Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«Ενίσχυση των Α.Δ. Ορεστιάδας και Α.Δ. Αλεξανδρούπολης»

poasy
Αθήνα 24 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/37ιβ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κοιν.: 1) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
3) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Σχετ.: Υπ' αριθ. 301/5/37η από 18/06/2012 έγγραφό μας
Θέμα: «Ενίσχυση των Α.Δ. Ορεστιάδας και Α.Δ. Αλεξανδρούπολης»
Κύριε Αρχηγέ,
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας, με το οποίου ζητούσαμε την ανάκληση της υπ' αριθ. 7178/12/739009 από 12/06/2012 διαταγής του Α.Ε.Α. που αφορούσε τις αποσπάσεις συναδέλφων από Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας σε υπηρεσίες της Α.Δ. Ορεστιάδας και Α.Δ. Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Έβρου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας επαναφέρουμε το ζήτημα αφού ουδεμία θετική αντιμετώπισή του υπήρξε, ενώ το πρόβλημα συνεχώς επιδεινώνεται από την συνεχή «ανακύκλωση» μετακίνησης συναδέλφων στις περιοχές αυτές, χωρίς να έχει δοθεί ουδεμία λύση μέχρι σήμερα.
Τα προβλήματα όπως σας είχαμε επισημάνει και με το υπ' αριθ. 301/5/37η από 18/06/2012 έγγραφό μας συνεχίζουν να υφίστανται και συνεχώς επιδεινώνονται λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης που υφίστανται οι συνάδελφοι όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας κλπ, ενώ χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Σερρών με τα επισυναπτόμενα έγγραφά τους:
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:
• Από την Α.Δ. Φλώρινας όπως καταγγέλλει η Ε.Α.Υ. Φλώρινας αποσπώνται ακόμη δεκαπέντε (15) αστυνομικοί για ένα μήνα (από 17/07/2012) σε αντικατάσταση των ήδη δεκαπέντε (15) που βρισκόταν εκεί από τις 17/06/2012. Ο Νομός Φλώρινας έχει και αυτός αυξημένες υπηρεσιακές δραστηριότητες στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, καθότι γειτνιάζει με χώρες εισροής λαθρομεταναστών (Αλβανία – FYROM) και η Α.Δ. Φλώρινας καθίσταται αδύναμη να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στην αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινής αστυνόμευσης (π.χ. φύλαξη συνόρων, λαθρομετανάστευση κ.λ.π.).
• Η Α.Δ. Θεσπρωτίας σύμφωνα με την Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας καθημερινά ενισχύεται από όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για τη σύλληψη λαθρομεταναστών πέριξ του λιμένα και την πόλης της Ηγουμενίτσας και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, εύλογα δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα από την μετακίνηση αστυνομικών στον Έβρο.
• Από την Α.Δ. Σερρών ως μας ενημερώνει η Ε.Α.Υ. Σερρών, αποσπάσθηκαν 10 αστυνομικοί για την πρώτη περίοδο από τους οποίους οι έξι (6) στο Τ.Σ.Φ. Κυπρίνου. Ο τόπος της διαμονής των συναδέλφων μέχρι τη μετάβασή τους στην υπηρεσία απέχει (22) χιλιόμετρα και για την συνολική μετάβασή τους οι συνάδελφοι καθημερινά διανύουν (44) χιλιόμετρα με τα δικά τους ΙΧΕ και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας για καθιέρωση μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά τους, δεν υπήρξε θετική αντιμετώπιση από πλευράς της Υπηρεσίας.
• Η Ε.Α.Υ. Ιωαννίνων γνωστοποιεί ότι ο νομός Ιωαννίνων λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία παρουσιάζει τεράστια προβλήματα από τη λαθρομετανάστευση, τη μεταφορά όπλων και το trafficking, ενώ καθημερινά η Α.Δ. Ιωαννίνων ενισχύει την Α.Δ. Θεσπρωτίας για το λόγο που προαναφέραμε.
Επιπρόσθετα σας επαναφέρουμε το από 14/06/2012 επισυναπτόμενο έγγραφο των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης των Διευθύνσεων δηλαδή που ενισχύονται, με το οποίο ανέφεραν ότι με την έκδοση της διαταγής αυτής δημιουργούνται οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα στους αποσπασμένους συναδέλφους και το κόστος των συγκεκριμένων αποσπάσεων για το Κράτος ανέρχεται στα 850.000 € περίπου, ενώ επαναφέρουν την πρότασή τους για ενίσχυση των Τ. Σ. Φ. του Έβρου με αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες της Χώρας και ο τόπος καταγωγής ή ο τόπος συμφερόντων τους είναι ο Έβρος, με μακροχρόνιες αποσπάσεις χωρίς επηρεασμό των μορίων για την μετάθεσή τους και θα είναι αδαπάνως για το δημόσιο.
Κύριε Αρχηγέ,
Γνωρίζετε και σεις ο ίδιος ότι η τρέχουσα περίοδος είναι περίοδος λήψης των προγραμματισμένων αδειών του καλοκαιριού. Ο αστυνομικός είναι και αυτός εργαζόμενος αλλά μάλλον ο πιο αδικημένος του δημόσιου τομέα, αφού πρέπει να διαταράξει τον οικογενειακό και οικονομικό του προγραμματισμό, ενώ με τη αποδυνάμωση μιας υπηρεσίας προς ενίσχυση μια άλλης δεν επιλύεται κανένα απολύτως πρόβλημα. Γι' αυτό και σας ζητούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να τύχει ικανοποίησης το καθολικό αίτημα των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας με άμεση ανάκληση της 7178/12/739009 από 12/06/2012 διαταγής του Α.Ε.Α. και ενίσχυση της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με αστυνομικό προσωπικό που ο τόπος καταγωγής ή ο τόπος συμφερόντων τους είναι ο Έβρος.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.