
Θέμα: «Σάρωση και ενσωμάτωση της πρώτης όψης της καρτέλας των δελτίων ταυτότητας»
Κύριε Αρχηγέ,
Ως γνωστό, με τις ανωτέρω σχετικές διαταγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Α.Ε.Α. που έχουν επιφορτιστεί με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τη διαδικασία σάρωσης και ενσωμάτωσης στο scanner της πρώτης όψης της αίτησης – καρτέλας μαζί με τη φωτογραφία του ενδιαφερομένου και ακολούθως να καταχωρούνται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή «ταυτότητες Ελλήνων Πολιτών». Η ανωτέρω εφαρμογή αποτελεί σαφέστατα ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου της Υπηρεσίας, πλην όμως έχει δημιουργηθεί ή θα δημιουργηθεί ένα ζήτημα με τις διορίες περάτωσής των.
Όπως μας ενημερώνουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας (επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 405/4/1 από 25/02/2012 έγγραφο) και Χαλκιδικής (επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 200/1-16 από 25/04/2012 έγγραφο), η καταληκτική ημερομηνία καταχώρησης έχει ορισθεί η 30/10/2012 για Δ.Α.Α. & Δ.Α.Θ. και η 30/07/2012 για Α.Δ. Χώρας.
Η έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις Α.Δ., η απουσία υλικοτεχνικής υποδομής και η πληθώρα των καταχωρήσεων, καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την περάτωση της ως άνω διαδικασίας μέχρι την προθεσμία που έχει διαταχθεί με τις ανωτέρω σχετικές διαταγές αφού εκκρεμούν δεκάδες χιλιάδες καρτέλες.
Κύριε Αρχηγέ,
Παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας το όλο ζήτημα αντιμετωπισθεί θετικά και άμεσα με την από μέρους σας έκδοση σχετικής διαταγής για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
ypografes-poasy

Αστυνομική επιχείρηση διάσωσης εννέα (9) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί στον ποταμό Έβρο

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 31 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομική επιχείρηση διάσωσης εννέα (9) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί στον ποταμό Έβρο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση διάσωσης εννέα (9) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί εντός του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Ειδικότερα, χθες (30-5-2012) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, που ήταν εγκλωβισμένοι εντός του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή Θουρίου Ορεστιάδας.
Αμέσως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι με τη χρήση φουσκωτού σκάφους, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια και τους εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διασωθέντες, ήταν υπήκοοι Συρίας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν.
Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προκήρυξη προαγωγικών εξετάσεων για την προαγωγή στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών, έτους 2012

Δημοσιευμένο στο : http://seathessaloniki.blogspot.com
Τετάρτη, 30 Μάιος 2012
-
Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εξεδόθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας/Κλάδος Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία προκηρύσσονται προαγωγικές εξετάσεις για την προαγωγή εξακοσίων ογδόντα (680) αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, για την κάλυψη ισάριθμων υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων, έτους 2012.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.
Δικαίωμα συμμετοχής στις προαγωγικές εξετάσεις, για το βαθμό του αρχιφύλακα, έχουν οι αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Α) (1) Έχουν συμπληρώσει τρία (03) έτη πραγματικής υπηρεσίας, από την έξοδο τους από την Σχολή Αστυφυλάκων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2012), ή

(2) Είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και έχουν συμπληρώσει δύο (02) έτη, από την έξοδό τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2012), ή

(3) Έχουν ενταχθεί στο αστυνομικό προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του Ν.3686/2008 και έχουν συμπληρώσει ένα (01) έτος μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εξετάσεων, ήτοι οι εντασσόμενοι πριν την 21/05/2011, ή

(4) Προέρχονται από ειδικούς φρουρούς ή συνοριακούς φύλακες, στους οποίους απονεμήθηκε αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας για πράξη που τέλεσαν πριν την ένταξη τους και εντάχθηκαν στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του υπαρχιφύλακα (δεν απαιτείται χρόνος υπηρεσίας σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 του Ν. 3686/2008).

Β) Δεν υπερβαίνουν το 45ο έτος ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2012). Επομένως, στις παρούσες εξετάσεις δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 01-01-1968 και μεταγενέστερα.

Γ) Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης αναγνωρισμένης Σχολής.

Δ) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, ότι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα ουσιαστικά προσόντα και διαγωγή.
·
Συμμετοχή στις εξετάσεις – Δικαιολογητικά.
Οι υποψήφιοι, που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις, πρέπει να υποβάλλουν στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 11/07/2012. Λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συμπληρώσετε να απευθυνθείτε στις γραμματείες των υπηρεσιών σας.
·
Τόπος και χρόνος διενέργειας των εξετάσεων.
Οι προαγωγικές εξετάσεις θα διενεργηθούν, για όλους τους υποψηφίους, από 03/11/2012 έως και 05/11/2012 στην Αθήνα και στη Βέροια.
·
Εξεταστέα μαθήματα.
1) Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη Θέματος).
2) Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο.
3) Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
4) Αστυνομικό Δίκαιο (Οργανισμός και Κανονισμοί της ΕΛ.ΑΣ.)
5) Ξένες γλώσσες : Αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική (προαιρετικά).


Δείτε εδώ την Προκήρυξη

Μισθολογικές προαγωγές καταταγέντων το έτος 1995

poasy
Αθήνα 30 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/2/6
Προς: Τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: « Μισθολογικές προαγωγές καταταγέντων το έτος 1995 »
Με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθ. 20 του Ν. 4058/2012, ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα να λογίζεται ως ημερομηνία θεμελίωσης των μισθολογικών προαγωγών η 19-6-1995 για όλους τους συναδέλφους μας που εισήλθαν το έτος 1995, ως ενιαία εκπαιδευτική σειρά στις παραγωγικές Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., αν και σε διαφορετικές ημερομηνίες εισαγωγής.
Όπως σας είναι γνωστό, τις μισθολογικές προαγωγές έχουν ήδη λάβει όσοι κατατάχθηκαν πριν την 1-7-1995 και αναμένεται να τις λάβουν αναδρομικά μετά την προαναφερόμενη ρύθμιση και όσοι είχαν εισαχθεί μετά την 1-7-1995.
Επειδή έχει ήδη παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα παρακαλούμε να επισπεύσετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να τις λάβουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας.
ypografes-poasy

«Οδοιπορικά και λοιπά έξοδα του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας»

poasyΑθήνα 30 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 503/4/34
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.
Αντιστράτηγο κ. Αδαμάντιο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
2) Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Οδοιπορικά και λοιπά έξοδα του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας»
Με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3833/2010 «προστασία της εθνικής οικονομίας – επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» επήλθαν σοβαρές τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τα οδοιπορικά και λοιπά έξοδα του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας στο εσωτερικό της Χώρας.
Με αφορμή τις τροποποιήσεις αυτές εκδόθηκε την 17-4-2010 από το 4ο Τμήμα της Δ/νσης Οικονομικών η υπ'αριθ. 8002/1/448-στ διαταγή, με την οποία διευκρινίστηκαν οι διατάξεις που εισήγαγε ο προαναφερόμενος Νόμος και ορίστηκαν οι προϋποθέσεις δικαιολόγησης των δαπανών διανυκτέρευσης. Παράλληλα, με την ίδια διαταγή ζητήθηκε οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες να εκκαθαρίζουν τις δαπάνες που υποβάλλονται από την 15-3-2010 στα νέα δεδομένα, δηλαδή ζητήθηκε να εφαρμοστεί ο Νόμος με αναδρομική ισχύ, με συνέπεια τον επαναπροσδιορισμό της δαπάνης που είχε ήδη πραγματοποιηθεί από τους συναδέλφους και οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν στην διαχείριση των Υπηρεσιών τους τα χρηματικά ποσά που τους είχαν χορηγηθεί.
Η ενέργεια να μειώνονται αναδρομικά τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων, κατά την άποψή μας, είναι ακατανόητη και άδικη.
Προς τούτο σας καλούμε να παρέμβετε προκειμένου το όλο ζήτημα επαναπροσδιοριστεί, εγκρίνοντας όλες τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας που έχουν πραγματοποιηθεί ως την ημέρα έκδοσης της προαναφερόμενης εγκυκλίου ήτοι την 17-4-2010, κατ' εξαίρεση, σύμφωνα με την παρ. 2β της προαναφερόμενης διαταγής (8002/1/448-στ) «όταν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία επιστροφής ή ανυπέρβλητη υπηρεσιακή αναγκαιότητα λόγω της φύσης της εργασίας, δύναται να εγκριθεί η διανυκτέρευση και κάτω από τα προαναφερόμενα χιλιομετρικά όρια, αλλά με την προϋπόθεση που αναφέρεται στο επόμενο εδάφιο της παρούσης».
ypografes-poasy
503-4-34   1o
503-4-34   2o

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πενήντα οκτώ (58) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 26 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακόμη πενήντα οκτώ (58) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους
Επιστροφή πενήντα οκτώ (58) ακόμα αλλοδαπών πολιτών στις χώρες καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε χθες (25-05-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν δεκαοκτώ (18) πολίτες Πακιστάν, εννιά (9) πολίτες Μπαγκλαντές, έξι (6) πολίτες Αφγανιστάν, πέντε (5) πολίτες Ρουμανίας, τρεις (3) πολίτες Πολωνίας, δύο (2) πολίτες Ιράκ, ένας (1) πολίτης Λιβύης και δεκατέσσερις (14) πολίτες Αλβανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Ρουμανίας, Πολωνίας, Ιράκ και Λιβύης πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη, το Ισλαμαμπάντ, την Καμπούλ, το Βουκουρέστι, τη Βαρσοβία, τη Σουλεϋμανία και τη Βεγγάζη αντίστοιχα. Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας επέστρεψαν οδικώς στη χώρα τους, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών, με εξαίρεση την επιστροφή πολιτών Ρουμανίας και Πολωνίας, το κόστος της οποίας καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους.

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη εκπαίδευση δώδεκα (12) αστυνομικών σε θέματα αναγνώρισης υπηκοότητας αλλοδαπών ατόμων «screening»

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη εκπαίδευση δώδεκα (12) αστυνομικών σε θέματα αναγνώρισης υπηκοότητας αλλοδαπών ατόμων «screening»
Εκπαίδευση σε θέματα αναγνώρισης υπηκοότητας αλλοδαπών ατόμων («screening»), πενθήμερης διάρκειας, ολοκληρώθηκε σήμερα (25.05.2012) στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν δώδεκα (12) αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες Αλλοδαπών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Αχαΐα και Σάμο καθώς και σε υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν:
  • Στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το καθεστώς διεθνούς προστασίας.
  • Στα ανθρώπινα και θεμελιώδη δικαιώματα.
  • Στη διακίνηση ανθρώπων
  • Στη νομοθεσία σχετική με την αναγνώριση της υπηκοότητας
  • Σε βασικές διαδικασίες επιστροφής
  • Στο ρόλο και τους στόχους των Εμπειρογνωμόνων Αναγνώρισης Υπηκοότητας.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν έμπειροι και κατηρτισμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερρών, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε ανάλογες εκπαιδεύσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού της Frontex.
Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών 2007-2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής.

Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση είκοσι έξι (26) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα «Επιχειρησιακής ανάλυσης της παράνομης διακίνησης μεταναστών».


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση είκοσι έξι (26) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα «Επιχειρησιακής ανάλυσης της παράνομης διακίνησης μεταναστών»
Εκπαίδευση σε θέματα «Επιχειρησιακής ανάλυσης της παράνομης διακίνησης μεταναστών» ολοκληρώθηκε σήμερα (25-05-2012) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο, συμμετείχαν συνολικά είκοσι έξι (26) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που ασχολούνται με θέματα διαχείρισης πληροφοριών στη παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τις περιφερειακές πόλεις της Χώρας.
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν:
  • Η ενημέρωση των εκπαιδευομένων πάνω στις νέες τάσεις και εξελίξεις, που αφορούν την δράση εγκληματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στην παράνομη μετανάστευση.
  • Η ενημέρωση των εκπαιδευομένων σε πρακτικές και τεχνικές συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών.
  • Η βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων στη σύνταξη αναλυτικών προϊόντων.
  • Η παροχή γνώσεων στους εκπαιδευόμενους, πάνω σε θέματα στρατηγικής ανάλυσης και στρατηγικών κατευθύνσεων προς τις Υπηρεσίες.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν έμπειρα και ειδικά κατηρτισμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα διαχείρισης επιχειρησιακών πληροφοριών.

Νέος Συνδικαλιστικός Νόμος - Εφαρμογή

         
 
poasy
Αθήνα 28 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/1/12α
Προς : Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με αφορμή επιστολή Πρωτοβάθμιας Ένωσης, σχετικά με την πιστή εφαρμογή του άρθρου 18 του Ν.3938/2011, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. επιθυμεί να ενημερώσει όλα τα μέλη της για τα κάτωθι:
1) Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από επανειλημμένες αποφάσεις του Συνεδρίου μας ήταν η μαζικότερη και πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, στα πλαίσια των αρχών της Δημοκρατίας. Το χρόνιο αυτό αίτημα ικανοποιήθηκε μετά την ψήφιση του άρθρου 18 του Ν.3938/2011, με το οποίο μεταξύ άλλων εισήχθη για πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες τόσο των Ενώσεων όσο και της Ομοσπονδίας, το σύστημα της απλής αναλογικής.
2) Ο νέος Νόμος υποχρέωσε τόσο την Ομοσπονδία όσο και τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αφενός να προβούν στην τροποποίηση των καταστατικών τους, αφετέρου να προχωρήσουν σε ανάδειξη των οργάνων τους και των αντιπροσώπων τους για το Συνέδριο μέσω του συστήματος της απλής αναλογικής και βάσει των νέων τροποποιημένων καταστατικών τους. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η προσπάθεια αυτή ήταν για όλες τις Ενώσεις αλλά και για την Ομοσπονδία χρονοβόρα και όπως συμβαίνει πάντοτε όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά ένα νέο σύστημα, ενδέχεται να αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα στην πράξη.
3) Οι περισσότερες Ενώσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει την εναρμόνιση των καταστατικών τους με βάση τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.3938/2011 και έχουν προβεί στην ανάδειξη των αντιπροσώπων τους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπως ορίζει ο Νόμος. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και την ημέρα της διεξαγωγής του Συνεδρίου οι Ενώσεις πρέπει να αποστείλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά προς την Ομοσπονδία προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμμετοχή τους στο Συνέδριο.
4) Όσον αφορά στην παρουσία μελών της Διοικήσεως της Ομοσπονδίας σε Γενικές Συνελεύσεις Ενώσεων, οι οποίες δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί με τον Νόμο, όπως αναφέρει το ως άνω έγγραφο, πρέπει αφενός να καταστεί σαφές, ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει ποιες Ενώσεις έχουν συμμορφωθεί με τις διατάξεις του Ν.3938/2011, αφού η διαδικασία αποστολής των δικαιολογητικών των Ενώσεων συνεχίζεται ακόμα και θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, αφετέρου μεταξύ των υποχρεώσεών μας ως συνδικαλιστικός φορέας είναι και η στήριξη και παροχή βοήθειας σε όλες τις ενώσεις-μέλη μας, οι οποίες ζητούν την συνδρομή μας. Ακόμα δε και η ίδια η συναδελφικότητα μεταξύ μας επιβάλλει, ότι καμία Πρωτοβάθμια Οργάνωση και κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να μείνει χωρίς την συμπαράσταση και την συνδρομή όλων μας, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
5) Τέλος, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Ομοσπονδία ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις του Νόμου και του καταστατικού μας, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η διοίκηση που θα εκλεγεί μέσω του Συνεδρίου μας, θα είναι ισχυρή, απρόσβλητη και ικανή να προασπίσει τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας. Είναι στο χέρι όλων μας το επικείμενο Συνέδριο να διεξαχθεί σε κλίμα ενότητας, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, πάντοτε εντός των πλαισίων, που έχει χαράξει ο Νόμος 3938/2011 και το νέο καταστατικό μας.
ypografes-poasy

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τριτοκοσμική εικόνα στους Κήπους του Έβρου καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Έβρου

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.e-evros.gr, http://seayalexandroupolis.blogspot.com
Σάββατο, 26 Μάιος 2012
Σκηνικό αποσύνθεσης και τριτοκοσμικής χώρας παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι στην πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας μας, από, και προς την Τουρκία, καθώς οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και η απουσία στοιχειώδους καθαριότητας (χώροι υγιεινής σε απαράδεκτες συνθήκες) προσκαλούν αρνητικά σχόλια ελλήνων και ξένων που διέρχονται το σημείο.

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, καταγγέλλει με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου καθώς οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του Α.Τ Κήπων. Ο μεγάλος φόρτος εργασίας, οι πολιτικές πιέσεις για άμεση εξυπηρέτηση, και η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες οδηγεί, ταξιδιώτες και αστυνομικούς στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Στο έγγραφό τους, που κοινοποιείται σε κάθε αρμόδιο, με δραματικό ύφος οι αστυνομικοί εξηγούν πως: «οι ουρές από τις καθυστερήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, οι ταξιδιώτες που έρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταπονούνται, μέσα σε συνθήκες καύσωνα περιμένοντας ατελείωτες ώρες, ενώ οι αστυνομικοί ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής στην προσπάθειά τους να κάνουν το καλύτερο».

Μιλώντας για το θέμα στη «Γνώμη» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηαναγνώστου τονίζει: «υπάρχει μεγάλη μετακίνηση προς και από την Τουρκία, Τούρκων υπηκόων που κατοικούν και εργάζονται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και εντονότερη, ενώ το τελευταίο διάστημα η χώρα μας δεν ζητά έκδοση βίζας για την είσοδο στο έδαφος της υπηκόων Αλβανίας, Σερβίας, FYROM, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση προς Τουρκία και από αυτές τις Χώρες.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη χώρα μας έρχονται πια και κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων Τουρκίας (ΣΠΕΣΙΑΛ) με τα οποία είναι εφοδιασμένοι όλοι οι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι γνωστό, πως η κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια ήταν σχεδόν εκτός ελέγχου, σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, ενώ φέτος λόγω της προαναφερόμενης κατάστασης αλλά και της συνεχώς μειούμενης δύναμης του προσωπικού προβλέπουμε πως θα γίνει τελείως ανεξέλεγκτη» τονίζει ο ίδιος.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι δραματική, καθώς παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα από την πολύωρη αναμονή. Οι μουσουλμάνοι ταξιδιώτες καταβεβλημένοι από τα μεγάλα ταξίδια και τη νηστεία χάνουν πολλές φορές τις αισθήσεις τους, αφού τα φαινόμενα λιποθυμιών είναι συχνά, ενώ εκνευρισμός ένταση και μικροεπεισόδια βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Καταγγελία αστυνομικών για παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων

Αξιοσημείωτο κομμάτι της επιστολής, αποτελεί η καταγγελία των αστυνομικών για παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, καθώς μεταξύ άλλων τονίζουν: «είχαμε και έχουμε φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς κατά των αστυνομικών υπαλλήλων τόσο από αλλοδαπούς όσο και από ημεδαπούς ταξιδιώτες, σε κάποιες δε περιπτώσεις έχουμε παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, κομματικών παραγόντων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι είτε δια ζώσης τυγχάνοντας ταξιδιώτες, είτε τηλεφωνικώς για εξυπηρέτηση τρίτων που ταξιδεύουν και όχι με τον ενδεδειγμένο τρόπο, απαιτούν και πολλές φορές απειλούν τους συναδέλφους ώστε να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους σε αυτούς, αγνοώντας το γεγονός των αντιδράσεων που μπορούν να υπάρξουν από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες λόγω της κατάστασης που προαναφέραμε, αλλά και μη σεβόμενοι την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικοί εκείνη τη στιγμή λόγω του φόρτου εργασίας αλλά και της πολύωρης παραμονής στο σημείο (γκισέ) ελέγχου.

Είναι αδύνατη η αντικατάσταση τους ακόμη και για την σωματική τους ανάγκη (εννοείται ότι είναι αδιανόητη η λήψη τροφής η διακοπής για ολιγόλεπτη ανάπαυση). Καθ όλη τη διάρκεια της βάρδιας εργάζονται κατά κανόνα 3 αστυνομικοί (1 αξιωματικός υπηρεσία και 2 ελεγκτές σε είσοδο και έξοδο)».

Προτάσεις
Στην ερώτηση της Γνώμης για το τι προτείνουν οι αστυνομικοί ο Χατζηαναγνώστου τονίζει: «Η οργανική δύναμη του τμήματος των Κήπων είναι 30 αστυνομικοί η οποία υφίσταται πάνω από 20 χρόνια και φυσικά ήταν προσαρμοσμένη για τα δεδομένα της εποχής. Η σημερινή υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται σε 35 περίπου αστυνομικού, η οποία όμως για τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η κίνηση είναι ανεπαρκής.

Θεωρούμε, ότι η άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης με προσωπικό και κατ΄ επέκταση του Α. Τ. Κήπων έστω και με την μορφή αποσπάσεων για την συγκεκριμένη περίοδο με αστυνομικούς που κατάγονται από τον Έβρο ή από την ευρύτερη περιοχή και επιθυμούν να αποσπασθούν αδαπάνως για το Δημόσιο. Γνωρίζουμε, ότι από την πλευρά της τοπικής αστυνομικής ηγεσίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος θα πρέπει όμως να δοθεί οπωσδήποτε λύση, σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες» καταλήγει.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 24 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/9/64
Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.:1) Πολιτικά Κόμματα
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Αίτημα για συνάντηση»
Κύριε Υπουργέ,
Παρά τον υπηρεσιακό χαρακτήρα της ενεστώσας κυβέρνησης και τις περιορισμένες αρμοδιότητές σας, που απορρέουν εξ' αυτού του γεγονότος, απευθυνόμαστε σε εσάς, ως γνώστη λόγω και της πρότερης ιδιότητάς σας, για να σας μεταφέρουμε τη συνεχιζόμενη έντονη ανησυχία που προκαλεί στους συναδέλφους μας η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αυτή παράγει τόσο σε ατομικό-οικογενειακό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Ως γνωστόν, βρίσκονται σε εκκρεμότητα μια σειρά ζητημάτων (εκλογική αποζημίωση, νέο μισθολόγιο, άρση παγώματος μισθολογικών προαγωγών και χρονοεπιδόματος, «κούρεμα» αποθεματικών των ταμείων και ιδίως του ερανικού λογαριασμού του Ιδρύματος Παιδικές Εξοχές, κλπ). Προς τούτο, παρακαλούμε όπως την προσεχή εβδομάδα έχουμε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου σας εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε και όλα τα πολιτικά κόμματα, να τοποθετηθούν δημοσίως εφ' όλων των ανωτέρω εκκρεμών αιτημάτων μας, όπως άλλωστε τα έχουμε ήδη παραθέσει κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, το προηγούμενο διάστημα.
Με εκτίμηση
ypografes_poasy-poaxia

Εκλογική Αποζημίωση

poasy
Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 700/4/8κ
Προς: 1) Τον Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αντώνη ΜΑΝΙΤΑΚΗ
2) Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο ΖΑΝΙΑ
3) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.: 1) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
2) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Εκλογική Αποζημίωση»
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Η νέα προεκλογική περίοδος, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα 21-05-2012, γνωρίζετε ότι βρίσκει τους συναδέλφους μας στην αναμονή της είσπραξης του «φιλοδωρήματος» των 130 ευρώ για την υπερεργασία που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκλογικής περιόδου.
Επειδή εκφράζονται έντονα παράπονα για την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου ως προς την υποχρέωσή του να καταβάλει εγκαίρως το ποσό αυτό στους δικαιούχους συναδέλφους μας και επειδή διατυπώνονται ήδη βάσιμες υποψίες περί επανάληψης του ίδιου φαινομένου κατά τις ερχόμενες εκλογές, σας εφιστούμε την προσοχή και σας παρακαλούμε να δώσετε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε το αστυνομικό προσωπικό να ενταχθεί έγκαιρα στην προβλεπόμενη διαδικασία αποζημίωσής του για την πρόσθετη υπερεργασία που προσφέρει και πάλι ενόψει των νέων εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε κάθε περίπτωση ελέγχει και παρακολουθεί την όλη διαδικασία, διαβεβαιώνοντας τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας ότι και γι' αυτό το θέμα κάνει ό,τι επιβάλλει ο ρόλος του για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά τους.
ypografes-poasy

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν χθες (23-5-2012) το απόγευμα, σε ορεινή περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 46, 36, 33 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με το ότι οι τέσσερις δράστες προβαίνουν σε παράνομες ανασκαφές για εύρεση αρχαίων αντικείμενων, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε ορεινή περιοχή της Ορεστιάδας, κοντά σε σημείο ανασκαφής.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων
  • μια (1) ηλεκτρογεννήτρια
  • ένα (1) κρουστικό δράπανο
  • Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Ένα ακόμη περιστατικό μετακύλησης ευθυνών


poasy
Αθήνα 24 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 800/3/22α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Αρχηγέ,
Με το επισυναπτόμενο υπ' αριθμ. 561 από 23-5-2012 έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης γνωστοποιεί ότι με απόφαση του Α.Ε.Α. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Υπαστυνόμος Β΄ και ο Αστυφύλακας (1,5 χρόνου υπηρεσίας έκαστος) που βάσει διαταγής της Α.Δ. Κεφαλληνίας, από 16-5-2012 έως 19-5-2012, διατάχθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία Αστυνομικού Συνδέσμου για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού και τις πρωινές ώρες της 19/05/2012 υπέστη εμπρησμό το λεωφορείο της στο Αργοστόλι.
Η απόφαση του Α.Ε.Α. να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα θέτοντας άμεσα σε διαθεσιμότητα τους συγκεκριμένους συναδέλφους είναι άδικη και μπορούσε εξ' αρχής να αποφευχθεί εάν προηγούμενα υπήρχε έγκυρη, αντικειμενική και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Α.Δ. Κεφαλληνίας.
Οφείλουμε να επισημάνουμε, για να μη διαφεύγει της προσοχής, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι διατάχθηκαν επί ένα 4ήμερο και επί 24 ώρες το 24ώρο σε συνεχή υπηρεσία κατά κατάφορη παράβαση κάθε έννοιας κανονισμού εργασίας αλλά και, αν μη τι άλλο, ανθρώπινης μεταχείρισης για να μπορεί να επιτευχθεί η όποια υποτιθέμενη αποστολή τους.
Η αποστολή του Αστυνομικού Συνδέσμου αναφέρεται στο άρθρο 105 του Π.Δ. 141/1991« Παράσταση σε αθλητικές εκδηλώσεις» ως εξής:
«4. Κατά την τέλεση αθλητικών συναντήσεων που αξιολογούνται από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ως μείζονος σπουδαιότητας, δύναται να ορίζεται αστυνομικός ως Αθλητικός Αστυνομικός Σύνδεσμος, ο οποίος παρίσταται καθόλη τη διάρκεια της αθλητικής συνάντησης, τελεί υπό τις εντολές του επικεφαλής των μέτρων και δημιουργεί σχέσεις επικοινωνίας με τους φιλάθλους των ομάδων που αγωνίζονται, προς το σκοπό αποτροπής εντάσεων και επεισοδίων.
Ο Αθλητικός Αστυνομικός Σύνδεσμος προέρχεται, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ορίζεται από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης σε εύλογο χρόνο πριν από την τέλεση της αθλητικής συνάντησης και προς το σκοπό εκπλήρωσης της αποστολής του δημιουργεί σχέσεις επικοινωνίας με τους υπευθύνους των ομάδων, τους οργανωμένους Συνδέσμους Φιλάθλων και με τις αρμόδιες για την τέλεση του αγώνα Αρχές και Φορείς. Επίσης μεταφέρει οδηγίες και προτροπές των αρμοδίων αστυνομικών Υπηρεσιών που σχετίζονται με την ομαλή τέλεση των αγώνων και την ανύψωση του αθλητικού πνεύματος".»


Το γιατί, καθήκοντα που αναλογούν στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας (ως γνωστόν ο θεσμός ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη) «μετακυλήθηκαν» στους δύο (2) νέους συναδέλφους που προφανώς επωμίστηκαν εξωπραγματικά καθήκοντα, φρονούμε ότι πρέπει να γίνει αντικείμενο διερεύνησης. Σίγουρα οι παραπάνω συνάδελφοι δεν ευθύνονται γι' αυτό και όπως φαίνεται τους αποδόθηκαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν.
Το όποιο κενό στο σύνολο των αστυνομικών μέτρων και αν εφαρμόστηκε ο κανονισμός ασφάλειας αθλητικών εκδηλώσεων είναι και αυτό αντικείμενο διερεύνησης.
Κύριε Αρχηγέ,
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση άρση της διαθεσιμότητας των δύο (2) συνάδελφων και για την διεξαγωγή έρευνας σε βάθος για την αναζήτηση των ευθυνών σ' όσους και όποιους αυτές ανήκουν, ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο για την απόδοση «δικαίου» μέσω της εύκολης οδού των «εξιλαστήριων θυμάτων».
ypografes-poasy

Αίτημα για επιχορήγηση στο Ίδρυμα Εξοχών κατόπιν του κουρέματος των αποθεματικών αυτού

poasy
Αθήνα 24 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 511/8/13
Προς: 1) Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο ΖΑΝΙΑ
2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
3) Δ/ντη Ιδρύματος Εξοχών ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικό Διευθυντή π. Ιωάννη ΚΟΚΚΩΝΗ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Με τις διατάξεις του αρθ. 5 του Ν. 2018/92 συνεστήθει Ίδρυμα με την επωνυμία «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» με έδρα την Αθήνα το οποίο αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. που ελέγχεται και εποπτεύεται από την Δ/νση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ των σκοπών του Ιδρύματος είναι η λειτουργία των παιδικών εξοχών για τα τέκνα των εν ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. στα κτίσματα και τις εγκαταστάσεις που ευρίσκονται στην ιδιόκτητη έκταση στον Αγ. Ανδρέα Αττικής. Δύναται επίσης νομίμως να μισθώνει ιδιωτικές κατασκηνώσεις στην περιφέρεια, για την φιλοξενία των τέκνων των Αστυνομικών και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί εκεί , με την αυτονόητη όμως προϋπόθεση της τηρήσεως της νομοθεσίας που αφορά την διαδικασία σύννομης σύμβασης μίσθωσης υπηρεσιών και η σχετική δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό στόχων του Ιδρύματος. Από το 2004 έως και το 2011 το Ίδρυμα Εξοχών προβαίνει σε μίσθωση ιδιωτικών κατασκηνώσεων στην περιφέρεια μετά την διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών και την ανάδειξη των μειοδοτών ιδιωτών.
Οι δαπάνες που απαιτούνται για την κάλυψη του σκοπού του Ιδρύματος προέρχονται αποκλειστικά από τα οικονομικά πλεονάσματα των Λεσχών της ΕΛ.ΑΣ. και τα έσοδα από τα παρεκκλήσια των παιδικών εξοχών χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει αν και προβλέπεται από το άρθ. 5 του Ν. 2013/92, καμία επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Θα πρέπει ακόμα να επισημανθεί ότι από τα προαναφερόμενα έσοδα ενισχύονται με εφάπαξ ετήσιο βοήθημα τα άγαμα και ανήλικα ορφανά των συναδέλφων μας που απεβίωσαν ενώ βρισκόταν στην ενεργό Υπηρεσία.
Ως νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικώς βάση της ισχύουσας Νομοθεσίας είχε καταθέσει το αποθεματικό του στην Τράπεζα της Ελλάδας και το οποίο όπως έχουμε πληροφορηθεί ανέρχονταν την 9-3-2012 στο ποσό των 805.893,79 € ενταγμένο στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας και το οποίο είχε όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων επενδυθεί σύμφωνα με το αρθ. 15 παρ. 11 του Ν. 2469/97. Την 12-3-2012 η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου που αντιστοιχεί στην μερίδα του Ιδρύματος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους ανέρχεται στο ποσό των 460.867, 57€ με τρέχουσα αξία το ποσό των 246.447,52 €.
Η προαναφερόμενη απομείωση του αποθεματικού δημιουργεί σήμερα σοβαρά προβλήματα στον σκοπό του προαναφερόμενου Ιδρύματος καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν είναι εφικτή η μίσθωση ιδιωτικών κατασκηνώσεων στην Περιφέρεια, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την υπάρχουσα οικονομική κρίση καθίσταται απαγορευτική η συμμετοχή των παιδιών μας στις κατασκηνώσεις καθώς απαιτείται πλέον η κάλυψη των εξόδων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς καμία άλλη παροχή είτε μέσω του ασφαλιστικού μας Ταμείου είτε μέσω κοινωνικών προγραμμάτων του κράτους δεν προβλέπεται.
Προς τούτο παρακαλούμε να εξετάσετε την επιχορήγηση του Ιδρύματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καταστεί εφικτή η διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού και η ανάδειξη αναδόχου από το Δ.Σ. του Ιδρύματος.
ypografes-poasy

Τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

poasyΔημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012


 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 24 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 100/3/28α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής
3) Διεύθυνση Υγείας, Υγιεινής και Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ομοσπονδία μας κατ' επανάληψη ύστερα από καταγγελίες Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων απευθύνθηκε προς την Πολιτική και Αστυνομική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται στους εργασιακούς χώρους εξαιτίας της μη τήρησης και εφαρμογής των όρων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από το Π.Δ. 45/2008. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα τα προβλήματα βαίνουν ολοένα και περισσότερο διογκούμενα, θέτοντας σε πλείστους όσους κινδύνους συμπολίτες μας αλλά και συναδέλφους, ιδίως αυτούς που κινούνται και εκτελούν υπηρεσία στους χώρους κράτησης των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικότατη είναι η περίπτωση που καταγγέλλει η Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής με τα επισυναπτόμενα υπ' αριθμ. 100/4-6 από 18/5/2012 και υπ' αριθμ. 100/4-7 από 22/5/2012 έγγραφά της, με τα οποία εναγωνίως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από τη συσσώρευση σοβαρότατων προβλημάτων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των συναδέλφων και ιδίως των κρατητηρίων.

Καταγγέλλουν οι συνάδελφοι της Ένωσης ότι σε κρατούμενους των κρατητηρίων Υπηρεσιών της Α.Δ. Χαλκιδικής (Τ.Δ.Λ. Ορμύλιας) παρουσιάστηκαν συμπτώματα της μεταδοτικής ασθένειας της ψώρας και ότι σε αυτά τα κρατητήρια δεν είχε γίνει απολύμανση από το Σεπτέμβριο του 2010 εξαιτίας έλλειψης κονδυλίων.

Παρά τις κατά διαστήματα καταγγελίες και παρεμβάσεις της Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής για την άμεση έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις αλλά και για την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας από κάθε πλευρά στους συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους, μέχρι σήμερα ουδεμία θετική ανταπόκριση υπήρξε εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Και ωσάν να μην έφτανε αυτό μόλις προχθές διατάχθηκε από το Α.Ε.Α. η έκτακτη μεταγωγή τριάντα (30) κρατουμένων από την Ηγουμενίτσα και η κράτησή των δεκαπέντε (15) εξ' αυτών στα ίδια μολυσμένα κρατητήρια Υπηρεσιών της Α.Δ. Χαλκιδικής.

Κύριε Αρχηγέ,

Η παρέμβασή σας για την άμεση έγκριση των κονδυλίων της δαπάνης απολύμανσης των κρατητηρίων των Υπηρεσιών της Α.Δ. Χαλκιδικής, της αποσυμφόρησης αυτών και της απαρέγκλιτης τήρησης και εφαρμογής των όρων υγιεινής και ασφάλειας είναι πλέον απαραίτητη. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες οφείλουν να δώσουν άμεσες λύσεις και πριν οι συνάδελφοι αναγκαστούν να προχωρήσουν στις οφειλόμενες αλλά και αναγκαίες εκδηλώσεις αντίδρασης για την προστασία και διασφάλιση των συναδέλφων μας από κάθε πλευρά.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής στην οποία κοινοποιείται η παρούσα με τα επισυναπτόμενα έγγραφα της Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής, παρακαλείται για τις δικές τις ενέργειες αναφορικά με την τυχόν έκθεση σε κάθε είδους κινδύνους τόσο των κρατουμένων όσο και των Φρουρών αστυνομικών από άποψη της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των κρατητηρίων της Α.Δ. Χαλκιδικής και ιδίως των κρατητηρίων του Τ.Δ.Λ. Ορμύλιας.

Η Διεύθυνση Υγείας, Υγιεινής και Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής παρακαλείται ομοίως αναφορικά με τη διενέργεια αυτοψίας και σύνταξης σχετικής έκθεσης εάν οι συγκεκριμένοι χώροι των κρατητηρίων της Α.Δ. Χαλκιδικής – Τ.Δ.Λ. Ορμύλιας πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις από κάθε πλευρά κυρίως της υγιεινής – ασφάλειας και της χωρητικότητας.

Η Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής παρακαλείται για την παρακολούθηση της εξέλιξης του όλου ζητήματος παρέχοντας κάθε συνδρομή και κάθε σχετική επιπρόσθετη πληροφορία τόσο στην Εισαγγελική Αρχή όσο και στη Διεύθυνση Υγείας – Υγιεινής και Πρόνοιας, ενημερώνοντάς μας σχετικά.



-

Για ποιους λόγους δεν μπήκε το εκλογικό επίδομα, Τί λέει το αρχηγείο, Θα υπάρξει νέο εκλογικό;

Δημοσιευμένο στο: http://www.bloko.gr

Για ποιους λόγους δεν μπήκε το εκλογικό επίδομα, Τί λέει το αρχηγείο, Θα υπάρξει νέο εκλογικό;
Στα γρανάζια, ή μάλλον στις συμπληγάδες της ανήκεστης γραφειοκρατικής διαδικασίας πιάστηκε κατά πως φαίνεται η διαδικασία ενσωμάτωσης του εκλογικού επιδόματος στη μισθοδοσία Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστάσεις μισθοδοσίας βγαίνουν στις 10 με 12 κάθε μήνα και δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η επίμαχη απόφαση πήγε στις οικονομικές υπηρεσίες της Κατεχάκη στις 8 ή στις 9 του μήνα.
Έκτοτε, ξεκίνησε μια διελκυνστίδα γραφειοκρατικής μακρόσυρτης ακολουθίας, καθώς αρχικά θα έπρεπε να γίνει εγγραφή της πίστωσης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη συνέχεια να μπουν οι κρατήσεις, αμέσως μετά να συγκεντρωθούν απ' όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας οι λίστες με τους αστυνομικούς που απασχολήθηκαν στην εκλογική διαδικασία ώστε να γίνει η επιλογή των δικαιούχων, από εκεί και πέρα να πάει προς έγκριση στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου και τέλος στην ενιαία αρχή πληρωμών για να μπουν τα χρήματα του φιλοδωρήματος μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αυτός, ή μάλλον η συγκεκριμένη πολυσχιδής τυπολατρική αλλά απαραίτητη διαδικασία θα έπρεπε να τρέξει με γοργούς ρυθμούς κάτι που ήταν πρακτικά αδύνατο, ώστε τα περίπου 103 ευρώ που αντιστοιχούν στον καθένα από τους δικαιούχους ν' αποδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
Σε ερώτηση για το εάν στις επικείμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη, απάντηση δεν δόθηκε, παρά μόνο αόριστα ότι το ποσό των 60 ή 70 εκατομμυρίων που είχε προϋπολογιστεί από τον κ. Γιαννίτση για τις προηγούμενες εκλογές, έχει σχεδόν εξανεμιστεί, οπότε...

Χορήγηση αδειών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

poasy
Αθήνα 23 Μαΐου 2012
 
Αρ. Πρωτ.: 302/2/25α :
ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλουν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις θέτοντας ευγενείς στόχους για την περαιτέρω καταξίωσή τους και την πιστοποιημένη μορφωτική τους αναβάθμιση.
Τούτο ως γνωστό, απαιτεί επίμονη και επίπονη προσπάθεια κυρίως ψυχική αλλά και σωματική για την ενεργοποίηση των ατομικών προσόντων και ικανοτήτων που εδράζονται στη φιλομάθεια για την πλήρωση του ανάλογου επιπέδου ετοιμότητας που απαιτούν αυτές οι εξετάσεις. Η Υπηρεσία πρέπει να στέκεται αρωγός σ' αυτές τις προσπάθειες.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Για την απρόσκοπτη συμμετοχή αλλά και ενθάρρυνση των αστυνομικών που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, ώστε κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε να χορηγούν άδειες απουσίας (κανονική – βραχεία) σε όσους από αυτούς το επιθυμούν, με δεδομένο ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 21/05/2012.
ypografes-poasy



Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου για την ανάρτηση για δημόσια διαβούλευση Σχεδίου Π.Δ.,με το οποίο επιδιώκεται η καθιέρωση νέας ενιαίας διαδικασίας αναγνώρισης σε αλλοδαπούς & ανιθαγενείς,του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας


                                            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 22 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναρτάται αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 στον ιστότοπο www.opengov.gr, για δημόσια διαβούλευση, Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος , με το οποίο επιδιώκεται η καθιέρωση νέας ενιαίας διαδικασίας αναγνώρισης σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας, σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβουλίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα» ( L 326/13.12.2005).
Η εν λόγω αναμορφωμένη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας θα αποτελέσει κύρια αποστολή της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών, που ιδρύθηκαν με το ν.3907/2011.
Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης των δομών και διαδικασιών που διέπουν τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, σε συμφωνία προς τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις μας στον τομέα αυτό.
Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 14.00 της 1ης Ιουνίου. Αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς υπογραφή.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για κλοπή σε ξωκλήσι

   
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 22 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν, χθες (21-5-2012) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή σε ξωκλήσι.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (21-5-2012) εισήλθαν σε ξωκλήσι που βρίσκεται σε χωριό της Ορεστιάδας και αφαίρεσαν από το παγκάρι του, το χρηματικό ποσό των 150 Ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας

Σύλληψη πέντε (5) ατόμων για παράνομη αλιεία

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 21 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη πέντε (5) ατόμων για παράνομη αλιεία
Στους τρεις (3) εξ αυτών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο σε ζώνη απαγορευμένης περιοχής
Συνελήφθησαν προχθές (19-5-2012) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 28, 48, 52 (γυναίκα) και 53 ετών και μια 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για παράνομη αλιεία.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε δράστες, διότι ψάρευαν σε ζώνη απαγορευμένης περιοχής, κατά το χρονικό διάστημα που έχει απαγορευτεί η αλιεία. Επίσης, οι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 53, 52 και 48 ετών, δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια αλιείας και εισόδου σε ζώνες απαγορευμένης περιοχής.
Η σχετική δικογραφία για τον 53χρονο, την 52χρονη και τη 48χρονη, περιλαμβάνει και την παράβαση των μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.
Κατασχέθηκαν επτά (7) πτυσσόμενα μεταλλικά αλιευτικά καλάμια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.

Παρακράτηση φόρου εισοδήματος κατά το ημερολογιακό έτος 2011

           Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,




Μετά την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών του 2011 από την Διαχείριση Χρηματικού για φορολογική χρήση, γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων σχετικά με την μη ταύτιση των καθαρών αποδοχών της βεβαίωσης με τις καθαρές αποδοχές των μηνιαίων  αποδοχών.  Για την πληρέστερη ενημέρωση σας και την αποφυγή παρερμηνειών από διάφορους '' σχετικούς'' σας επισυνάπτουμε  το υπ' αριθ. 1543Α/12/487253 από 20/04/2012 έγγραφο από την Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού Α.Ε.Α. με θέμα «Παρακράτηση φόρου εισοδήματος κατά το ημερολογιακό έτος 2011» το οποίο προσδιορίζει το καθαρό εισόδημα και διευκρινίζει τον ακριβή τρόπο παρακράτησης φόρου για το 2011.
-

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Και επίσημα εκλογές στις 17 Ιουνίου- Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα 71/2012

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr
Σάββατο, 19 Μάιος 2012
-Και τυπικά σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται πλέον η χώρα.
Στις 9 το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 72/2012, για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012, το οποίο επίσης δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Α-125/19.05.2012.

Αναλυτικά στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:
Έχοντας υπ' όψη
1.τις διατάξεις των άρθρων 36 παρ. 2 περιπτ. γ' και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος.
2. Το γεγονός ότι α) οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς του πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτικοί δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, β) κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 15 Μάιου 2012 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, γ) απέτυχαν οι προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και δ) αναθέσαμε στον Παναγιώτη Πικραμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές, αποφασίζουμε:
Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΔ' Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 28 Ιουνίου 2012, ήμερα Πέμπτη και ώρα 11.00.

Κατεβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Στο ψυγείο κρίσεις, άδειες και μέτρα στην ΕΛΑΣ λόγω εκλογών

Δημοσιευμένο στο : http://prismanews.gr
Παρασκευή, 18 Μάιος 2012
Το επαναλαμβανόμενο σκηνικό των εκλογών φαίνεται ότι δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα και νέες διαδικασίες σε πολλές υπηρεσίες και κυρίως στα σώματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα αναστέλλονται και πάλι οι άδειες τόσο στην αστυνομία όσο και στο λιμενικό και στην πυροσβεστική. Στα σώματα ασφαλείας την προεκλογική περίοδο οι άδειες του προσωπικού «κόβονται».
Έτσι, εξακολουθούν να απαγορεύονται οι άδειες μέχρι και τις 17 Ιουνίου ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η απαγόρευση αυτή ξεκίνησε με την έναρξη της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, δηλαδή πριν τις γιορτές του Πάσχα. Και δε φτάνει αυτό αλλά ενώ ο τόπος δέχεται κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερους τουρίστες η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια να αναπτύξει τις δυνάμεις της στις τουριστικές περιοχές μια και ένα μεγάλο μέρος των ανδρών της το διαθέτει στην προεκλογική περίοδο και στους κινδύνους που αυτή μπορεί να εγκυμονεί.
Μπορεί σε αυτή την εκλογική μάχη να μη χρειάζεται σταυρός και ενδέχεται οι περιοδείες των υποψηφίων να είναι λιγότερες λόγο...λίστας ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα στηθούν και πάλι εκλογικά κέντρα (που δεν πρόλαβαν να ξεστηθούν), ότι δε θα βγουν και πάλι στα χωριά ...εκλογομάγειρες και κομπανίες αλιεύοντας ψήφους. Όλοι τούτοι όμως χρειάζονται, έστω και διακριτικά, αστυνομική περιφρούρηση και άρα δυνάμεις που θα πρέπει από κάπου να αντληθούν.
«Το προσωπικό είναι ήδη ταλαιπωρημένο από τις προηγούμενες εκλογές. Την ίδια στιγμή έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε Χερσόνησο και Μάλια, έχουμε εθνικούς δρόμους και θανατηφόρα τροχαία, έχουμε και πάλι εκλογικά κέντρα, εκλογικά τμήματα και έπεται συνέχεια...όλα αυτά θέλουν κόσμο!» επεσήμανε στο prismanews.gr αξιωματικός του σώματος στο νομό που ξέρει καλά ότι ούτε οι δυνάμεις αρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ούτε αντοχές υπάρχουν.
Γίνεται έτσι σαφές ότι όσο προχωρά το καλοκαίρι, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση για τα σώματα ασφαλείας που εμπλέκονται στη διαδικασία της εκλογικής μάχης και που θα πρέπει να τα προλάβουν όλα. Μέχρι τις 17 Ιουνίου πάντως όλοι οι αξιωματικοί αλλά και το σύνολο του προσωπικού θα βρίσκεται και πάλι στους δρόμους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα, όπως και στην προηγούμενη εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου. Θα υπάρχουν και πάλι δύο επικεφαλής αστυνομικοί διευθυντές, υπεύθυνοι για τα εκλογικά μέτρα που θα ενημερώνονται για όλες τις εκδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις, καθόδους πολιτικών αρχηγών και στελεχών στο νομό έτσι ώστε το σώμα να βρίσκεται έτοιμο να αντιμετωπίσει ότι δυσκολία προκύψει.
Κρίσεις...στοπ
Την ίδια στιγμή βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν γίνει κρίσεις των αξιωματικών. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που είχε εκδοθεί, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Ωστόσο το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 17 –χωρίς κανείς να θεωρεί δεδομένο το σχηματισμό κυβέρνησης άμεσα – γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και σε αυτό υπήρχε ένας πολύ λανθασμένος και πρόχειρος σχεδιασμός που άφησε εκτεθειμένους τους αξιωματικούς. Όλα δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο να ξεκινήσουν οι κρίσεις του σώματος στην ώρα τους ενώ οι επικεφαλής των Γενικών και των Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά τη χώρα βρίσκονται στα ίδια πόστα 15-16 μήνες και ως φαίνεται θα μείνουν κι άλλο....
«Δε θυμόμαστε αντίστοιχη περίπτωση τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.» έλεγαν στο prismanews.gr αξιωματικοί της Κρήτης που βλέπουν την κάθε μέρα που κυλάει στο νησί να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη από άποψη εγκληματικότητας και την ίδια ώρα η πολιτεία να μην κάνει απολύτως τίποτα για να διευκολύνει το έργο τους.