Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Εγερθείτε για να μη γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι των λυμεώνων και των διεθνών τοκογλύφων»

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2012
9_2_2012ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/3/26

«Εγερθείτε για να μη γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι
των λυμεώνων και των διεθνών τοκογλύφων»

Με την απόρριψη φοβικών και οπισθοδρομικών συνδρόμων από τη μια και με τη χάραξη από την άλλη, μιας πιο δυναμικής αγωνιστικής πορείας με στόχο την πλήρη εργασιακή και θεσμική διασφάλιση του συναδέλφου, ώστε να είναι πραγματικά σε θέση να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας στους συμπολίτες μας, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του ιστορικού, διήμερου Διευρυμένου Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας με κεντρικό θέμα: «Απεργία ενστόλων. Δικαίωμα; Ταμπού; Αναγκαιότητα!»
Οπλισμένη με την επιστημονική τεκμηρίωση της ώριμης από καιρό αξιοποίησης νέων μορφών αγωνιστικής δράσης, η Ομοσπονδία μας, εξουσιοδοτήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών της, να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 12ης Ιανουαρίου 2012 αναφορικά με τη διεκδίκηση της πλήρους εφαρμογής του Νόμου 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Καθηγητών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας κ.κ. Γεωργίου Κατρούγκαλου, Αλέξη Μητρόπουλου και Σπυρίδωνα Βλαχόπουλου, του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Λουκά Αποστολίδη, τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων κ.κ. Αθ. Κατερινόπουλου (ΠΑΣΟΚ), Κώστα Τσιάρα (Νέα Δημοκρατία), Δημ. Αγκαβανάκη (ΚΚΕ), Τάσου Μαυρόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), Χρ. Μαρκογιαννάκη (Δημοκρατική Συμμαχία) και Βασ. Μαστρογιάννη (Δημοκρατική Αριστερά), της Πολιτικής και Αστυνομικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας κ.κ. Ελευθερίου Οικονόμου και Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Δημ. Γεωργατζή, του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Αποστράτων κ. Γρηγόρη Αναγνώστου και του επίτιμου προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, αποφάσισε να προβεί α) σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες (συνέχιση διαλόγου με τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία, προσφυγή σε ευρωπαϊκά όργανα κλπ) με στόχο την απάλειψη από το Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 23) του απόλυτου περιορισμού του δικαιώματος των ενστόλων για απεργία και β) στην υιοθέτηση επιβαλλομένων δυναμικών δράσεων για την πιστή εφαρμογή των κανονισμών ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών, των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, του χρόνου εργασίας, ώστε ο συνάδελφος να είναι σε θέση να προσφέρει απερίσπαστα τις υπηρεσίες του σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση, της αποχής από δευτερεύουσας σημασίας αρμοδιότητες (πάρεργα), της διάθεσης της αστυνομικής δύναμης που ασχολείται με πάρεργα στην πρόληψη του εγκλήματος και ό,τι άλλο νόμιμο και αποτελεσματικό μέτρο προταθεί και συναποφασιστεί στη νέα μας αυτή αγωνιστική περίοδο με βάση την αξιολόγηση και την ιεράρχηση των προβλημάτων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
Τον τροχιοδείκτη της «λευκής απεργίας» σύμφωνα με τα παραπάνω, πυροδοτεί η συνεχιζόμενη ομηρία της Αστυνομίας από επιφορτισμένα καθήκοντα – βαρίδια του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, αλλά και από νοσηρές λειτουργίες, απότοκος αναχρονιστικών αντιλήψεων και νοοτροπιών που υποτίθεται έπρεπε να αποβληθούν την τραγική αυτή περίοδο που διανύουμε, ώστε να ενδυναμωθεί το Σώμα για την απρόσκοπτη εκπλήρωση της κύριας αποστολής του, που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία.
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι πρωταρχικός της στόχος είναι η διασφάλιση του συναδέλφου και του πολίτη, και όποια άλλη ερμηνεία όσον αφορά το δικαίωμα της απεργίας, υποκρύπτει την συσκότιση της αλήθειας και την άφεση αμαρτιών όσων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Το αίτημα της απεργίας αποτελεί απάντηση στη δική τους ολιγωρία και στοχεύει επιτέλους στην αφύπνισή τους, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας στον Έλληνα αστυνομικό, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, η οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να στραφεί εναντίον μας, διότι δεν φταίμε σε τίποτε. Άλλοι αποφάσιζαν και αποφασίζουν για μας. Το σύνθημά μας «Εγερθείτε για να μη γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι των λυμεώνων και των διεθνών τοκογλύφων» έχουμε υποχρέωση να το υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα.
Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλθηκε η πολιτική της «τρόικας» στη χώρα μας με την επίδοση προειδοποιητικής επιστολής στους τρεις εκπροσώπους της στη χώρα μας, καθώς επίσης και στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βας. Σοφίας 2), σύμφωνα με την οποία οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να πράξουν τα νόμιμα, εκδίδοντας εντάλματα για τη σύλληψή τους, λόγω παραβιάσεως ειδικών διατάξεων του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ.
Οι εργασίες του Διευρυμένου Γενικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αίθουσα Παύλος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ), όπου κλήθηκε τόσο η Φυσική όσο και η Πολιτική Ηγεσία προκειμένου να απαντήσουν σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από το τελευταίο για το 2011 Γενικό μας Συμβούλιο (21-12-2011) θέματα τα οποία συμπεριλήφθηκαν και στη διαβούλευση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου του υπουργείου για το Λιμενικό Σώμα, ενώ διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και για την συνεχιζόμενη απόφαση της Ηγεσίας να κράτα «κλειστές τις πόρτες» των συναδέλφων της Αττικής για τον τόπο συμφερόντων τους, απαξιώνοντας τον Κώδικα Μεταθέσεων.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων οπότε και θα τύχουμε ενημέρωσης από την Πολιτική Ηγεσία, ενώ ο κ. Αρχηγός καλλιέργησε αισθήματα αισιοδοξίας όσον αφορά την επίλυση των αιτημάτων που αφορούν την αναγνώριση - αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων σε επίπεδο Τ.Ε., τη βελτίωση του βαθμολογίου (ανθυπαστυνόμοι), τη μη εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, την εξαίρεση καταβολής παραβόλου, τα οδοιπορικά έξοδα παρελθόντων ετών (2009-2010), την εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ. και την εξασφάλιση πόρων από την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων. Για το φλέγον θέμα των μεταθέσεων που προκαλεί «ερημοποίηση» της επαρχίας μεταξύ άλλων επειδή η πολιτεία δεν προχώρησε έγκαιρα στην αναδιάρθρωση που ζητούσαμε επίμονα από το 2000, το άφησε ανοικτό, επικαλούμενος τις αυξημένες ανάγκες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.