Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τί απαντήσεις πήραν στο ΥΠΟΙΚ οι συνδικαλιστές για περικοπή 10%, αναδρομικότητα, ειδικό μισθολόγιο κ.α.

Δημοσιευμένο στο : http://blokoteam.blogspot.com
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012
diamartyriaΔύο γεγονότα "σημάδεψαν" τη σημερινή παρουσία των συνδικαλιστών της αστυνομίας στο υπουργείο Οικονομικών. Το πρώτο, ότι ενώ επιδίωκαν να συναντήσουν τον κ. Βενιζέλο, συνάντησαν τελικά τη ... διευθύντρια του γενικού γραμματέα Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και το δεύτερο, ότι παρολίγο να συλληφθεί η τρόικα.
Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, βρέθηκαν τετ α τετ με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, αλλά ... πρόλαβαν να καταφύγουν στο άσυλο ενός διπλανού γραφείου, πριν προλάβουν οι συνδικαλιστές να ενεργοποιήσουν τα σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.
Πέρα των όποιων επιβεβλημένων κατά την άποψη μας αστεϊσμών, η σημερινή παρουσία των συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας απέφερε σημαντικά κι απτά αποτελέσματα, καθώς η διευθύντρια του κ. Πλασκοβίτη αποκάλυψε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού, θα εγκριθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή ένα γενικό περίγραμμα για την περικοπή του 10%  στο μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1ης Ιουλίου χωρίς καθώς είπε αναδρομική ισχύ, όπως επίσης, πως τον Ιούνιο θα κατατεθεί από τη νέα κυβέρνηση το τελικό νομοσχέδιο για το ειδικό μισθολόγιο.
Αξιολογώντας το πλαίσιο αυτών των ενημερώσεων, οι συνδικαλιστές φαίνονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, ένστολη πανελλαδική συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.