Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στην Ορεστιάδα

        
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στην Ορεστιάδα
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, κλοπή που είχε διαπραχθεί, την 27-3-2012, στην πόλη της Ορεστιάδας.
Συγκεκριμένα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο δράστης, την 27-3-2012, εισήλθε στην οικία δύο ημεδαπών, από όπου αφαίρεσε 120 Ευρώ και δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων, ενώ στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη μια εξ αυτών, πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού των 600 Ευρώ.
Ο 23χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Ξάνθης.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκε η τρίμηνη εκπαίδευση στην εκμάθηση της Βουλγαρικής γλώσσας


Ολοκληρώθηκε το τρίμηνο «Σχολείο εκμάθησης της Βουλγαρικής Γλώσσας», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στη Βέροια Ημαθίας.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επτά (7) αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι ασχολούνται με το συνοριακό έλεγχο, την υποδοχή των μεταναστών, τον έλεγχο της νομιμότητάς τους και τη μετέπειτα διαχείριση τους, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν εξειδικευμένοι διδάσκοντες καθηγητές της βουλγαρικής γλώσσας.
Κατά την εκπαίδευση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνομική ορολογία, αλλά και την ορολογία σε θέματα παράνομης μετανάστευσης και προστασίας των συνόρων.

Σύλληψη ημεδαπής για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

      
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 29 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπής για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 37 δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (28-6-2012) το μεσημέρι, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 38χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τριάντα επτά (37) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους 0,30 έως 1,60 μέτρων
  • τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 47,9 γραμμαρίων
  • μία (1) συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 0,6 γραμμαρίων
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 28 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα
Συνελήφθησαν χθες (27-6-2012) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26, 25 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα στην Ορεστιάδα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους .
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Συνελήφθη στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου 68χρονη ημεδαπή για παράνομη απασχόληση αλλοδαπής και διευκόλυνση ακολασίας άλλων

      
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 27 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 68χρονη ημεδαπή για παράνομη απασχόληση αλλοδαπής και διευκόλυνση ακολασίας άλλων
Συνελήφθη προχθές (25-6-2012) το βράδυ, στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 68 χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπής και διευκόλυνση ακολασίας άλλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, προχθές (25-6-2012) πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποίησαν έλεγχο σε οίκο ανοχής, ιδιοκτησίας 68χρονης ημεδαπής, στο οποίο κατελήφθη να εργάζεται παράνομα και να εκδίδεται επ΄αμοιβή, 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας.
Η 68χρονη, η οποία κατά τον έλεγχο απουσίαζε, εντοπίσθηκε βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (25-6-2012) και συνελήφθη.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ σε βάρος της 40χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.

22 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Αποτελέσματα εκλογών

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΑΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
22o ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Αρ. Πρωτ.: 701/3/8μ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Περαιώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 22ου Πανελλαδικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που διεξήχθη την 25,26 & 27 Ιουνίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, με τις διατάξεις του νέου συνδικαλιστικού Νόμου 3938/2011.
Αναφορικά με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 27μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας γνωρίζεται ότι την ψήφο των αντιπροσώπων – συνέδρων διεκδίκησαν τρεις συνδυασμοί:
● «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ»
● «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - Ε.Κ.Α.»
● «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – Α.Σ.Κ.Α.»
Εγγεγραμμένοι Σύνεδροι: 429
Ψήφισαν : 404
Έγκυρα: 404 (λευκό 1)

Έλαβαν:
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ: 150 ψηφοδέλτια
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - Ε.Κ.Α.: 130 ψηφοδέλτια
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ–Α.Σ.Κ.Α.123 ψηφοδέλτια

Σύμφωνα με τα ανωτέρω αποτελέσματα ο συνδυασμός

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ» εκλέγει δέκα (10) μέλη ήτοι: 1. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος 2. ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης 3 ΒΛΑΧΟΣ Γεώργιος 4. ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής 5. ΜΠΑΚΑΡΑΣ Γρηγόριος 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος 7. ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος 8. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα 9. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης 10. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης

«ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - Ε.Κ.Α.» εκλέγει εννιά (9) μέλη ήτοι: 1. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος 2. ΔΑΓΚΛΗΣ Δημήτριος 3. ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Νικόλαος 4. ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος 5. ΜΥΛΩΝΑΣ Ευάγγελος 6. ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος 7. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος 8. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος 9. ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – Α.Σ.Κ.Α.» εκλέγει οκτώ (8) μέλη ήτοι: 1. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Γεώργιος 2. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος 3. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνιος 4. ΤΟΛΙΚΑΣ Μιχαήλ 5. ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος 6. ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος 7. ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ Στέργιος 8. ΟΣΣΑΣ Βασίλειος

Σύμφωνα με το καταστατικό, θα ακολουθήσει η εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας από τα 27 νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μετά από πρόσκληση, μέσα σε επτά (7) ημέρες, του πρώτου υποψηφίου που πλειοψήφησε.

Θεσσαλονίκη, 27 Ιουνίου 2012

http://www.poasy.gr
 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Δημοσιευμένο στο : "Νέα Αστυνομία" http://www.poasy.gr
Κυριακή, 24 Ιούνιος 2012
έκδοση της ΠΟΑΣΥ "Νέα Αστυνομία" (τ.65)Δοκιμαζόμενοι, αλλά μη καμπτόμενοι
Συμπαράσταση-Συνεργασία- Συνεισφορά

Η Ομοσπονδία προχωρά με αποφασιστικότητα στο 22ο Πανελλαδικό Συνέδριό της υπερτονίζοντας τα συν του συνδικαλιστικού μας αγώνα για τη συνέγερση ενάντια στη συντριβή.
Με πνεύμα ενότητας και καλής συνεργασίας προσέρχονται στο συνέδριο οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, σεβόμενες τις καταστατικές μας αρχές και την ιστορία του γνήσιου και ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Η χώρα μας, ως γνωστόν, βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και όχι μόνο, κρίση.
Εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια,βρεθήκαμε ως κοινωνία και ως άτομα, στη μέγγενη των απροσχημάτιστων επεμβάσεων της τρόικας και άλλων εξωθεσμικών κέντρων.
Στο όνομα της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης επιχείρησαν να υποτιμήσουν το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά αντιδράσαμε. Αντιδράσαμε στις πλατείες, αντιδράσαμε και στις κάλπες, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Διαχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή τη θέση μας υψώνοντας τη σημαία της υπερηφάνιας του Έλληνα και όχι της υποταγής στα μνημόνια. Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον αγώνα μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα διαψευστεί η αισιοδοξία και η ελπίδα που τρέφουμε για το αύριο. Είμαστε «καταδικασμένοι» να πετύχουμε.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κινηθήκαμε ως Ομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια των μνημονίων, της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, της αφαίρεσης κεκτημένων δικαιωμάτων και της απροκάλυπτης ληστείας μισθών, συντάξεων, αποθεματικών ταμείων κλπ. Παρά ταύτα, με τους αγώνες μας καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι. Περισώσαμε ό,τι μπορέσαμε και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Την ίδια ώρα πετύχαμε και σημαντικές θεσμικές και άλλες ρυθμίσεις, λεπτομερή παρουσίαση των οποίων θα γίνει στο προσεχές συνέδριό μας.
Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι με την κριτική που ασκήσαμε, καταφέραμε να κάνουμε όλα τα πολιτικά κόμματα να μιλήσουν, πριν από τις εκλογές, και να διατυπώσουν τις θέσεις τους. Είχαμε επισημάνει ότι τα λεγόμενα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα έπλητταν και την Ελληνική Αστυνομία και θα την οδηγούσαν σε νέες περιπέτειες κι εμάς τους ένστολους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Απαιτήσαμε από τις κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν τους τελευταίους μήνες, να εξαιρεθεί η Ελληνική Αστυνομία από τις περικοπές και να αντιμετωπιστεί το αγαθό της ασφάλειας ως πρώτη προτεραιότητα, ως εθνική υπόθεση. Φωνάξαμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική που θα εξασφαλίζει στον Έλληνα Αστυνομικό καλύτερες συνθήκες υπηρεσίας και διαβίωσης, διότι ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης.
Τώρα, πια, μετά τις εκλογές, είναι ώρα για αποφάσεις. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν συνέπεια λόγων και έργων κι εμείς από την πλευρά μας την αυτονόητη συνέχιση του αγώνα μας. Με την ελπίδα ότι το επικείμενο 22ο συνέδριό μας θα οπλίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με ξεκάθαρες αποφάσεις για την επανάκτηση των απωλειών σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο και την αποκατάσταση του λειτουργήματός μας, δηλώνουμε «παρών» στους νέους αγώνες που έρχονται.

Κεντρικό Άρθρο δημοσιευμένο στην έκδοση της ΠΟΑΣΥ "Νέα Αστυνομία" (τ.65)

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα της έκδοσης απευθείας στην πηγή:
http://www.poasy.gr

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιευμένο στο : http://www.minocp.gov.gr
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012
-Τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στο υπουργείο. Ο νέος Υπουργός, Νικόλαος Δένδιας, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του απερχόμενου υπηρεσιακού Υπουργού Ελευθέριου Οικονόμου.

Ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας έθεσε τις προτεραιότητες του έργου που πρέπει να επιτελεστεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι κυρίαρχο κοινωνικό αίτημα…Στόχος είναι να κινητοποιηθεί κάθε μέσο, να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, προκειμένου οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς: Στα σπίτια, στους δρόμους, στις πόλεις, στην περιφέρεια.

Στόχος είναι, επίσης, να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικό τρόπο η λαθρομετανάστευση και η προϊούσα γκετοποίηση γειτονιών ολόκληρων της πρωτεύουσας του κράτους, της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων. Θα προσπαθήσουμε με τα μέσα, τα οποία διαθέτουμε και με αυτά τα οποία μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσουμε την αστυνόμευση, να ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων και να διευκολύνουμε τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών…..
Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας στο έργο τους δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιικό ούτε από το αξιακό μας σύστημα. Γνωρίζω ότι διερχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησης, από τη μία ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και της απόπειρας υποκατάστασης, από την αντίπερα ακραία εκδοχή.

Κυρίες και Κύριοι, Αξιωματικοί γυναίκες και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας: Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω μαζί σας, να με νιώθετε κοντά σας, πλάι σας σ’ αυτή την τιτάνια προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου δόγματος ασφάλειας: «Επιτρέψτε μου να κάνω μία αναφορά σε κάτι που θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα μας και πιστεύω ότι οι πολιτικές συνθήκες, είναι οι καταλληλότερες πλέον μετά από τη μεταπολιτευτική περίοδο για να διαμορφωθεί ένα εθνικό δόγμα εσωτερικής ασφάλειας. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα σε αυτό.

Κύριε Υπουργέ, νομίζω θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς, να διαμορφωθεί υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες που δημιουργούν προϋποθέσεις μίας πολιτικής ομοψυχίας και τα θέματα της ασφάλειας είναι τόσο ψηλά, να διαμορφωθεί ένα δόγμα – εθνικό δόγμα – εσωτερικής ασφάλειας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τόσο τις παραδοσιακές απειλές και τους κινδύνους όσο και τις νέες ασύμμετρες προκλήσεις που προέρχονται από ένα πραγματικά συνθετότερο και ιδιαίτερα απρόβλεπτο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον».

Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αχαϊας, Αθανάσιος Νταβλούρος και Δράμας, Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Δημήτριος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών, Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κων/νος Μπίκας.

Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι Αξιωματούχοι της Πολιτείας, καθώς και προσωπικό των φορέων του Υπουργείου.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Νικολάου Δένδια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1959
ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΖΥΓΟΥ: ΔΑΦΝΗ ΛΑΛΑ
ΟΝ/ΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ο Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατάγεται από τους Παξούς.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.).
Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.
Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978. Υπήρξε μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, της Γραμματείας Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ και της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ «Δημοκρατική Πρωτοπορία» από το 1979 ως το 1981.
Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009 και τον Μάρτιο του 2012, κερδίζοντας τη μοναδική έδρα για τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα.
Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίσθηκε Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και ένα χρόνο αργότερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν αποφάσεων του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Έχει διατελέσει μέλος πολλών Επιτροπών της Βουλής: Αναθεώρησης του Συντάγματος, Παραγωγής & Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Προστασίας Περιβάλλοντος και Παρακολούθησης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.
Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2013 και Αντιπρόεδρος για το 2012. Είναι μέλος της Επιτροπής από το 2004.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Από το Μάρτιο του 2008 μέχρι το Φεβρουάριο του 2009 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Κέρκυρα.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Επτανησίων Πολιτεία» και μέλος των περισσότερων Κερκυραϊκών σωματείων, όπως της Αναγνωστικής Εταιρείας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», της Λέσχης Προστασίας Περιβάλλοντος κλπ.
Είναι παντρεμένος με τη Δάφνη Λάλα και έχει δύο γιούς, το Σπύρο και το Στέφανο.

Τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας


poasy
Αθήνα 21 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 100/3/28γ
Προς: Την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Σχετ.: Υπ' αριθ. 100/3/28α από 24/05/2012 έγγραφό μας
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας σας αποστέλλουμε επισυναπτόμενο το υπ' αριθ. 14643/12/774987 από 20/06/2012 έγγραφο της Δ/νσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. με θέμα: «Υγιεινή και Ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους».
ypografes-poasy

100_3_28g

Παρέμβαση για την προκήρυξη περιορισμένου αριθμού σπουδαστών στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.


shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 21 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ: 314/2/18
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την προκήρυξη περιορισμένου αριθμού σπουδαστών στις Σχολές
της Ελληνικής Αστυνομίας
Οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται και στη χθεσινή «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας», από την οποία προκύπτει ότι φέτος εγκρίθηκαν πιστώσεις για την κάλυψη μόλις πεντακοσίων ογδόντα (580) κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού.
Ειδικότερα, ο αριθμός των Αστυνομικών, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε 500 και για τη Σχολή Αξιωματικών, καθορίζεται 80, αριθμοί που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις τεράστιες ελλείψεις και στις απαιτήσεις των Υπηρεσιών για να καλύψουν στοιχειωδώς το έλλειμμα αστυνόμευσης και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας.
Είναι φανερό, αν ισχύσει τελικά η απόφαση αυτή, ότι πριν ακόμα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση η Ελληνική Αστυνομία δέχεται ένα πλήγμα αποδυνάμωσης.
Επίσης επισημαίνουμε το γεγονός ότι η προκήρυξη από το Αρχηγείο δημοσιοποιήθηκε πριν και όχι μετά από την ανάληψη καθηκόντων από νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, αλλά και την ελληνική κοινωνία, την οποία αφορά άμεσα η πολιτική απογύμνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, να απαιτήσουν μαζί με τις Ομοσπονδίες μας από τη νέα κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας τέρμα σε αποφάσεις που μας καθηλώνουν στο χθες, ενώ επιχειρούμε το άλμα στο μέλλον...
ypografes_poasy-poaxia

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Δημοσιευμένο στο : http://www.astynomia.gr
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2012
-Η Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, αναρτήθηκε στο site της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.astynomia.gr).
Στη Σχολή αξιωματικών θα εισαχθούν φέτος 60 αντί των 100 πέρσι και στην σχολή αστυφυλάκων θα μπουν 500 από τους ... 1.300 που εισήχθησαν το 2011.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Φύλαξη ποινικών κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια

poasy
Αθήνα 20 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 100/3/30γ
Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
κ. Χρίστο ΓΕΡΑΡΗ
2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, Καβάλας, Θεσπρωτίας
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Καβάλας, Θεσπρωτίας
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Σχετ.: 1) Υπ' αριθ. 100/3/25α από 14/02/2012 έγγραφό μας
2) Υπ' αριθ. 100/3/26γ από 29/03/2012 έγγραφό μας
Θέμα: «Φύλαξη ποινικών κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια»
Oι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας και Καβάλας με τα επισυναπτόμενα υπ' αριθ. 100/3/3 από 18/06/2012 και υπ' αριθ. 100/3/15 από 13/06/2012 έγγραφά τους καταγγέλλουν την άρνηση παραλαβής από τα σωφρονιστικά καταστήματα των ποινικών κρατουμένων. Το συγκεκριμένο αυτό ζήτημα έχει ήδη αναδειχθεί από την Ομοσπονδία μας με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίλυσή του.
Συγκεκριμένα σας γνωστοποιούμε ότι τα κρατητήρια του Α.Τ. Καβάλας έχουν μετατραπεί σε Τμήμα Μεταγωγών, ακόμα και σε παράρτημα Δικαστικών Φυλακών. Υπάρχουν κρατούμενοι στα κρατητήρια του Α.Τ. Καβάλας από 07/02/2012 (!!!) και στα κρατητήρια του Α.Τ. Άρτας από τις 13/04/2012 και όπως καταγγέλλεται, οι κρατούμενοι αυτοί είναι κλεισμένοι σε κρατητήρια που δημιουργήθηκαν για βραχεία κράτηση κρατουμένων που δεν μπορούν να προαυλιστούν και στερούνται τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας κλπ, απειλώντας ακόμα και με άρνηση σίτισής τους και όπου σε καμία περίπτωση δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.
Το άρθρο 66 παρ.6 του Π.Δ. 141/1991 αναφέρει: «Στα αστυνομικά κρατητήρια δεν επιτρέπεται η κράτηση υποδίκων ή καταδίκων που προορίζονται για Σωφρονιστικό Κατάστημα, με εξαίρεση τον απολύτως αναγκαίο πριν τη μεταγωγή χρόνο και εφόσον δεν είναι δυνατή η απ' ευθείας μεταγωγή και παράδοση σ' αυτό».
Κύριε Υπουργέ,
Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν αντέχουν άλλους κρατουμένους. Για ακόμα μια φορά παρακαλούμε για την παρέμβασή σας για την άμεση προώθηση των ποινικών κρατουμένων που κρατούνται στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα για τα οποία αυτοί προορίζονται, μέσα στον απόλυτα προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις χρόνο, αλλά και δυνατότητα άρνησης παραλαβής από τις αστυνομικές υπηρεσίες όταν στα κρατητήριά τους παρατηρείται πληρότητα ή όταν δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τους όρους υγιεινής και ασφάλειας (Π.Δ. 45/2008).
Κύριε Υπουργέ,
Ταυτόχρονα, η Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας με το υπ' αριθ. 100/3/2 από 12/06/2012 έγγραφό της καταγγέλλει ότι εξαιτίας της ανύπαρκτης κτιριακής υποδομής των υπηρεσιών της Α.Δ. Θεσπρωτίας, έχει παραχωρηθεί και ένα μέρος για την φύλαξη των κρατουμένων στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας, περιμετρικά του οποίου υπάρχουν αποθήκες καυσίμων, ενώ δεν υπάρχει κάποιος χώρος για την παραμονή των συναδέλφων μας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.
Τα αιτήματα της Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας που επιζητούν άμεσα λύσης μετά τη συνάντηση της Ένωσης με τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας είναι :
1. Εύρεση κλιματιζόμενου χώρου όπου οι συνάδελφοί μας που εκτελούν υπηρεσία
θα παραμένουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους (π.χ. σκοπιά, κατάλληλα διαμορφωμένο κοντέινερ).
2. Καθαρισμός του χώρου κράτησης εσωτερικά.
3. Βάψιμο του χώρου κράτησης εσωτερικά.
4. Απολύμανση σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
5. Επισκευή κλιματιστικού μηχανήματος που υπάρχει στο χώρο κράτησης.
6. Χορήγηση σε τακτά χρονικά διαστήματα γάντια, μάσκες, απολυμαντικά χεριών κ.τ.λ. (Π.Δ. 45/2008).
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων που τέθηκαν από τις Ε.Α.Υ. Άρτας Καβάλας και Θεσπρωτίας.
Οι Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Άρτας, Καβάλας, Θεσπρωτίας στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα με το επισυναπτόμενα σ' αυτή έγγραφα, παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες αναφορικά με την τυχόν έκθεση σε κάθε είδους κινδύνους τόσο των κρατουμένων, όσο και των φρουρών αστυνομικών αλλά και των προσερχόμενων πολιτών στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Α.Δ. Άρτας, Καβάλας και Θεσπρωτίας.
Οι Ε.Α.Υ. Άρτας, Καβάλας, Θεσπρωτίας παρακαλούνται για την παρακολούθηση της εξέλιξης του όλου ζητήματος παρέχοντας κάθε συνδρομή και κάθε σχετική επιπρόσθετη πληροφορία στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Άρτας, Καβάλας, Θεσπρωτίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά.
ypografes-poasy

Παράταση χρόνου υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν έσχες)

poasy
Αθήνα 19 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 305/6/5α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσίες
Θέμα: «Παράταση χρόνου υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν έσχες)»
Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε την υπ' αριθ. 6013/8/14-κστ' από 07/06/2012 Υπουργική απόφαση για την παράταση χρόνου υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν έσχες)».
306_5_5a
ypografes-poasy

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ενίσχυση των Α.Δ. Ορεστιάδας και Α.Δ. Αλεξανδρούπολης

poasy
Αθήνα 18 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/37η
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
3) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Ενίσχυση των Α.Δ. Ορεστιάδας και Α.Δ. Αλεξανδρούπολης»
Κύριε Αρχηγέ,
Από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κοζάνης, Σερρών, Κιλκίς, Γρεβενών λάβαμε τα καταγγελτικού περιεχομένου επισυναπτόμενα έγγραφά τους που αφορούν τις αποσπάσεις συναδέλφων από Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας ως μας ενημέρωσαν, σε υπηρεσίες της Α.Δ. Ορεστιάδας και Α.Δ. Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Έβρου.
Φρονούμε ότι πριν την έκδοση οποιασδήποτε σχετικής διαταγής, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι και τα προβλήματα που ανακύπτουν, πολλά από τα οποία αναφέρονται στα επισυναπτόμενα έγγραφα των ανωτέρω Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας προς αποφυγή λειτουργικών προβλημάτων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:
• Η Α.Δ. Φλώρινας όπως καταγγέλλει η Ε.Α.Υ. Φλώρινας, έχει και αυτή αυξημένες υπηρεσιακές δραστηριότητες στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, καθότι γειτνιάζει με χώρες εισροής λαθρομεταναστών και καθίσταται αδύναμη να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στην αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινής αστυνόμευσης (π.χ. φύλαξη συνόρων, λαθρομετανάστευση κ.λ.π.).
• Η Α.Δ. Χαλκιδικής σύμφωνα με την Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής έχει αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου καθ' ότι το προσωπικό της δεν επαρκεί για την πλήρωσή τους.
• Η Α.Δ. Σερρών ως μας ενημερώνει η Ε.Α.Υ. Σερρών, διαθέτει το αστυνομικό προσωπικό της για την πραγματοποίηση των μεταγωγών του Τμήματος Μεταγωγών Νιγρίτας, ενώ τα Τ.Σ.Φ. Προμαχώνα και Κερκίνης που αποτελούν ανάχωμα στην αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών, αποδεκατίζονται από τις αποσπάσεις αυτές.
• Η Α.Δ. Κιλκίς ενισχύει την Α.Δ. Χαλκιδικής και Α.Δ. Πιερίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ ο έλεγχος διαβατηρίων στους Ευζώνους κατά τους θερινούς μήνες γίνεται ολοένα και περισσότερο εντονότερος, αφού αποτελεί την κύρια είσοδο επισκεπτών από άλλες χώρες, όπως μας γνωρίζει η Ε.Α.Υ. Κιλκίς.
• Το Τ.Δ.Λ. Γόννων και Ελασσόνας Λάρισας που διατάσσονται να ενισχύσουν την Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας έχουν ήδη μειωμένη κατά ήμισυ τη δύναμή τους λόγω αποσπάσεων - επανδρώσεων διαφόρων γραφείων και ομάδων της Α.Δ. Λάρισας σύμφωνα με την Ε.Α.Υ. Λάρισας.
• Η Ε.Α.Υ. Κοζάνης αναφέρει ότι οι συνάδελφοι που θα αποσπασθούν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού δικαιούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα το 50 % του υπομνήματος και συνυπολογιζομένων και των εξόδων των αποσπασμένων για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους δεν είναι επαρκή για τη διαβίωσή τους.
• Η Ε.Α.Υ. Γρεβενών γνωστοποιεί ότι με τις αποσπάσεις αυτές έχει επέλθει μείωση της συνολικής υπάρχουσας δύναμης της Α.Δ. Γρεβενών στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών, ακόμη και προ της λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών και ήδη είναι προφανής η αδυναμία χορήγησης των δικαιωμάτων ανάπαυσης του προσωπικού, η αποδυνάμωση της αστυνόμευσης και ιδίως της υπαίθρου, αλλά και η έλλειψη προσωπικού για την πραγματοποίηση μεταγωγών από και προς το Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Κύριε Αρχηγέ,
Ένα πρόβλημα που είναι από καιρό γνωστό φρονούμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός και όχι «όλα την τελευταία στιγμή» (έκδοση διαταγής την 12/06/2012 με απαίτηση της αναφοράς των συναδέλφων που θα αποσπασθούν έως 15/06/2012), αφού το αστυνομικό προσωπικό έχει υποστεί ήδη δυο συνεχόμενες προεκλογικές περιόδους με μη δυνατότητα λήψης αδειών, ενώ γνωρίζετε και σεις ο ίδιος ότι η τρέχουσα περίοδος αποτελεί περίοδο λήψης των προγραμματισμένων αδειών του καλοκαιριού. Ο αστυνομικός είναι και αυτός εργαζόμενος αλλά μάλλον ο πιο αδικημένος του δημόσιου τομέα, αφού θα πρέπει να διαταράξει τον οικογενειακό και οικονομικό του προγραμματισμό.
Οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, των Διευθύνσεων δηλαδή που ενισχύονται, με το από 14/06/2012 επισυναπτόμενο έγγραφό τους αναφέρουν ότι με την έκδοση της διαταγής αυτής δημιουργούνται οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα στους αποσπασμένους συναδέλφους, ενώ το κόστος των συγκεκριμένων αποσπάσεων για το Κράτος ανέρχεται στα 850.000 € περίπου. Ταυτόχρονα αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι που θα αποσπασθούν στις Α.Δ. Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης δεν είναι γνώστες της γεωμορφολογίας της περιοχής, ενώ επαναφέρουν την πρότασή τους για ενίσχυση των Τ. Σ. Φ. του Έβρου με αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες της Χώρας και ο τόπος καταγωγής ή ο τόπος συμφερόντων τους είναι ο Έβρος, με μακροχρόνιες αποσπάσεις χωρίς επηρεασμό των μορίων για την μετάθεσή τους και θα είναι αδαπάνως για το δημόσιο.
Κύριε Αρχηγέ,
Η ενίσχυση μιας υπηρεσίας σε βάρος άλλης δεν ωφελεί, διότι δημιουργεί νέα προβλήματα και δεν επιλύει κανένα. Κατόπιν των προαναφερομένων, παρακαλούμε όπως τύχει ικανοποίησης το καθολικό αίτημα των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας με άμεση ανάκληση της 7178/12/739009 από 12/06/2012 διαταγής του Α.Ε.Α. και ενίσχυση της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με αστυνομικό προσωπικό που ο τόπος καταγωγής ή ο τόπος συμφερόντων τους είναι ο Έβρος.
ypografes-poasy

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Εκλογική Αποζημίωση

poasy
Αθήνα 17 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.:700/4/8κβ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Εκλογική Αποζημίωση»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας με το υπ' αριθμ. 700/4/8κ από 25-05-2012 έγγραφό της, εγκαίρως είχε καλέσει τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, να μεριμνήσουν για την προβλεπόμενη διαδικασία αποζημίωσης των Αστυνομικών κατά την νέα προεκλογική περίοδο που ολοκληρώνεται σήμερα.
Όπως έχουμε επισημάνει κατά τις εργασίες των δύο τελευταίων Γενικών Συμβουλίων, καταφέραμε με τον αγώνα μας την επαναθεσμοθέτηση της εκλογικής αποζημίωσης, την οποία όλως σκανδαλωδώς η Κυβέρνηση είχε καταργήσει στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων. Εκ μέρους δε του υπηρεσιακού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, κατά την συνάντησή μας την 31-5-2012, χρόνο κατά τον οποίο δεν είχε ακόμα χορηγηθεί η αποζημίωση για τις προηγούμενες εκλογές, μας δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει διάκριση όσον αφορά την καταβολή της δεύτερης αποζημίωσης.
Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί το θέμα και για 'ο,τι νεότερο θα σας ενημερώσει σχετικά.
ypografes-poasy

Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012. Μάθε που ψηφίζεις.


Δημοσιευμένο στο : http://www.ypes.gr
Σάββατο, 16 Ιούνιος 2012

Συνοπτικές πληροφορίεςΑναζήτηση εκλογικών Τμημάτων για Δικαστικούς αντιπροσώπους
Μάθε που ψηφίζεις

Αποτελέσματα
Πώς, που και πότε ψηφίζουμε:
• Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Βουλευτικές Εκλογές
• Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν
• Ψηφίζουμε επίσης, όσοι έχουμε γεννηθεί το 1994, ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας
• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική
• Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας
• Όσοι είμαστε Ετεροδημότες και έχουμε γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών έως 29/02/2012 , ψηφίζουμε ΜΟΝΟ στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών
• Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης Ιουνίου 2012».
• Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψηφίων βουλευτών.
Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
• Το Δήμο όπου κατοικούμε.
• Την ιστοσελίδα www.ypes.gr

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή

      
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 15 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν χθες (14-6-2012) το μεσημέρι, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν 220 Ευρώ από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ορεστιάδα.
Μέρος από το ανωτέρω ποσό βρέθηκε στην κατοχή του 40χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 14/06/2012

poasy
Αθήνα 15 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/3/29
Το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο πριν από το 22ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε χθες, 14-6-2012 στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι Ενώσεις για τις ενέργειες του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά συγκεκριμένα ζητήματα, που είχαν τεθεί στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο του Μαΐου, καθώς επίσης και για τα οργανωτικά ζητήματα που αφορούν το συνέδριο.
H Ομοσπονδία συνεχάρη τις νέες διοικήσεις των σωματείων, που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες, σύμφωνα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Παράλληλα, δοθείσης της ευκαιρίας υπογραμμίστηκε για μία ακόμα φορά, ότι το Συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας και του καταστατικού μας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ενέργειες, που υπονομεύουν την ενότητα και συντηρούν την εσωστρέφεια σε μια περίοδο κατά την οποία επιβάλλεται εκ των πραγμάτων η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. Έγινε δε έκκληση για άλλη μια φορά, να επικρατήσει η ενότητα αλλά και η λογική, με σεβασμό στις καταστατικές μας αρχές και με μοναδικό γνώμονα την προσφορά μας προς τον συνάδελφο, που δοκιμάζεται πολλαπλά στις συνθήκες της σημερινής πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα μας.
Όπως τονίστηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση, η Ε.Γ. έχει εξουσιοδοτηθεί να προβεί στις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε να οδηγηθούμε ομαλά στο κυρίαρχο όργανο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το Συνέδριο, από το οποίο η Ομοσπονδία μας πρέπει να βγει ενδυναμωμένη και ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε. Στόχος μας είναι η κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων και η συμμετοχή στον αγώνα ακόμα περισσότερων δυνάμεων, ιδίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν πολύ πιο οξυμμένα προβλήματα. Για μια ακόμα φορά τονίστηκε, ότι για την Ομοσπονδία μας δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα σωματεία. Υπάρχουν συνάδελφοι, που από την μια άκρη της Ελλάδος μέχρι την άλλη έχουν ανάγκη από την στήριξή μας και την συνδρομή μας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είναι δε προφανές, ότι για όλους μας, είτε προερχόμαστε από «μικρά» είτε από «μεγάλα» σωματεία, πρέπει και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ίδιοι κανόνες, τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η ισότητα, η ισονομία, η διαφάνεια και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή.
Άλλωστε, με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, επιδίωξή μας ήταν η ενίσχυση του αγωνιστικού μας μετώπου, γεγονός που έχει επιτευχθεί με τη δημιουργία νέων Ενώσεων στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη, στην Ακαρνανία και Αιτωλία καθώς και στα Δωδεκάνησα. Μέχρι το Συνέδριο μας, πιστεύουμε, ότι όλες οι ενώσεις θα έχουν ολοκληρώσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, μαζικοποιώντας έτσι την κορυφαία για το συνδικαλιστικό μας κίνημα έκφραση.
Η Ομοσπονδία σε ό,τι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, τονίζει ότι θα κάνει λεπτομερή απολογισμό του έργου της στο επικείμενο συνέδριο, ενώ στο διάστημα που απομένει, θα προωθήσει και τα ζητήματα, που τέθηκαν ακόμα και χθες από τις Ενώσεις και αφορούν τα προβλήματα με τον ΕΟΠΠΥ, το «πόθεν έσχες», τα κρατητήρια και άλλα. Ήδη η Ομοσπονδία προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Αρχηγείο, απαιτώντας τη διασφάλιση των «νυχτερινών» και ασκεί τα ενδεικνυόμενα ένδικα μέσα για την ανάκληση της επιζήμιας απόφασης για τα 31 έτη, καθώς επίσης και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος για την υφαρπαγή των χρημάτων του Ιδρύματος Εξοχές «Ελληνικής Αστυνομίας».
Τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου χαιρέτησε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος επέστησε για άλλη μια φορά την προσοχή των εκπροσώπων των συναδέλφων στο δύσκολο δρόμο που καλούνται να αγωνιστούν σήμερα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί την αποτελεσματικότητα του κοινού μετώπου των εργαζομένων και δη των αστυνομικών, πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να συμπαραταχθούν στον κοινό σκοπό, που καλείται να υπηρετήσει η Ομοσπονδία και να ξεπεράσουν τους επιζήμιους για όλους, διχασμούς και αγγυλώσεις. Ζήτησε δε τη βοήθειά μας για να μπορέσει κατά την προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο να φωνάξει και πάλι για τα αιτήματα των αστυνομικών, όχι μόνο έξω από τη Βουλή όπως χρόνια έκανε μέχρι σήμερα, αλλά πλέον από τα έδρανά της.
Η Ομοσπονδία, τέλος, καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να είναι σε εγρήγορση και αναμονή των αποτελεσμάτων του προσεχούς συνεδρίου, το οποίο για άλλη μια φορά, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, θα αποδείξει ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα πορεύεται με ωριμότητα και αποφασιστικότητα και μέσα από γόνιμο διάλογο, αυτοκριτική διάθεση, ανταλλαγή ιδεών και διάθεση ανυστερόβουλης προσφοράς, θα εκλέξει τη νέα διοίκηση και τα λοιπά όργανά της ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για τους νέους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε.
Ο εχθρός μας, δεν είναι «εντός των τειχών», αλλά εκτός, στα προβλήματα και στις κυβερνήσεις που δεν τα λύνουν, κι εκεί πρέπει να στρέψουμε τις δυνάμεις μας. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στον εαυτό του και κυρίως στο συνάδελφο στον οποίο οφείλει να λογοδοτεί και να απολογείται για την αποτελεσματικότητά του.
ypografes-poasy

Ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου


                                                                                   
                                                                                                     

                                                                                                             
       ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   
            
                                    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

     ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ    

                                           ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                       

                                                                            14 Ιουνίου 2012

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου

Η  διαταγή για περαιτέρω ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με 150 Αστυνομικούς από άλλες υπηρεσίες της Χώρας για χρονικό διάστημα 3 μηνών, έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα την άμεση ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων που διαχειρίζονται τον κύριο όγκο των παράνομα εισερχομένων στην Χώρα ατόμων.

Ο τρόπος όμως που προτίθεται η Πολιτεία να το κάνει αυτό δημιουργεί οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα στους αποσπασμένους συναδέλφους μας.

Δυσβάσταχτη επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά αφού το κόστος των συγκεκριμένων αποσπάσεων με έναν πρόχειρο υπολογισμό ανέρχεται περίπου στο ποσό των 850.000 ευρώ.

Επίσης και ο στόχος για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών αλλά και της διαχείρισης αυτών θα επηρεάζεται τόσο από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι αυτοί θα εργάζονται μακρυά από τις οικογένειές τους με ότι αυτό συνεπάγεται όσο και από το γεγονός της μη γνώσης της γεωμορφολογίας της περιοχής.

Η διαταγή αυτή έρχεται να κάνει όσο ποτέ επίκαιρη την πριν από 2 χρόνια πρότασή μας για ενίσχυση των Τ. Σ. Φ. του Έβρου με αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες της Χώρας και ο τόπος καταγωγής ή ο τόπος συμφερόντων τους είναι ο Έβρος , με μακροχρόνιες αποσπάσεις χωρίς επηρεασμό των μορίων για την μετάθεση τους, αφού αυτή θα λύνει οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα των συναδέλφων αυτών, θα είναι αδαπάνως για το δημόσιο η δε προσφορά των συγκεκριμένων συναδέλφων πιστεύουμε ότι θα είναι ποιοτικότερη λόγω της γνώσης της περιοχής αλλά και από την μείωση των οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων τους.
                                                              Για τα  Δ. . Σ.



                            Σ.Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ                                                Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

           Ο            Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας                                      Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

                            

Χ                        ΧΑΤΖΗΑΝΩΣΤΟΥ  Κων/νος              ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος                     ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ  Παντελής           ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ  Βασίλειος

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα 14 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό & εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών. Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.
Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.
Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.
Δείτε στο link δείγμα του δελτίου ταυτότητας.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τέλεση Μνημοσύνου στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου Νεκταρίου Σάββα

 


shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 14 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 602/3/14γ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    Με μια σεμνή τελετή το συνδικαλιστικό μας κίνημα τίμησε σήμερα τη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα που δολοφονήθηκε από άνανδρους τρομοκράτες, πριν από τρία χρόνια.
  Με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών, τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, του Υπαρχηγού κ. Νικόλαου Σερέτη, του Διευθυντή Επιτελείου κ. Αδαμάντιου Σταματάκη, των Επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος κ.κ. Δημήτριου Παπαδόπουλου και Γρηγόρη Μπαλάκου, του Βοηθού Γ.Α.Δ. Αττικής κ. Θουκυδίδη Σακαρέλλου, του Διευθυντή του ΤΕΑΠΑΣΑ κ. Κων/νου Τσουβάλα, του Επίτιμου Προέδρου της ΠΟΑΣΥ και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Μαυρόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων κ. Μπέη Παναγιώτη, του Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλία Ηλιόπουλου, εκπροσώπων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των Ομοσπονδιών μας, των συγγενών και φίλων του αείμνηστου Νεκτάριου Σάββα και πολλών συναδέλφων.
    Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση στη Δημοτική Αρχή, όπως είχαμε κάνει και στην προηγούμενη, να στέρξει στη στόχευση και επιθυμία μας για τη μετονομασία της οδού Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, τονίζοντας ότι ως άρχοντες του τόπου πρέπει να δείχνουν σεβασμό στους φύλακές του, που πέφτουν ηρωϊκά στο καθήκον και να αποδίδουν σε αυτούς εμπράκτως τις οφειλόμενες τιμές.
   Με την ευχή όλων μας να μην υπάρξουν άλλα θύματα στο βωμό του καθήκοντος, καλούμε συνολικά την Ελληνική Πολιτεία να θωρακίσει το λειτούργημα του αστυνομικού, παρέχοντάς του όλα τα εφόδια που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων που εξακολουθούν να τον απειλούν καθημερινά.
ypografes_poasy-poaxia