Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ για τις Τακτικές Μεταθέσεις 2012 - SOS

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012
poasy
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 1 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/33
ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ
ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2012

ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ

Ο ελάχιστος αριθμός των κενών προς κάλυψη θέσεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας με τις τακτικές μεταθέσεις 2012 που ανακοινώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, απαξιώνει ακόμη περισσότερο τους δοκιμαζόμενους αστυνομικούς και αποτελεί πλήγμα για το θεσμό των μεταθέσεων.
Ο θεσμός των μεταθέσεων βάλλεται για μια ακόμη φορά με έναν ακόμη τρόπο -αυτόν της τεράστιας κατ' έτος μείωσης του αριθμού προς πλήρωση κενών οργανικών θέσεων. (280 Ανθ/μοι, Αρχ/κες – 998 Αστ/κες το έτος 2008, 108 Ανθ/μοι, Αρχ/κες – 224 Αστ/κες για το έτος 2012).
Το ζήτημα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί μακράν του τόπου συμφερόντων του και περιμένει κάποια στιγμή της υπηρεσιακής σταδιοδρομίας του να μετατεθεί με το σύστημα των μορίων σ' αυτόν, γιατί την περίοδο αυτή της οικονομικής του εξαθλίωσης και της απίσχνασης της όποιας αισιόδοξης προοπτικής αποτελεί το ελάχιστο αποκούμπι του.
Η Αστυνομική Ηγεσία του το στερεί και αυτό.
Αντί να στέρξει για τη συμπαράστασή του χειμαζόμενου αστυνομικού απαιτώντας αποφασιστικά όπως θα ήταν το σωστό -τώρα- στην δοκιμασία της φουρτούνας, την οικονομική και θεσμική του θωράκιση για να αντέξει την τρικυμία προς όφελος όλης της κοινωνίας, μετέρχεται ακόμη ένα μέτρο εναντίον του με δεδομένο ότι με πρότασή της καταργήθηκαν τα έξοδα μεταθέσεων και δεν υφίσταται πλέον κανένα οικονομικό βάρος για το δημόσιο.
Οι πρακτικές αυτές δείχνουν πως το χάσμα μεταξύ της οικτρής επικρατούσας κατάστασης και του όποιου καλοπροαίρετου στόχου για μια σύγχρονη αστυνομία μεγαλώνει καθώς ως φαίνεται θα αργήσει πολύ ο καιρός που η αποτελεσματικότητα θα είναι συνάρτηση του κύρους με το οποίο θα περιβάλλει η Πολιτεία τον ένστολο και όχι συνάρτηση της συσσώρευσης απρόσωπων δυνάμεων στο αυτό σημείο (κοινώς μπούγιου) προς μεταβίβαση – συγκάλυψη κυλιόμενων ευθυνών (δόγμα χωροφυλακής).
Το ζήτημα είναι κεφαλαιώδους σημασίας και για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας που λόγω μεγάλης έλλειψης υφίστανται συντριπτική αποδιοργάνωση με δεδομένη την διάχυση παντού της εγκληματικότητας.
Η Ομοσπονδία μας εκφράζοντας την δίκαιη αγανάκτηση των αστυνομικών καταγγέλλει αυτή τη μεθόδευση γνωρίζοντας ότι ο εκπρόσωπός μας στο Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων αρνήθηκε να προσυπογράψει και να εγκρίνει τον πίνακα προκήρυξης θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2012, καθώς όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του πίνακα δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξή του οι κενές οργανικές θέσεις κατά νομό και δεν ελήφθη υπόψη ότι του τελευταίους τρεις μήνες τοποθετήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. περίπου 3400 αστυνομικοί (αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί).
Επισημαίνουμε ότι και όλη η Αστυνομία της Ελλάδας να τοποθετηθεί στην Αττική τίποτα καλύτερο δεν θα προκύψει εφόσον δεν υφίσταται βούληση για πάταξη των συμφερόντων, των σκοπιμοτήτων και της διαφθοράς αλλά και έμπρακτη στήριξη των αστυνομικών που έτσι όπως πάει το πράγμα θα μετατραπούν σε αγγαρειομάχους.

Γι' αυτό καλούμε την Πολιτική Ηγεσία
συναισθανόμενη το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε
να αποκαταστήσει τη ζημιά που έγινε.

Καλούμε δε την Αστυνομική Ηγεσία

να μην εμποδίσει αλλά να στηρίξει το αίτημα αυτό των χιλιάδων αστυνομικών αναθεωρώντας την δυσμενή απόφαση που προκλήθηκε με δική της πρωτοβουλία.

Η Ομοσπονδία μας είναι υποχρεωμένη να εκδηλώσει κάθε δυναμική κίνηση που θα αποτρέψει την απαξίωση του θεσμού των μεταθέσεων- με δεδομένο ότι ο κονιορτός της προηγούμενης απόπειρας κατάργησής του ακόμη δεν καταλάγιασε- καλώντας όλες τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις σε πλήρη εγρήγορση για την επιβαλλόμενη αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.